Kreikka kääntyy F-35A:n puoleen täydentääkseen ilmavoimaansa

Jos suurimmalle osalle Euroopan maista suurin uhka tulee tähän mennessä Venäjältä, Kreikan on omalta osaltaan kohdattava piilevä konflikti Turkin kanssa useiden vuosikymmenien ajan, ja presidentti RT:n alueelliset ja merelliset tavoitteet ovat viime vuosina elvyttäneet sen. Erdogan. Ja jos eurooppalaiset tietävät, että he voivat luottaa Yhdysvaltojen ja Yhdysvaltain ilmavoimien tukeen Moskovaa vastaan, Ateena puolestaan ​​tietää, että Yhdysvallat, mutta myös suurin osa Euroopan maista, ennen kaikkea Saksa, ja huomattavat Ranskaa lukuun ottamatta, ei puutu asiaan, jos jännitteet Ankaran kanssa pahenevat. Itse asiassa Kreikan asevoimilla ei ole varaa ajaa tiettyjä kapasiteetin umpikujaa, jotka oletettu liittolainen mahdollisesti täyttää, kuten eurooppalaisten tapauksessa. Näissä olosuhteissa ja ei mikään yllätys, sillä siitä ilmoitettiin useiden vuosien ajan, Kreikan viranomaisten American Foreign Military Salesille lähettämä tietopyyntö 20 F25A, plus 20 lisälaitteen lisävaruste, on täysin tämän näkökulman mukainen.

Ateena oli jo hakenut 18 F-35A:ta ja 6 valinnaista lentokonetta 2 vuotta sitten, mutta Washington hylkäsi tämän kohteliaasti, koska Lightning 2:n vientiprosessi oli monimutkainen ja vaati useita peräkkäisiä vaiheita. Itse asiassa on todennäköistä, että tämä pyyntö oli vastoin Yhdysvaltojen järjestelmällisesti varovaista asennetta Ankaran ja Ateenan välisten jännitteiden ollessa korkeimmillaan, jotta se ei tukenut jonkinlaista tukea millekään Nato-liittolaiselle. . Vaikka huomio on nyt keskittynyt Venäjään ja Ukrainan sotaan, ja Ankara on todennäköisesti saavuttanut luvan Suomen ja Ruotsin liittymiselle Natoon, että Yhdysvalloista poistetaan tietyt pakotteet, kuten F-16V:n hankinnan ja F-414-suihkumoottorien maahantuonti TFX-ohjelman kehittämisen jatkamiseksi, on nyt todennäköistä, että Washington vastaa myönteisesti Ateenan pyyntöön, vaikka maan taloudellinen tilanne paranee edelleen, mikä antaa uskottavuutta Kreikan kysynnälle .

RAfale Kreikan puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Ateena tilasi 2021 taistelukonetta vuonna 24 Rafale F3R, ja aikoo hankkia vuosikymmenen loppuun mennessä toisen laivueen ranskalaisia ​​lentokoneita

Helleenien ilmavoimien osalta tämä tarkoittaa edelleen käytössä olevien F-4 Phantom 2 -lentokoneiden korvaamista vuoteen 2028 mennessä, mikä on suuri pyrkimys modernisoida sen hävittäjä hankkimalla 40 F-35A:ta, mutta myös 40 lentokonetta. Rafale ja 85 F-16:n modernisointi Block 70+ Viper -standardiin. Lockheed-Martinin yksimoottoristen hävittäjien modernisointi aloitettiin vuonna 2018 ja sen toteutti suoraan Helleenien ilmailuteollisuus, kun taas vuonna 2021 Ateena tilasi peräkkäin 18 sitten 6 taistelukonetta Rafale lähellä Ranskaa, koska Kreikan viranomaiset ovat jo ilmoittaneet aikomuksestaan ​​hankkia ranskalaisten lentokoneiden toinen laivue, jossa on yhteensä 40 lentokonetta vuosikymmenen loppuun mennessä. Tässä yhteydessä noin neljänkymmenen F-35A:n saapuminen täydentää tehokkaasti Kreikan ilmavoimien toiminta-aluetta, erityisesti vihollisen ilmatorjuntajärjestelmän eliminoimiseksi lentokoneen varkain ansiosta ja lentokoneen tehokkuuden optimoimiseksi. F-16V lukuisten antureiden ja tiedonkäsittelyominaisuuksien ansiosta. THE Rafale, puolestaan ​​tarjoaa syvän iskun, sieppauksen ja laivaston iskukyvyn, joka on paljon parempi kuin F-35A, kun taas F-16V puolestaan ​​tarjoaa enemmän kuin merkittävän operatiivisen massan vain 10 miljoonan asukkaan maalle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit