Yhdysvaltain ilmavoimat ja Yhdysvaltain laivasto testaavat ilmassa olevia sähkömagneettisia pulssiammuksia

2000-luvulla Yhdysvaltain ilmavoimien tutkimuslaboratorio kehitti ampumatarvikkeita, joiden toimintapotentiaali ei perustunut kineettisen energian käyttöön tai suureen räjähdysvaraukseen, vaan sähkömagneettisen impulssin lähettämiseen, joka todennäköisesti tuhoaa lähellä olevia elektronisia laitteita. Vuonna 2012 Boeing suoritti demonstraatiotestin Counter-electronics High-Power Microwave Advanced Missile Project (CHAMP) -projektille tuhoamalla 7 kohteen elektroniikan tällä uudella ohjuksella. Jos tekniikan tehokkuus kuitenkin todella todistettiin, sen rajoitteet estivät sen tehokkaan käytön armeijassa, koska koneessa olevan sähkömagneettisen pulssigeneraattorin mitat vaativat yli 6 metrin pituisen ohjuksen käyttöä. eli 50 % enemmän kuin esimerkiksi JASSM-lentoristeilyohjus (4,5 metriä).

Kuitenkin USAF RL, mutta myös Yhdysvaltain laivasto, katsoi, että oli mielenkiintoista jatkaa tällä tavalla, jotta ammukset olisivat tehokkaampia, mutta kevyempiä ja pienempiä, jotka soveltuvat ohjuksiin. , mutta myös muissa pienemmissä ammuksissa, joita voidaan käyttää erityisesti uuden sukupolven hävittäjien ruumissa, mutta myös droneissa tai ohjatuissa raketteissa jatkaen samalla CHAMP-teknologian hyödyntämistä. Tämä uusi ohjelma, nimeltään High-Powered Joint Electromagnetic Non-Kinetic Strike Weapon tai HiJENKS, synnyttää tänä kesänä Kalifornian laivaston lentotukikohdassa China Lakessa testivaiheen, joka merkitsee sen teknologisen kehityksen loppua, mikä tasoittaa tietä, jos menestys jatkuu, palveluun tulevina vuosina.

JASSM F16 puolustusanalyysi | EMP-sähkömagneettiset pulssiaseet | Hävittäjäkoneet
CHAMP-ammukset voivat nyt varustaa JASSM-ER-risteilyohjuksia, mutta ovat liian suuria kompaktimpien ohjusten aseistamiseen

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | EMP-sähkömagneettiset pulssiaseet | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit