Ranskan armeijat (myös) tarvitsevat 100 miljardin euron pääomapohjasuunnitelman

Vain muutama päivä Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainaa vastaan ​​Saksan liittokansleri Olaf Scholz esitteli liittopäiville, Saksan parlamentille suunnitelman sijoittaa 100 miljardin euron kirjekuori, jonka tarkoituksena on korjata osa Bundeswehrin sisällä havaitsemista kritiikistä. dynaamisesti, jotta maan puolustusponnistelut ylittävät Naton vaatiman 2 prosentin kynnyksen BKT:sta vuoteen 2025 mennessä. Sen jälkeen suurin osa eurooppalaisesta maista, olivatpa ne Naton jäseniä tai eivät, on ilmoittanut oman osuutensa merkittävästä lisäämisestä. puolustusponnistelut, jotka kaikki sitoutuvat noudattamaan tai ylittämään 2 prosentin kynnystä BKT:stä, josta on tavallaan tullut johdonmukaisen puolustusponnistuksen merkki Euroopan meneillään olevan strategisen uudelleenjärjestelyn edessä. mutta myös maailmassa.

Ranskan viranomaiset olivat olleet erityisen varovaisia ​​tällä alalla.. On totta, että maa oli jo vuonna 2017 ryhtynyt ponnisteluihin kääntääkseen puolustusinvestointien käyrän strategisella katsauksella ja sotilasohjelmointilailla (LPM), joilla säädettiin lineaarinen lisäys 1,7 vuoden armeijan budjettiin. 2022 miljardia euroa vuodessa vuoteen 3 asti, sen jälkeen 2023 miljardia euroa vuodessa vuosina 2024 ja 2022. Puolustuskysymykset eivät myöskään olleet presidentinvaalien tai sitä seuranneiden parlamenttivaalien tärkeimmistä kampanjateemoista, eivät myöskään puolueen puolelta. eroava presidentti eikä oppositio, joka muodosti läpinäkymättömän tasoituksen aiheen ympärille koko tämän ajanjakson ajan. Eurosatory XNUMX -näyttelyn yhteydessä viime kesäkuussa äskettäin uudelleen valittu presidentti Macron ilmoitti kuitenkin, että LPM:n päivitys olisi tarpeen uusiin puolustushaasteisiin vastaamiseksi., joka vahvistaa, että maan pitäisi lisätä puolustusponnistelujaan tulevina vuosina. Puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornu vahvisti viikko sitten, että asevoimien budjetti todellakin kasvaa 3 miljardilla eurolla vuonna 2023, mikä vastasi tilintarkastustuomioistuimen äskettäin julkaistuun raporttiin, jossa varoitettiin tällaisten toimien talousarvion kestävyyttä.

mzcron eurosatory puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjäkoneet
Emmanuel Macron ilmoitti avauspuheessaan Eurosatory 2022:ssa Ranskan puolustusponnistelujen tulevasta mukauttamisesta uusiin turvallisuushaasteisiin Euroopassa ja ympäri maailmaa.

Yleisestä politiikasta parlamentissa pitämässään puheessa pääministeri Elizabeth Borne selvensi tämän ponnistelun pääpiirteitä ja osoitti, että Presidentti Macron määrittelee pian uuden sotilaallisen ohjelmointilain ääriviivat, ilman aikataulua tai pääpiirteitä. Kuitenkin, ja vaikka Ranskan armeijalla on todella suuri tarve nähdä niiden budjettikapasiteetti kasvaa asteittain vastatakseen turvallisuuskysymyksiin eivät ole niin uusia, mutta tähän asti huomiotta, koska pelättiin vastata niihin, he kärsivät, kuten Bundeswehr, tietyistä kriittisistä kykypuutteista, jotka tulisi käsitellä erikseen ja välittömästi, kuten Olaf teki Scholzin 27. helmikuuta liittopäivien edessä. Tässä artikkelissa tutkimme Ranskan armeijoiden, mutta myös kansallisen puolustusteollisuuden mahdollisuutta turvautua samanlaiseen 100 miljardin euron investointisuunnitelmaan, mutta myös sitä, miten tällainen ponnistelu rahoitetaan maan rajoituksia kunnioittaen.

Armeijat, jotka on suunniteltu menneen opin mukaan

Jos Ranskan armeijat kärsivät monista kriittisistä puutteista, ne ovat hyvin usein hyvin erilaisia ​​kuin Saksan armeijoihin vaikuttavat. Siellä missä Bundeswehr kärsi suuresti huonosti harkituista ja sopimattomista poliittisista välimiesmenettelyistäRanskan armeijat onnistuivat säilyttämään suurimman osan niistä valmiuksista, jotka heillä oli kylmän sodan lopussa, mutta heikentäen sen yleistä tehokkuutta, mutta rajoitetulla tavalla. Tosiasia on, että Ranskan armeijat vastaavat nykyään vuoden 2013 valkoisessa kirjassa määriteltyyn doktriiniin, jonka päälinjat säilytettiin vuoden 2017 strategisessa katsauksessa. Näin he pystyivät ylläpitämään maailmanlaajuista armeijamuotoa ja joutuivat vastaamaan. oppiin, joka tuolloin saattoi olla järkevää, nimittäin luottaa pelotteeseen maan alueen ja strategisten etujen säilyttämiseksi ja suojelemiseksi, ulkoisiin operaatioihin käytettävissä oleviin retkikuntaan ja rajallisiin mutta johdonmukaisiin voimiin koalitioiden väliintuloa varten. . Säilyttääkseen ja toteuttaakseen kaikki tarpeensa hieman yli 32 miljardin euron vuosibudjetilla (2016) asevoimien oli vähennettävä tiettyjen kapasiteettien muotoa, jolloin ilmavoimien hävittäjälaivasto väheni asteittain 185 lentokoneeseen. (yli 450 lentokonetta vuonna 1995) ja 40 lentokonetta Naval Aviationille (75 vuonna 1995), joka myös menetti toisen lentotukialuksensa.

Rafale e Mirage 2000 D kuva Ilmavoimat analysoi puolustusta | Tykistö | Hävittäjälentokoneita
Nykyään ilma- ja avaruusvoimista puuttuu 60–80 taistelukonetta, jotka vastaisivat tämän hetken operatiivisia realiteetteja.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

3 Kommentit

  1. […] Ennen kuin Venäjän interventio alkoi Ukrainassa, Ranskan toimeenpanovallalla oli yksi ja vain yksi tunnussana puolustusponnistelujen toteuttamisesta: koko sotilaallinen ohjelmointilaki 2019-2025, mutta LPM 2019-2025. Vuoden 2017 strategisen katsauksen pohjalta laaditun vuoden 2013 valkoisen kirjan rajoitusten perusteella vuosien 2019–2025 LPM pyrki korjaamaan merkittävät vahingot, jotka johtuivat kahden vuosikymmenen ajan Ranskan armeijoihin tehdystä vajaa-investoinnista, vaikka operatiiviset paineet pysyivät hyvinä. korkea. On selvää, että viidessä vuodessa armeijoiden tilanne on parantunut huomattavasti, ja vuosibudjettia on lisätty 5 miljardilla eurolla, eli yli 8,5 %, useat arvostetut kriittiset ohjelmat, kuten SCORPION for the Army, fregattien ja sukellusveneiden uusiminen. Ranskan laivastolle tai A25M Phoenix -tankkerilentokoneiden ja A330M-kuljetuskoneiden saapuminen ilma- ja avaruusvoimille. Tämä LPM pysyi kuitenkin inspiraationa oppista, joka perustuu kaksikomponenttiseen pelotteeseen, retkikuntaan, joka voidaan käyttää nopeasti ulkoisiin operaatioihin, ja rajoitettuun tavanomaiseen tehoon, joka pystyy puuttumaan vain koalitioon. Ukrainan sota, mutta myös kasvavat jännitteet Tyynellämerellä, Afrikassa ja Lähi-idässä ovat nyt tehneet tästä puolustuksellisesta lähestymistavasta, jos ei vanhentunutta, niin ainakaan sopimatonta haasteisiin, joihin Ranskan armeijoiden on vastattava. kuukausia ja vuosia…. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW