Turkki käynnistää kilpailun seuraavan sukupolven TF-X-hävittäjänsä moottorista

- Mainonta -

Pariisin lentonäyttelyssä 2019 Turkin esittämä malli TF-X-ohjelmasta Tavoitteena kehittää uusi keskikokoinen taistelulentokone, jonka ominaisuudet ovat lähellä 5. sukupolvea, oli aiheuttanut sensaation, varsinkin kun se vaikutti silloin paljon onnistuneemmalta kuin Ranskan, Saksan ja Espanjan FCAS-ohjelmaa koskien suurella fanfaarilla esittämä. Kuitenkin Covid-kriisin seurausten ja erityisesti länsimaisten Ankaran vastaisten sanktioiden välillä Turkin väliintulon jälkeen Syyriassa ja Libyassa, sen provokaatioiden itäisellä Välimerellä ja erityisesti S-400-akun hankinnan Venäjältä välillä, antoi vakavan iskun maan puolustusteollisuuden tavoitteille ja sen presidentti RT Erdogan. Jälkimmäinen on itse asiassa tehnyt Turkin puolustusteollisuuden elpymisestä sen toiminnan poliittisen merkin. Useat suuret ohjelmat olivat siten vakavasti vammaisiaerityisesti siksi, että eurooppalaiset ja amerikkalaiset yritykset ovat kieltäytyneet toimittamasta moottorointijärjestelmiä, olipa kyse MILREM-ohjelman fregateista ja korvetteista, T-129- ja T-629-helikoptereista, Altayn taistelutankista sekä tämän lippulaivaohjelmasta. vaivaa, TF-X.

Aluksi uuden hävittäjän prototyypit oli tarkoitus varustaa amerikkalaisen General Electricin F-110-suihkuturbimoottoreilla, jotka olivat identtisiä Turkin ilmavoimia varustavan F-16 Block 50:n kanssa, jotka on valmistettu paikallisesti lisenssillä. 30 vuoden ajan TUSAS-yhtiön toimesta. Tuotantolentokoneiden käyttövoimana harkittiin myös F-110:tä, mutta Ankara otti vuonna 2015 yhteyttä myös brittiläiseen Rolls-Roycen paikallista tuotantoa varten Eurojet EJ-200 -A1:stä johdetun suihkuturbiinin teknologian siirtoon, joka varustaa Eurofighters. Typhoon. Kuitenkin vuonna 2017, hyvissä ajoin ennen länsimaisia ​​pakotteita, brittiläisen moottorivalmistajan ja Turkin väliset neuvottelut hylättiin, sillä kahden päähenkilön kannat katsottiin liian kaukana toisistaan ​​menestyäkseen. Ankaran sanktiot vuoden 2019 lopulla, erityisesti amerikkalaisten suihkuturbiinien osalta, pysäyttivät TF-X-ohjelman, ja vaikka Turkin viranomaiset ilmoittivat julkisesti, että he voisivat kääntyä muiden kumppaneiden puoleen, kuten Venäjä, todellisuus oli paljon rajoittavampi. Tässä yhteydessä Ukrainan sota antoi Ankaralle mahdollisuuden vapauttaa tilanne.

TF X Le Bourget analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
TF-X-malli aiheutti sensaation kesäkuussa 2019 Pariisin lentonäyttelyssä

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit