Yhdysvaltain kongressi estää uusien F-16-koneiden myynnin Turkkiin

- Mainonta -

10 kuukautta sitten, lokakuussa 2021, Turkin viranomaiset ilmoittivat lähettäneensä vientipyyntö Foreign Miltiry Salesille koskien 40 uutta Block 16 Viper -standardin mukaista F-70-hävittäjäkonetta, sekä 80 sarjaa, joilla 80 F-16 Block 52 -konetta saadaan tämän standardin mukaisiksi, Lockheedin lentokoneille tällä hetkellä edistynein. onko Bidenin hallinto oli osoittanut olevansa valmis tukemaan tällaista pyyntöä toivoen normalisoitujen suhteiden palauttamista Ankaraan, Yhdysvaltain kongressi, jolla on viimeinen sana aiheesta, oli enemmän kuin kyseenalainen. Amerikkalaisten senaattoreiden ja edustajien kannalta presidentti RT Erdoganin kansainväliset asenteet, olivatpa sitten Lähi-idässä Syyriassa ja Irakissa, Egeanmerellä vastapäätä Kreikkaa ja Kyprosta, tai edes hänen moniselitteisissä suhteissaan Venäjään ja Iraniin, eivät sallineet. näiden uusien aseiden turvallinen toimittaminen Ankaraan tietäen, että ne voivat hyvinkin kääntyä Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia ​​vastaan. Lisäksi monet Yhdysvaltain parlamentaarikot eivät olleet valmiita unohtamaan Turkin Venäjän S-400-tilausta.

Tilanne pysyi suhteellisen kylmänä useita kuukausia, kunnes Venäjän hyökkäyksen alkaminen Ukrainaan vauhditti tapahtumia, jolloin Turkin viranomaiset tukivat ukrainalaisia ​​puolustajia toimittamalla heille erityisesti nyt kuuluisan (mutta yhä vähemmän tehokkaan) MALE TB2:n. BAyraktar-drone sekä Mustanmeren salmien sulkeminen, estäen tehokkaasti useita suuria venäläisiä laivastoyksiköitä, mukaan lukien Slava-luokan risteilijät Marsalkka Ustinov ja Varyag, Välimerellä Ukrainan rannikon sijaan. Ennen kaikkea Ruotsin ja Suomen hakemus liittyä Atlantin liittoon oli Turkin presidentille tilaisuus ottaa vahva asema neuvotteluissaan Yhdysvaltojen kanssa ja laajemmin liittoutuman muiden jäsenten kanssa, joista monilla oli merkittäviä pakotteita. puolustusteknologian vientiä Turkkiin viime vuosina.

TB2 drone Defense News | Sotilaalliset liitot | Hävittäjäkoneet
Turkin toimittama TB2-droone Ukrainaan mahdollisti Ukrainan joukot vastustamaan Venäjän ensimmäisiä hyökkäyksiä erityisesti Kiovaan. auttaa palauttamaan Turkin imagoa länsimaisten johtajien kanssa.

Virallisesti Yhdysvaltojen ja Turkin välillä ei neuvoteltu Ankaran veto-oikeuden poistamisesta kun kyse on näistä kahdesta jäsenyydestä. Armeijan vuoden 2023 budjetin lopullisessa äänestyksessä amerikkalaiset parlamentaarikot esittivät kuitenkin monia varauksia kehystääkseen mahdollista uusien puolustustekniikoiden myyntiä Turkkiin, mutta myös Saudi-Arabiaan ja Egyptiin. Nämä kolme maata ovat todellakin kohteena Massachusettsin demokraattisen puolueen edustajan James McGovernin, joka on myös edustajainhuoneen puolustuskomitean puheenjohtaja, esittämä tarkistus, joka säätelee tiukasti Yhdysvaltain puolustusteknologian vientiä maihin, jotka osallistuvat tai ovat osallistuneet. kansanmurhasta tai kansainvälisen humanitaarisen oikeuden vastaisista teoista. Lisäksi kaksi demokraattien edustajaa, Frank Pallone New Jerseystä ja Chris Pappas New Hampshiresta, hyväksyivät tarkistuksen, joka velvoitti amerikkalaisen toimeenpanovallan ryhtymään konkreettisiin toimenpiteisiin, jotta "estetään, ettei Turkille myytäviä F-16-koneita käytetä loukkauksiin. Kreikan ilmatila Egeanmerellä". Voi tietysti nähdä vaikutuksetKreikan pääministerin vierailu Capitolissa vasta kaksi kuukautta sitten.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit