Puola tilaa 180 K2-panssarivaunua, 670 K9-tykkiä ja 48 FA-50-hävittäjää Etelä-Koreasta

Venäjän hyökkäyksen alkamisesta lähtien Ukrainassa Saksa, Iso-Britannia ja Ranska ovat kilpailleet julistuksilla ja hankkeilla varustautuakseen Euroopan suurimmilla tavanomaisilla asevoimilla, parhaalla armeijalla tai parhaalla merijalkaväellä. Mutta itse asiassa helmikuussa 2022 Euroopan suurimmat tavanomaiset maa-asejoukot eivät olleet ranskalaiset, brittiläiset tai saksalaiset, vaan puolalaiset. Itse asiassa Varsova asetti sitten 750 panssarivaunua Leopard 2A4, PT-91 ja T-72 sekä 1500 1 jalkaväen taisteluajoneuvoa BWP-500 ja KTO Rosomak, lähes 200 itseliikkuvaa Krab-, Dana-, Godzik- ja Rak-asetta sekä lähes 70 Grad-raketinheitinjärjestelmää, RM -175.000 ja Langusta, XNUMX XNUMX miehen maajoukolle ja aikoo lisätä resurssejaan tavoite nousta 4:stä kuuteen divisioonaan vuoteen 6 mennessä. Vaikka Puolassa on usein vanhoja Varsovan liiton ajoilta perittyjä varusteita, Puolan maavoimat vastaavat merkittävästi Ison-Britannian, Saksan ja Ranskan armeijoiden joukkoja yhteensä, kun taas maan bruttokansantuote on vain 600 miljardia dollaria ja väkiluku 39 miljoonaa verrattuna Euroopan kolmen suurimman talouden yli 210 miljoonaan asukkaaseen ja 9.000 XNUMX miljardiin dollariin.

Suurten asevarantojensa ja useiden Ukrainan armeijoissa palveluksessa olevien lähellä olevien raskaan kalustonsa luonteen vuoksi Varsova on ollut konfliktin alusta lähtien tärkein eurooppalainen tukija Ukrainan armeijoiden tukemisessa. Kiova, erityisesti sen 250 T-72:n siirto, yli 20 2S1 Gozdzik -tykistöjärjestelmää, 18 Krab itseliikkuvaa tykkiä ja yli 250 Grad-järjestelmää, kun maa valmistautuu toimittamaan 91 PT-300 Twardy -tankkiaan, jotka korvataan noin 1 käytetyllä Abrams M1AXNUMX:llä, jotka hankittiin hätätilanteessa Yhdysvallat. Lisäksi Varsova on jo ilmoittanut lukuisista joukkojensa nykyaikaistamiseen tähtäävistä ohjelmista, kuten tilauksesta 250 M1A2 Abrams raskaita tankkeja, 120 Himars-raketinheitintä ja 35 F-35-taistelulentokonetta Yhdysvalloista sekä uudet fregatit lähellä Isoa-Britanniaaja AW149 hyötyhelikopterit Italiasta. Monta kuukautta, Varsova neuvotteli myös kunnianhimoisesta puolustusteollisuuden kumppanuudesta Soulin kanssa., sen jälkeen kun hän oli jo tehnyt yhteistyötä 155 mm:n Krab itseliikkuvan aseen suunnittelussa. Etelä-Korean lehdistön mukaan, nämä neuvottelut olisivat johtaneet Etelä-Korean puolustusteollisuuden suurimpaan vientisopimukseen, Varsovan tilattua 180 K2 Blackin raskasta panssarivaunua. Panther optiolla 400 lisäyksiköstä sekä 670 itseliikkuvaa K9-tykkiä ja 48 kevyttä FA-50-hyökkäyslentokonetta, joiden arvo on arviolta yli 19.000 15 miljardia Wonia eli lähes XNUMX miljardia euroa.

PT91 MBT Military Alliances | Puolustusanalyysi | Tykistö
Puola valmistautuu toimittamaan 250 T-91:sta peräisin olevaa PT-72-pankkiaan Ukrainan joukoille

Toiminnallisesta näkökulmasta tämä poikkeuksellinen järjestys on luonnollisesti järkevä. the K2 musta tankki Panther on erittäin moderni 55 tonnin keskikokoinen tankki, jossa on tehokas aseistus, vahvistettu suoja, mukaan lukien aktiivinen suojajärjestelmä, sekä enemmän kuin tyydyttävä liikkuvuus tehosuhteella 27 hv per tonni. Jos se ei tarjoa tiettyjä nykyaikaisimpien länsimaisten tankkien, kuten Abrams M1A2 SepV3, ominaisuuksia, Leopard 2A7 tai Challenger 3, se on kuitenkin lähes 15 tonnia kevyempi, mikä lisää liikkuvuutta ja vähentää kulutusta, ja ennen kaikkea se osoittautuu huomattavasti halvemmaksi, yksikköhinnalla noin 8 miljoonaa dollaria verrattuna lähes kaksinkertaiseen hintaan Euroopan ja Amerikkalaiset raskaat tankit. Tosiasia on, että Varsovan tilaamien 180 ensimmäisen yksikön lasku on 3.000 2,25 miljardia wonia eli 12,5 miljardia euroa 250 miljoonan euron panssaroitua ajoneuvoa kohden, mukaan lukien teknologian ja teollisuuden siirrot sekä tuki. Vertailun vuoksi: Varsovan Washingtonista tilaamat 1 M2A4,6 Abramia myytiin 18,5 miljardilla eurolla ilman teollista siirtoa eli yksikköhinnalla lähes 50 miljoonaa euroa, mikä on 2 % enemmän kuin KXNUMX Black. Panther.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit