Brysselin ja Ateenan jälkeen Bukarest näyttää Ranskalle tietä Euroopan puolustusyhteistyöhön

Haastattelussa, joka annettiin paikallinen media, Romanian puolustusministeri Vasile Dîncu paljasti, että Romania ja Ranska olivat allekirjoittaneet aiesopimuksen ranskalaisten suunnittelemien Scorpene-sukellusveneiden ja helikopterien hankkimisesta maan armeijalle. Ranskan viranomaiset, kuten nyt usein tapahtuu, pysyivät tässä asiassa varovaisina, samoin kuin asianomaiset valmistajat ja tyytyivät vahvistamaan, että Bukarestin kanssa käydään pitkälle kehitettyjä keskusteluja laajennetun sotilaallisen ja teollisen yhteistyön puitteissa. Nämä keskustelut, jotka käydään pitkäaikaisessa poliittisessa ja sotilaallisessa yhteistyössä maiden välillä, erityisesti 4 paikallisesti rakennetun Gowind 2500 -korvetin tilaus vuonna 2019. Tämä ilmoitus on kuitenkin myös osa geopoliittista ja turvallisuutta koskevaa kontekstia, jolle on ominaista ranskalaisten joukkojen, jotka vastaavat 800 miehen yhteistä taisteluryhmää, ja ilmatorjuntapatterin SAMP / T Mamba sijoittaminen Romaniaan osana varmuutta. liiton länsirajan muodostavien Nato-maiden strategia Venäjän suhteen.

Tämä erityinen konteksti, joka on epäilemättä suosinut Pariisin ja Bukarestin lähentymistä näissä kysymyksissä, muistuttaa kuitenkin tilannetta, joka edelsi Ranskan ja Kreikan samanlaista lähentymistä ja joka johti 24 lentokoneen luokkaan. Rafale ja 3 Ateenan FDI-fregattia sekä allekirjoittamalla kahdenvälisen puolustussopimuksen maiden välillä, jotta saada Turkki ja sen presidentti RT Erdogan luopumaan kaikista valitettavista aloitteista Egeanmerellä ja Kyproksella. Ranska oli itse asiassa ottanut käyttöön lentokoneita kesällä 2020 Rafale et useita Ranskan laivaston laivastoyksiköitä Egeanmerellä hillitä Turkin laivasto- ja ilmajoukkoja kaivostutkimusaluksen Orus Reis ympärillä.

RAfale Kreikka Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Belgia
Ensimmäiset lentokoneet Rafale Kreikkalaiset olivat toiminnassa alle 12 kuukautta sen jälkeen, kun Ateena allekirjoitti ensimmäisen tilauksen

Kaksi vuotta aiemmin, vuonna 2018, Belgia kääntyi Ranskan puoleen CaMo-ohjelmassa, jonka tavoitteena oli tuoda yhteen maiden maajoukot sekä operatiivisesti että kaluston näkökulmasta ja joka johti tilaukseen 382 panssaroitua VBMR Griffon -ajoneuvoa ja 60 EBRC Jaguar -kevytpanssarivaunua. Viime aikoina myös Belgian armeija komensi 28 asennettua 155 mm CAESAR NG -asetta, samat, jotka varustavat Ranskan armeijan, niin että molemmat asevoimat ovat niin lähellä, että ne ovat keskenään vaihdettavissa lähetyksen aikana, mukaan lukien GTIA:n tai SGTIA:n mittakaavassa. Bryssel ja Amsterdam antoivat myös Ranskan laivastoryhmän ja Belgian ECA:n tehtäväksi suunnitella ja valmistaa uuden miinantorjunta-aluksensa. Sopimus on 2 miljardia euroa 12 alukselle, kuusi per maa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Belgia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit