Myös Kiina kehittäisi ydinvoimalla toimivan torpedon

Antey-luokan muunnelman, ydinkäyttöisen ohjussukellusveneen Belgorodin ja ydinvoimalla toimivan strategisen drone-torpedon Poseidonin välitön saapuminen Venäjän laivaston sisällä on saanut paljon mustetta valumaan viime viikkoina. länteen, vaikka tämän binomiaalin tehokas strateginen panos, joka pystyy eliminoimaan suuren rannikkokaupungin 2 megatonnisella päällään, on enemmän kuin kyseenalainen. Periaate on kuitenkin ilmeisesti inspiroinut kiinalaisia ​​insinöörejä, jotka ovat juuri ilmoittaneet suunnittelevansa pienoisydinreaktorilla varustetun torpedon. Toisaalta Kiinan laivaston kohteena oleva toimintakonsepti poikkeaa suuresti Poseidonin omasta, mikä tekee siitä sekä sotilaalliseen käyttöön sopivamman että paljon halvemman valmistaa.

sivusto Etelä-Kiinan aamu-viesti Hongkongissa toimiva, toisti Kiinan atomienergiainstituutin tieteellisen johtajan Guo Jianin julkaiseman artikkelin Journal of Autonomous Underwater Systems -julkaisussa, China Shipbuilding Industries Corporationin ammattijulkaisussa. Kiinalainen tiedemies kertoo yksityiskohtaisesti miniatyrisoidulla ydinreaktorilla varustetun taktisen torpedon suunnittelun, joka mahdollistaa 200 solmun nopeuden ylläpitämisen 30 tunnin ajan. Torpedo, joka on tarpeeksi miniatyrisoitu laukaistavaksi kiinalaisten ydinsukellusveneiden torpedoputkista, heittäisi ydinytimensä, kun kohde on tunnistettu, ja käyttäisi sitä sähköpattereillaan, kuten perinteinen torpedo, ilman ydinsaastumisen riskiä, ​​varsinkin koska ase käyttäisi vain tavanomaisia ​​sotilaspanoksia, ei ydinkärkeä.

Belgorod Antei analysoi puolustusta | Sotilaalliset droonit ja robotit | Ydinenergia
Belgorod on nykyään maailman suurin käytössä oleva sukellusvene, jonka uppouma on 30.000 6 tonnia sukeltaessa, jotta voidaan toteuttaa jopa XNUMX Poseidon-ydintorpedoa.

Kiinalainen malli ja sen käyttökonsepti eroavat siksi radikaalisti Poseidon-torpedon mallista, jota voidaan käyttää vain täydellisen ydinsodan yhteydessä, johon se toisi vain vähän lisäarvoa. , jonka käyttöön tarvitaan erityisesti muunneltu sukellusvene . Kiinalainen torpedo on todellakin puhtaasti tavanomaisen ja taktisen aseen kaltainen, sillä se mahdollistaa esimerkiksi merivoimien hyökkäyksen erittäin pitkän matkan päässä 6000 merimailin etäisyydellä, mikä riittää iskemään Kiinanmereltä Pearl Harboriin telakoituneisiin aluksiin. tai partioimaan laivastoalueita, kuten MALE-droneilla tai Vagabond-ammuksilla. Siksi se vastaa Kiinan laivaston välittömiin rajoituksiin, joilla vain on 6 tyypin 093 nykyaikaista ydinsukellusvenettä kykenevä valtamereen, mutta joka linjaa enemmän kuinnoin neljäkymmentä tyypin 039 tavanomaisella moottorilla toimivaa sukellusvenettä suunniteltu toimimaan suhteellisen lähellä Kiinan rannikkoa ja niiden kotisatamaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilaalliset droonit ja robotit | Ydinenergia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit