Hyökkäys Taiwania vastaan: Milloin ja miten Kiina ryhtyy toimiin?

- Mainonta -

Washingtonin ja Pekingin väliset jännitteet, kuten pelko Pekingin aloittavan hyökkäyksen Taiwania vastaan, ovat kasvaneet useiden vuosien ajan. He edustavat nyt aihe, joka flirttailee jatkuvasti casus bellin kanssa, laivaston ja amerikkalaisten ja liittoutuneiden ilmavoimien hyökkäysten välillä Etelä-Kiinan merellä ja Taiwanin salmessa, salakuuntelujen ja Kansan vapautusarmeijan meri- ja ilmahyökkäysten välillä saaren ympäri sekä peräkkäisten ja vastavuoroisten vastausten välillä heti kun Washington lähettää uuden aseistauman, parlamentaarikot tai hallituksen jäsenet Taipeihin.

Sotainen dynamiikka on sellainen, että nyt molempien maiden asevoimat osallistuvat kilpavarusteluun voittaakseen vastustajan, mikä näyttää yhä enemmän väistämättömältä vastakkainasettelulta.

Kukaan ei kuitenkaan tällä hetkellä suunnittele vihollisuuksien puhkeamista tulevina kuukausina tai vuosina, ja Pentagon arvioi osaltaan, että vaara-aika alkaa vuonna 2027.

- Mainonta -

Ottaen huomioon Pekingissä, Taipeissa ja Washingtonissa meneillään olevat teollisuusohjelmat, geopoliittinen kehitys ja suurimpien maailmanvaltojen johtajien tavoitteet, mikä olisi todennäköisin päivämäärä Kiinan hyökkäykselle saada Taiwan takaisin haltuunsa ja mikä olisi sitten Pekingin valitsema strategia tämän saavuttamiseksi?

Kohti saartoa massiivisen ilma-amfibiohyökkäyksen sijaan

Usein, kun tutkitaan skenaariota Kiinan hyökkäyksestä Taiwania vastaan, se perustuu laaja ilma-amfibiohyökkäys saarta vastaan, jota edelsi intensiivinen pommitus ballistisilla ja risteilyohjuksilla, jopa droneja, voittaakseen saaren puolustusinfrastruktuurin.

Tällainen hypoteesi olisi kuitenkin Pekingin valmistautumistasosta ja keinoista riippumatta erittäin riskialtis strategia kansan vapautusarmeijalle.

- Mainonta -

Itse asiassa harvinaiset suuret lentoamfibiooperaatiot, jotka on suoritettu menestyksekkäästi historiassa, ovat kohdistuneet heikosti suojattuja rannikkoalueita vastaan ​​(operaatio Torch vuonna 1942, operaatio Muskettisoturi vuonna 1956), tai kun hyökkääjällä oli kiistatta ilma- ja merivoimien ylivoima ja merkittäviä heikentämiskeinoja. vastustajan puolustus ja logistiset linjat, kuten Overlord-operaatiot et rakuuna vuonna 1944, Iwo Jiman ja Okinawan laskeutumiset vuonna 1945, operaatio Kromi (Incheonin lasku) vuonna 1950 tai San Carlos 1982issa).

Operaatio Muskettisoturi 1. REP Jännitteet Kiina vastaan ​​Taiwan | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys
Ranskan ja brittiläisten joukkojen maihinnousu Egyptiin vuonna 1956 oli yksi kylmän sodan käännekohdista. Huolimatta eurooppalaisten joukkojen sotilaallisesta menestyksestä, niiden oli vetäydyttävä Neuvostoliiton uhkaa käyttää ydinaseita ja Washingtonin tuomitseman operaation.

Kuitenkin, kuten Venäjän laivaston ja ilmavoimien takaiskut Ukrainassa ovat täydellisesti osoittaneet, on erittäin riskialtista haluta riistää vastustajalta sen ilma-, ilma- ja laivatorjuntakyky jopa käyttämällä intensiivistä käyttöä ennaltaehkäisevästi. risteily- ja ballististen ohjusten iskut.

Itse asiassa suurten meri- ja ilmavoimien mobilisointi hyökkäykseen Taiwania vastaan ​​voi tapahtua vasta sen jälkeen, kun ilmavoimat, ilmatorjunta, rannikkopuolustus ja Taiwanin laivasto on täysin neutraloitu. Se puuttuu vasta ensimmäisen, suhteellisen pitkän taisteluvaiheen jälkeen.

- Mainonta -

Silloin on suuri riski, että tällainen ilma-, ballistinen ja kybersota provosoi Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten väliintulon, mutta myös, kuten Ukrainassa, Taiwanin siviiliväestön radikalisoitumisen, mikä vaikeuttaa lopulta saaren hallintoon, kun Taiwanin joukot on voitettu.

Pekingillä on kuitenkin toinen mahdollisuus, että se ei luottaisi lento-amfibiohyökkäykseen, vaan saaren läpäisemättömään laivasto- ja ilmasaartoon, jotta taiwanilaisten päättäväisyyttä heikennettäisiin ajan myötä ja samalla rajoitetaan yhteenottoa PLA ja Taiwanin joukot, ainakin estämällä niitä vaikuttamasta liikaa siviiliväestöihin ja infrastruktuuriin.

Kuten J. F Kennedyn vuonna 1962 Kuuban ympärille toteuttama meri- ja ilmasaarto sen jälkeen, kun Neuvostoliiton keskipitkän kantaman ballistiset ohjukset toimitettiin saarelle, tällaisen saarron tavoitteena olisi pitää etäisyydet Yhdysvaltojen ja lännen sotilaallisesta ja teknologisesta tuesta. saarella, samalla kun se asettaa Yhdysvaltain laivaston ja ilmavoimat monimutkaiseen tilanteeseen kansainvälisten suhteiden kannalta.

Saarto vahingoittaisi pitkällä aikavälillä myös koko saaren taloutta, mutta myös koko planeettaa, joka on hyvin riippuvainen maassa valmistetuista puolijohteista.

Itse asiassa, ja vaikka yhteenotot olisivat väistämättömiä Taiwanin ja Kiinan joukkojen välillä tällaisessa skenaariossa, vastakkainasettelu jää alle kynnyksen, joka ei todennäköisesti mobilisoi yleistä mielipidettä ja länsimaisia ​​poliittisia johtajia, toisin kuin Venäjän tilanne. Tänään, lukuisten iskujen jälkeen ja Venäjän armeijoiden ukrainalaisia ​​siviilejä kohtaan harjoittamia julmuuksia.

Hyökkäys Taiwania vastaan ​​vaatisi suuren amfibiolaivaston
Vaikka Kiinan laivastolla on pian tusina suurta tyyppien 072 ja 075 amfibioalusta, amfibiohyökkäys Taiwania vastaan ​​olisi erittäin riskialtista sotilaallista operaatiota ilman vakuutusta joukkojen absoluuttisesta ilma- ja merivoimien ylivoimasta.

Edellyttäen, että saarto on riittävästi perusteltu julkisella ja kansainvälisellä näyttämöllä ja että keinot sen tehokkuuden varmistamiseksi pannaan tehokkaasti täytäntöön riittävän useiden kuukausien aikana, on hyvin todennäköistä, että kyse on Pekingin parhaasta strategiasta. saada takaisin hallintaansa 23. provinssissa pitäen samalla hallinnassa itse taiwanilaisten siviilivastarintaa ja esittämällä kansainvälisellä näyttämöllä kertomuksen, joka todennäköisesti demobilisoi monia saaren mahdollisia liittolaisia.

Mitä tarkoittaa merisaarron pitäminen Yhdysvaltain laivastoa vastaan?


LOGO meta Defense 70 jännitteet Kiina vs Taiwan | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit