12 lentotukialusta, 150 hävittäjä ja fregatti, 66 SSN ..: Yhdysvaltain laivaston uusi suunnitelma kohtaa vihdoin Kiinan haasteen

Kuten olemme jo useaan otteeseen keskustelleet, Yhdysvaltain laivaston kykysuunnittelu on ollut vähintäänkin kaoottista viimeisen 20 vuoden aikana, väliltä holtitonta kulutusta tiettyihin huonosti kalibroituihin ohjelmiin, kuten Zumwalt-hävittäjät ja LCS-korvetit, ja Valkoisen talon ja kongressin ristiriitaiset välimiesmenettelyt. Tästä syystä merioperaatioiden päällikön amiraali Gildaylle oli suuri haaste palauttaa järjestys tähän suunnitteluun ja samalla saattaa Yhdysvaltain toimeenpano- ja lainsäädäntöelimet samaan suuntaan, jotta voitaisiin ottaa vastaan ​​se mikä näyttää hyvältä, mikä on suurin haaste Yhdysvaltain laivastolle. valtaa historiassa, Kiinan laivaston voiman nousu. Useiden kokeiden jälkeen ja muutama kuukausi sitten esitelty kolmen vaihtoehdon lähestymistapa, NOC lopulta esitteli kauan odotettu Navigointisuunnitelma 2022, asiakirja, joka edustaa Yhdysvaltain laivaston pääesikunnan suosittelemaa sotilaallista mutta myös teollista strategiaa seuraavien kahden vuosikymmenen aikana.

Vähintään, mitä voidaan sanoa, on se, että tässä asiakirjassa otetaan vihdoinkin kaikki haasteet, joita Kiinan nousu edustaa sotilaallisella alalla ja erityisesti laivaston alalla. Peking tuottaa nyt 5-6 uutta hävittäjää ja risteilijää vuosittain, 2–3 uutta fregattia, lentotukialus joka 3. vuosi ja 1 iso amfibioalus joka vuosi, ja että sen arvioidaan nyt pystyvän laskemaan vesille ydinkäyttöisen sukellusveneen ja 1–2 tavanomaisella käyttövoimalla toimivaa sukellusvenettä joka vuosi. Toisin sanoen nykyisen vauhdin pohjalta Kiinan kansantasavallalla on vuosiin 2035/2040 mennessä 4–5 lentotukialusta koostuva laivasto, 80 hävittäjää ja risteilijää, 60 fregattia ja 20 suurta amfibioalusta 15-20 ydinsukellusveneen ja noin kuudenkymmenen tavanomaisen sukellusveneen tukemana kohtaamaan Yhdysvaltain 7. laivaston laivaston, joka vastaa läntisestä Tyynestämerestä ja Intian valtamerestä. Tämä laivasto olisi silloin täydellisen kokoinen hyökkäykseen Taiwania vastaan, erityisesti merisaarron toteuttamiseen, joka todennäköisesti pitää Yhdysvaltain laivaston etäällä. Lisäksi samaan aikaan Venäjä näyttää päättäväiseltä lisätä omien sukellusveneidensä tuotantoa, erityisesti SSGN Yassen-M-luokkansa sekä SSK-luokan Lada- ja Improved Kilo -veneitä, samalla kun se tukee pyrkimyksiä tuottaa nykyaikaisista fregateista koostuva offshore-laivasto. ja hävittäjiä, mutta ilman lentotukialuksia.

FA XX US Navy News Defense | Laseraseet ja suunnattu energia | amfibinen hyökkäys
Taiteilijan mielikuva Boeingin ehdottamasta NGAD F/A-XX:stä

Vastatakseen tähän kaksinkertaiseen uhkaan ja ylläpitääkseen merkittäviä ohjauskykyjä Välimerellä ja Persianlahdella amiraali Gilday päätti viedä ongelman suoraan amerikkalaisten poliittisten päättäjien käsiin Valkoisessa talossa ja kongressissa. Esitellyn asiakirjan mukaan Yhdysvaltain laivaston on todellakin välttämätöntä kehittyä kohti kunnianhimoista muotoa, joka pystyy vastaamaan Pekingin ja Moskovan asettamiin haasteisiin perustuen suunnitelmaan, jossa valtaa nostetaan kahdellakymmenellä vuodella kapasiteetin palauttamiseksi. hävinnyt kylmän sodan jälkeen ja jopa ylittänyt kolmannen ja kunnianhimoisemman vaihtoehdon odotukset, jotka esitettiin kongressille vain 3 kuukautta sitten. Yhdysvaltain laivaston muoto perustuisi sitten vuonna 3:

 • 12 Columbia-luokan SSBN Baltic ydinsukellusvenettä
 • 12 parannettua Nimitz- ja Ford-luokan ydinkäyttöistä lentotukialusta
 • 66 Virginia-luokan ydinsukellusvenettä ja risteilyohjusten kantorakettia, uusi SSN(x)-luokka ja uusi SSGN-luokka, jotka on tarkoitettu korvaamaan neljä tätä tehtävää suorittavaa Ohiota
 • 96 suurta pintataistelijaa Zumwalt-, Burke- ja uusien hävittäjien DDG(x) luokista
 • 56 "pientä" Constellation-luokan pintataistelijaa
 • 31 suurta amfibioalusta ja 18 uutta kevyttä amfibioalusta
 • 82 logistiikka- ja tukialusta
 • 150 suurta robottia autonomista pinta-alusta ja sukellusvenettä
 • 1.300 5 viidennen sukupolven F-35C-hävittäjää ja uutta NGAD F/A-XX
 • 900 ilmassa olevaa sukellusveneiden vastaista alustaa, kuten P-8A Poseidon ja MH-60R
 • 750 tukilentokonetta ja helikopteria

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Laseraseet ja suunnattu energia | Amfibinen hyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit