Rheinmetall suunnittelee strategiaansa syrjäyttääkseen ranskalais-saksalaisen panssarivaunuohjelman MGCS

Kuten FCAS:n uuden sukupolven taistelulentokoneiden ohjelma, joka yhdistää Pariisin, Berliinin ja Madridin, Main Ground Combat System tai MGCS-ohjelma, jonka tarkoituksena on suunnitella korvaaminen ranskalaisille Leclerc- ja saksalaisille tankeille. Leopard 2, on nykyään monien kysymysten ja pelkojen aihe. If FCAS:a uhkaa ennen kaikkea Dassault Aviationin ja Airbus DS:n välinen vastustusSaksalainen Rheinmetall on puolestaan ​​hyökännyt MGCS:n kimppuun, viime hetken vieraana tässä ohjelmassa, jonka alun perin kehitti KNDS-ryhmä. Se on seurausta ranskalaisen Nexterin, Leclercin alullepanijan, ja Saksalainen ryhmä Krauss. Maffei Wegman, isä Leopard ja Leopard 2. Rheinmetallille, johtavalle saksalaiselle puolustusryhmälle, joka osallistui erityisesti Leoaprd 2:n suunnitteluun toimittamalla muun muassa sen tykin, ei itse asiassa ollut kysymys siitä, että uusi saksalainen panssarivaunu rakennettaisiin ilman sitä. Sen jälkeen vaikeuksia on kertynyt, sillä liittopäivissä voimakasta poliittista tukea saava Rheinmetall on pyrkinyt saamaan asemaansa, erityisesti Ranskan Nexterin kustannuksella, vaikka ohjelmassa on noudatettava tiukkaa teollista pariteettia Ranskan ja Saksan välillä.

Itse asiassa Rein-ryhmä näyttää käyttäneen useiden kuukausien ajan strategiaa, jonka tarkoituksena ei ole pakottaa itsensä MGCS-ohjelmaan, vaan suistaa se raiteilta. Ja ase, jonka Rheinmetall on valinnut tähän tarkoitukseen, ei ole mikään muu kuin toinen taistelupanssari, joka on itse kehitetty, KF-51. Panther. Esitetty Eurosatory 2022 -tapahtumassa, The Panther on täysin moderni 59-tonninen säiliö, jossa on uusi 130 mm Rh-52 L/130 tykki, jonka Rheinmetall on juuri ehdottanut varustamaan MGCS:n Nexterin 140 mm ASCALONia vastaan, ja siinä on MB 873 Ka-501 V12 turbodieselmoottori, jossa on 1500 hv:n nestejäähdytys. , uusimman sukupolven komposiittipanssari sekä saman Rheinmetallin kehittämä APS ADS -järjestelmä. KF-51 on tarkoitettu prototyypiksi, ei esittelyksi Panther on suunnittelijansa mukaan valmis tuottamaan ja voi itse asiassa muodostaa vaihtoehto K-2 Blackin saapumiselle Panther Etelä-Korean Euroopassa, jälkimmäinen sai juuri muutama viikko sitten historiallisen 500 kappaleen tilauksen Puolasta.

ASCALONf Nexter Saksa | Puolustusanalyysi | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Rheinmetallin Rh-130 vs. Nexterin Ascalon varustaa MGCS:n

Itse säiliön lisäksi Rheinmetall kehittää strategiaa, joka on täysin geopoliittisen todellisuuden mukainen ja vaatii sitä tosiasiaa, että Panther on valmis tuottamaan, missä MGCS ei ole parhaimmillaan kymmenen vuoden sisällä. Bundeswehr, kuten suurin osa eurooppalaisista armeijoista, haluaa kuitenkin nyt lisätä panssarivaunu- ja panssarivaunukantaansa vastatakseen strategiseen kehitykseen Euroopassa ja erityisesti Venäjän uhkaan. Lisäksi MGCS:n lisäksi muut Angela Merkelin ja Emmanuel Macronin vuonna 2017 käynnistämät ranskalais-saksalaiset ohjelmat ovat kaikki enemmän kuin uhattuina: FCAS pysäytettiin teollisten erimielisyyksien vuoksi ja MAWS (meripartio) pysäytettiin ostamalla Berliinin P8A Poseidon, CIFS (tykistö) suljettiin kahdeksi vuodeksi ja Saksan osallistumisesta Tiger III -ohjelmaan (taisteluhelikopteri) luopuminen. Lopuksi, Berliini näyttää päättäväisesti tulevan tulevina vuosina Euroopan tärkeimmäksi tavanomaiseksi asevoimaksi, mikä voidaan tehdä vain lisäämällä huomattavasti käytössä olevien raskaiden tankkien määrää 380:n yli Leopard 2 puistossa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] Rheinmetallin toinen hyökkäys tuli sen toimitusjohtajan Armin Pappergerin äänellä, kun tämä asettui, sanomatta sitä suoraan, taloudelliseksi, tehokkaaksi ja välittömästi saatavilla olevaksi vaihtoehdoksi MGCS-ohjelmalle. Hänen mukaansa Euroopan panssarivaunumarkkinat vaativat tulevina vuosina suuren määrän panssarivaunuja korvaamaan kylmästä sodasta perittyjä panssaroituja ajoneuvoja, eikä MGCS pysty vastaamaan näihin tarpeisiin vaaditussa ajassa. runko, jättäen kriittistä tilaa vaihtoehtoisille tarjouksille, kuten K2 Black Panther Puola on jo valinnut eteläkorealaisen, joka ei ole mikään muu kuin suurin tämäntyyppisten panssarien markkina-alue vanhalla mantereella, jonka voimat saavuttavat 1500 2035 raskasta panssarivaunua vuoteen XNUMX mennessä. Reinin ja koko Euroopan erikoislehdistöjen reaktioista päätellen , viesti on kulkenut näkyvästi, ja Panther näkyy yhä enemmän nimettynä seuraajana Leopard 2 KMW:n delegoimalla MGCS:n hyvin mahdolliseen myöhempään ja ainakin toissijaiseen rooliin. Uhka ei selvästikään ole välttynyt KNDS:ltä, joka kilpailijaansa hienovaraisemmin ja hillitymmin julkaisi tällä viikolla videon, jossa sen EMBT näkyy selkeänä tavoitteena, ettei mediaa ja poliittista tilaa jätetä Rheinmetallin käsiin. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit