Le Rafale suosikki kuin koskaan Intiassa Super Hornetia vastaan

Nykyaikaistaakseen sen laivahävittäjälaivastoa ja aseistaakseen uusi lentotukialus INS Vikrant, joka otetaan käyttöön 2. syyskuutaIntian laivasto oli käynnistänyt kilpailun, johon osallistui alun perin 57 aluksella olevaa laitetta. Alkuarvioinnin jälkeen kilpailua jatkamaan valittiin kaksi konetta, amerikkalainen Boeing F/A-18 Super Hornet Block III ja Dassault. Rafale M ranskalainen. Molemmat hävittäjät osallistuivat varsinkin ponnahduslautatestikampanjaan Goan laivaston lentotukikohdassa vuoden alussa, ja molemmat olivat osoittaneet kykynsä käyttää tämäntyyppistä laitetta ilmaan nousemiseen ilman katapulttia. Boeing lisää kommunikaatiota intialaisen lehdistön kanssa houkutellakseen yleistä mielipidettä, vaikka tällä alueella on vaikeata varjostaa Intian erinomaista julkisuutta. Rafale ja sen edeltäjä Mirage 2000. Ranskalainen lentokone on omalta osaltaan suuri suosikki, jota vahvistavat Intian laivaston viimeisimmät ilmoitukset.

Hänen apulaisesikuntapäällikkönsä vara-amiraali SN Ghormade vahvisti tiistaina lehdistön edessä useita kuukausia kiertäneen huhun, jonka mukaan Intian laivaston määräys ei koskisi 57 lentokonetta alun perin suunnitellulla tavalla. , mutta vain 26 metsästäjillä, nämä edessä näyttelee väliaikaisen ratkaisun roolia tulevan kaksimoottorisen hävittäjän saapuessa (Twin-Engined Deck Based Fighter tai TEDBF), jonka on kehittänyt Intian aseistusvirasto DRDO. Tässä yhteydessä Rafale Dassault Aviationin M:llä on ratkaisevia etuja voittaa amerikkalaista kilpailijaansa vastaan, kun taas kilpailu on tähän asti ollut melko epäselvää.

FA18ESuper Hornet -puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet | Intian ja Pakistanin konflikti
Yhdysvaltain laivaston "Navigation Plan 2045" -suunnitelman mukaan se on poistanut kaikki Super Hornetit liikenteestä vuoteen 2040/2045 mennessä.

Suorituskyvyn näkökulmasta molemmat laitteet kehittyvät taskunenäliinassa. Näin ollen, jos Super Hornetissa on tehokkaammat F-414-suihkukoneet kuin ranskalaisissa M-88-koneissa. Rafale, amerikkalainen lentokone on myös paljon raskaampi kuin ranskalainen vastine, sen moottoreiden lisäteho vain kompensoi F/A-18:n ylimääräisen tyhjän massan. Mitä tulee kantokykyyn, mukaan lukien ponnahduslaudalla, nämä kaksi lentokonetta osoittivat hyvin samanlaisia ​​suorituksia, vaikka lentokoneen aerodynaaminen konfiguraatio Rafale Canard-malleilla varustettu ja Super Hornetin pienempi siipikuorma suosii ranskalaisia ​​lentokoneita toimintasäteen suhteen samalla kuormituksella. Havaitsemis- ja itsesuojausominaisuuksien osalta molemmilla lentokoneilla on myös vertailukelpoinen, ellei samanlainen suorituskyky, aivan kuten lentokoneessa olevien aseiden osalta. Rafale jonka etuna on pitkän kantaman ilma-ilma-ohjus Meteor ja erittäin tehokas MICA NG, Super Hornet, ilma-maa-säteilyntorjuntaohjuksen Harm. Kuitenkin Rafale voi nyt luottaa paljon rikkaampaan ja rauhallisempaan pitkän aikavälin tuotanto- ja kehitysaikatauluun kuin Super Hornet, joka ei enää ole Yhdysvaltain laivaston palveluksessa vuoteen 2040/2045 mennessä ja jota se ei enää osta sen jälkeen. 2023.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Intian ja Pakistanin konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit