LPM 2023: Pitäisikö Ranskan hankkia uudelleen taktisia ballistisia ohjuksia?

- Mainonta -

Kylmän sodan aikana Ranskalla, kuten Yhdysvalloilla ja Neuvostoliitolla, oli laajennettu ydinasearsenaali, joka luotti molempiin ballistisiin ohjuksiin S2 siiloissa Albionin tasangolla Alppien juurella, ydinvoimalla toimiviin ballististen ohjusten sukellusveneisiin aseistettuna. MSBS-ballistisilla ohjuksilla, useilla pommikonemalleilla strategisia iskuja varten tarkoitetuista Mirage IV:stä taktisiin iskuihin tarkoitettuihin Jaguariin ja Super Etendardiin, jotka myöhemmin korvattiin Mirage 2000:lla ja ASMP-yliääniristeilyohjuksella, sekä taktisilla ballistisilla ohjuksilla. Pluton-järjestelmä, jonka kantama on 120 km aseistettuna 25 kt:n taktisella ydinkärjellä, joka korvattiin vuonna 1993 paljon tehokkaammalla Hades-järjestelmällä, joka on asennettu pyörillä varustettuun perävaunun pystytyskuljettimeen suuren liikkuvuuden takaamiseksi, ja huomattavasti paranneltu suorituskyky puolibalistisella lentoradalla. , välttelevät ohjailuominaisuudet vaikeuttavat sieppaamista, u kantama lähes 500 km, parantunut tarkkuus ja 90 kt TN80 ydinpanos.

Jos nämä taktiset Baltian järjestelmät löytäisivät toiminnalliset perusteensa vastustaa mahdollista Neuvostoliiton panssarin keskittymistä ennen vastahyökkäyksen suorittamista, ja jos Neuvostoliitolla olisi myös vastaavia järjestelmiä, kuten ohjuksia, kuten 9M79 Toschka, Pluto ja myöhemmin Hades olivat erityisen epäsuosittuja Saksan viranomaisten keskuudessa, sillä järjestelmien valikoima teki niiden käytön todennäköiseltä Saksan maaperälle ja sieltä pois. Toisaalta Berliinin painostus ja toisaalta uhan "katominen" neuvostoblokin romahtamisen jälkeen sai Ranskan viranomaiset vetäytymään palveluksesta vuonna 1996 Hades-järjestelmät, kuten siilot ja S2-ohjukset tasangolla. Albion luottaa vain kaksikomponenttiseen pelotteeseen, antennikomponenttiin, joka perustuu Mirage 2000N -ASMP -pariin (korvattiin myöhemmin Rafale/ASMP-A) ja sukellusvenekomponentti, joka perustuu uuteen ydinballististen ohjusten sukellusveneen "The Triomphant" luokkaan ja uuteen strategiseen meriballistiseen ohjukseen M48, jotka molemmat ovat paljon tehokkaampia kuin Le Redoutable-MSBS -pari. vaihdettu.

Un Rafale ASMPA-ohjuksella varustetun ranskalaisen pelotteen ilmakomponentin F3 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Ydinaseet
Pari Rafale -ASMPA on nykyään ranskalaisen pelotteen ilmakomponentin keihäänkärki.

Jos Pariisi, kuten Washington, hylkäsi taktiset Baltian ohjukset 90-luvulla ja luotti mieluummin risteilyohjuksiin, kuten amerikkalainen Tomahawk ja ranskalainen Scalp/MdCN, tämä ei kuitenkaan koske muita armeijoita, kuten venäläisiä, jotka kehittivät 9K720:n. Iskander-järjestelmä, jonka ominaisuudet ovat hyvin lähellä Hadesin ominaisuuksia, mutta myös Kiinasta (DF-21, DF-17), ja Pohjois-Korea (KN-23) ou Iranista (Fateh-110, Shahab 2..). Suurin osa näistä järjestelmistä iranilaisia ​​malleja lukuun ottamatta on aseistettu taktisella ydinpanoksella tai tavanomaisella panoksella, mikä tarjoaa haltijoilleen syvän iskukyvyn paljon nopeampia ja vaikeammin torjuttavia kuin risteilyohjusten ja taistelulentokoneiden tarjoamat, samalla kun ne laajenevat. heidän pelotevaihtoehtonsa. Eikö Ranskan, kuten Yhdysvaltojen, edun mukaista olisi tässä yhteydessä hankkia uudelleen tämäntyyppisiä kykyjäuutta sotilaallista ohjelmointilakia 2023 suunnitellaan parhaillaan ?

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Ydinaseet

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit