Ydin tai tavanomainen, mikä käyttövoima mahdollisille ranskalaisille sukellusveneille?

Tarve laajentaa Ranskan laivaston ranskalaisten sukellusveneiden laivastoa on nykyään yksi niistä aiheista, joista on vähiten keskustelua asiantuntijoiden, mutta myös useiden tästä aiheesta ilmaistujen poliitikkojen keskuudessa, eikä ole enää toivoa, että sen ottaa huomioon seuraavaa sotilaallista ohjelmointilakia suunnitellaan, jota on sovellettava vuodesta 2023 alkaen.

Kuitenkin, jos tänään National Navy ei linjaa ja suunnittelee vain ydinkäyttöisten sukellusveneiden käyttöönottoa, herää kysymys, pitäisikö näiden tulevien hyökkäyssukellusveneiden kuulua uuteen ja erittäin suorituskykyiseen SSN Suffren -luokkaan vai olisiko laivastolle tarkoituksenmukaisempaa toimittaa sukellusvenelaivasto tavanomaisella käyttövoimalla ydinlaivastonsa täydentämiseksi.

Kansallisen laivaston osalta kysymys ei tule esiin. Sen kenraalin, mutta myös monien sukellusveneiden mielestä ydinhyökkäyssukellusvene tai SSN voi tehdä kaiken, mitä tavanomaisesti toimiva sukellusvene tai SSK, kun taas päinvastoin ei pidä paikkaansa.

Näin ollen SSN:n sukelluksen kesto ei ole rajoitettu toisin kuin SSK:iden, joiden on lähestyttävä pintaa käyttääkseen dieselmoottoriaan akkujensa lataamiseksi.

Lisäksi SSK:n, vaikka se olisi varustettu uusilla aerobisilla propulsiojärjestelmillä tai AIP:llä (Air Independent Propulsion), täytyy jatkuvasti tehdä kompromisseja nopeudensa ja sukellusautonomiansa välillä, jolloin SSN voi kattaa tuhansia merimaileja suurella nopeudella ja suuressa syvyydessä ilman. joutuu koskaan nousemaan pintaan.

Lopuksi, uuden sukupolven SSN:t, kuten Suffren, eivät enää kärsi näistä reaktorin jäähdytysjärjestelmän aiheuttamista loisäänistä, ja ne ovat nyt yhtä huomaamattomia ja salaperäisiä kuin perinteiset sähkökäyttöiset alukset.

Mikä muoto ranskalaisten sukellusveneiden laivastolle?

Itse asiassa Ranskan laivastolle kysymys ei ole siitä, mitä sukellusvenemallia hankkia, vaan se, kuinka monta SSN:ta sillä on oltava suorittaakseen tehtävänsä. Viimeisten Agosta-sukellusveneiden vetäytymisen jälkeen Ranskan sukellusveneiden hyökkäyslaivasto koostuu 6 SSN:sta.

Tämä muoto vastaa yhtä sukellusvenettä kutakin suurta alusta (Capital Ship) kohden, nimittäin lentotukialusta (1) ja hyökkäyshelikopteritukialusta (3), yhtä alusta ballististen ohjusten ydinsukellusveneiden suojan varmistamiseksi niiden lähdön ja paluumatkan aikana Ile-Longuen sukellusveneestä. tukikohta ja alus, jota pidetään huollettavana.

Näin Ruby-luokan 6 SSN:ta toimivat yli 30 vuoden ajan vuodesta 1983 ja Rubyn saapumisesta, vaikka tehtävien jako oli luonnollisesti paljon vähemmän jäykkää kuin mainittiin.

Rubis luokan 03 sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi
Ranskan laivasto toteutti kuusi Rubis-luokan ydinsukellusvenettä vuodesta 6

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit