Kiinan ja Venäjän vastassa Tokio haluaa hankkia tuhat pitkän kantaman ohjusta

Kaikista globaalin geopolitiikan meneillään olevista muutoksista Aasian suurvaltojen sotilaallisten valmiuksien ennennäkemätön vahvistuminen on epäilemättä pitkällä aikavälillä suurin vaikutus globaaliin tasapainoon. Kiinan lisäksi, joka muutamassa vuosikymmenessä on koskettanut amerikkalaista sotilaallista voimaa siihen pisteeseen, että viimeksi mainitun on nyt lisättävä ponnistelujaan vastustaakseen sitä, Aasian lohikäärmeiden vallan nousu, Taiwan, Singapore, Japani ja Etelä Korea, järkyttää syvästi sotilaallista ja poliittista voimatasapainoa, joka ulottuu pelkästään Intian ja Tyynenmeren teatterin ulkopuolelle. Siten Soul aikoo lisätä puolustusponnistelujaan yli 3 prosentin BKT:staan Taiwan lisää puolustusmenojaan lähes 14 prosenttia vuonna 2023. Mitä tulee Japaniin, joka on maailman kolmanneksi suurin talous, jonka bruttokansantuote on yli 5.000 XNUMX miljardia dollaria, kaksi kertaa niin suuri kuin Ranskan. se aikoo nostaa puolustusponnistuksensa 2 prosenttiin BKT:staan ​​tulevina vuosina, mikä tekee maasta kolmannen sotilaallisen voiman planeetalla, jonka budjetti ylittää 100 miljardia dollaria vuodessa, ainakin talousarvion näkökulmasta.

Samanaikaisesti tämän ennennäkemättömän luottojen kasvun kanssa, kun nousevan auringon maa ei ollut koskaan käyttänyt enempää kuin 1 % varoistaan ​​itsepuolustusjoukkoonsa, Tokio aikoo myös muuttaa perusteellisesti puolustusteollisuuttaan ilmoittamalla lukuisista kunnianhimoisista ohjelmista viime kuukaudet sekä sen puolustusdoktriinit, mukaan lukien ottamalla maan perustuslain mukaisia ​​tiettyjä vapauksia. On totta, että tämä, jonka kirjoitti kourallinen amerikkalaisia ​​diplomaatteja saapuessaan maahan vuoden 1945 tappion jälkeen, oli erityisen vakuuttava, ja se kirjoitettiin tunteiden vaikutuksesta, jotka perittiin Tyynenmeren vaikeasta ja kalliista kampanjasta amerikkalaisten joukkoille. , joka riistää Tokiolta monia suvereeneja ominaisuuksia koskien sen asevoimien mahdollista työllistämistä. Tyynenmeren teatteri oli kuitenkin toissijainen vastakkainasetteluvyöhyke Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä kylmän sodan aikana ja kommunistisella Kiinalla ei tuolloin ollut voimanheijastuskykyä, joten nämä rajoitteet eivät olleet suuri haitta Japanin saariston turvallisuudelle tänä aikana. ajanjaksoa.

Japanilainen Izumo-luokan LHD, joka kuljettaa F35B:itä tulevaisuudessa Analysoi Défense | Yliääniset aseet ja ohjukset | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Izumo-rynnäkköhelikopteritukialus ja sen sisaralus Kaga pystyvät ohjaamaan J-35B pystysuoran nousun hävittäjää.

Tilanne on ilmeisesti kehittynyt viime vuosina perinpohjaisesti, eikä Tokio ole muiden Aasian lohikäärmeiden tavoin kärsinyt viime vuosikymmenellä eurooppalaisia ​​koskeneesta lyhytnäköisyydestä, koska se on jatkanut investointeja puolustuskykyihinsä vuodesta 2015 lähtien erityisesti nykyaikaistaa ja laajentaa laivastoaan hankkimalla uusia hävittäjiä, uusia fregatteja ja uusia korkean suorituskyvyn sukellusveneitä sekä muuntamalla kaksi sen LHD:tä lentotukialuksiksi, jotka pystyvät käyttämään F-35B-hävittäjää. Maa sitoutui myös modernisoimaan ilmavoimiaan hankkimalla yli 140 F-35-konetta, F-15J:n modernisointi ja uuden monitoimihävittäjän kehittäminen, yhteistyössä brittien kanssa. Lopuksi hän osallistui erittäin korkean teknologian järjestelmien kehittämiseen, kuin rautatiease, suunnattuja energiajärjestelmiä, joka on taisteludrone sekä ohjuksia hypersonic purjelentokoneita, jotka pystyvät osumaan merivoimien kohteisiin tai maalla useiden satojen kilometrien päässä. On selvää, että tämä viimeinen ohjelma on strateginen Tokiolle, sillä Japanin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Venäjän ja Kiinan uhkan hillitsemiseksi he varustaisivat itsensä tuhannella näistä hypersonic-ohjuksista.


LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Yliääniset aseet ja ohjukset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit