Nöyryytääkö tuleva turkkilainen stealth-drone Euroopan puolustusilmailuteollisuutta?

- Mainonta -

Pohjois-Syyriassa tapahtuneen sotilaallisen väliintulon jälkeen yhden Libyan konfliktin ryhmittymän sotilaallinen tuki ja ennen kaikkea S-400-ilmatorjuntapatterin hankinta Venäjältä, vuoteen 2019 asti kukoistava Turkin puolustusteollisuus koki. vakava takaisku eurooppalaisten ja erityisesti amerikkalaisten asettamien pakotteiden jälkeen puolustusteknologian vientiin. Mutta jos tietyt ohjelmat, kuten Altayn raskas panssarivaunu tai TFX-taistelulentokone, olivat erittäin vammaisia ​​näiden toimien takia, se on alue, jolla Turkin puolustusteollisuus jatkoi kehitystään ja saavuttaa suuria kaupallisia menestyksiä, kuten droneilla. Baykar TB2 Bayraktar -kevyen MALE-droonin tehokkuuden demonstroinnin jälkeen Azerbaidžanissa, Libyassa ja Syyriassa asiakkaat olivat jo ryntäneet hankkimaan tämän yksinkertaisen, tehokkaan ja erittäin taloudellisen järjestelmän. Ukrainalle toimitettujen TB2-koneiden menestys Ukrainan ja Venäjän välisen konfliktin ensimmäisten kuukausien aikana vakuutti ostajat, ja pientä turkkilaista dronea komentaa nyt peräti viisitoista armeijaa, ja monien muiden kerrotaan neuvottelevan tee samoin.

Selçuk Bayraktar, nuoren yrityksen presidentti, myös presidentti RT Erdoganin vävy ja ennen kaikkea MIT:stä valmistunut, ei voinut olla tyytyväinen tähän menestykseen. Kun TB2 moninkertaisti operatiivisen ja kaupallisen menestyksen, yritys kehittyi uusi, raskaampi, kaksimoottorinen taisteludrone, Akinci, laite, joka on 6 kertaa raskaampi kuin TB2, tyhjäpaino 4500 1.500 kg, kantavuus 24 9 kg ja 35 tunnin autonomia, joka pystyy pelaamaan samassa kentällä kuin kuuluisa amerikkalainen MQ-35 Reaper, joka on jäljellä. päivänä lännen asevoimien laajimmin käytetty MALE-drone. Turkin valta kutsui nuoren yrityksen apuun myös etsimään vaihtoehtoa Ankaran häädolle F-XNUMX-ohjelmasta ja erityisesti korvaamaan F-XNUMXB:t, joiden oli määrä aseistaa upouusi Anadolu-lentokukialusta ja hänen tuleva sisaralus. Ilmeisesti turkkilaiset insinöörit tuhlasivat vähän aikaa hallitsijansa appien tarpeisiin. Todellakin, Teknofest Black Sea -tapahtuman yhteydessä Baykar esitteli Kizilelma-stealth-taisteludronen (pääkuvassa), potkuriturbiinin autonomisen laitteen, joka on tarkoitettu toimimaan. Turkin laivaston lentotukialuksilta.

Akinci Bayraktar Analysis Defense | Amfibiohyökkäys | Konflikti Libyassa
Kesti vain 2 vuotta ennen kuin Baykar sai Akinci-drooninsa käyttöön ensimmäisen lennon jälkeen vuonna 2019

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Amfibiohyökkäys | Konflikti Libyassa

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit