LPM 2023: Ranskan laivasto kohtaa Intian ja Tyynenmeren haasteen

Kansalliskokouksen puolustuskomitean edustajat kysyivät 27. heinäkuuta, amiraali Pierre toisti sen, mitä hän ei ole lakannut sanomasta sen jälkeen, kun hänet nimitettiin kansallisen laivaston esikuntapäälliköksi syyskuussa 2020. "Maailmassa havaittu massiivinen uudelleenaseistus tekee meri on konfliktialue tulevina vuosina." Itse asiassa vain muutamassa vuodessa Ranskan laivasto on siirtynyt rauhan asennosta, joka on varma, että sen alusten paras puolustus oli lippu, jonka alla ne purjehtivat, aktiiviseen valmistautumiseen korkean tai jopa erittäin intensiteetin sitoumuksiin. Tosiasia on, että merivoimien strateginen konteksti on kehittynyt huomattavasti kahdessa vuosikymmenessä, toisaalta valtioiden lisääntynyt riippuvuus meriliikenteestä laukkaavan globalisaation taustalla ja toisaalta suurten merivoimien, kuten Kiinan, yhteinen ilmaantuminen. . , Venäjä, Intia, Japani tai Etelä-Korea sekä monien kriittisten teknologioiden, kuten sukellusveneiden, levittäminen, ohjusaseistettuja fregatteja ja jopa lentotukialuksia laivastoissa, jotka siihen asti rajoittuivat rannikkovartiostotehtäviin. Mitkä voisivat olla tässä yhteydessä seuraavan sotilaallisen ohjelmointilain mukaiset välimiesmenettelyt, vaikka maassa on edelleen erittäin voimakkaita budjettirajoituksia?

Laivasto tänään

Jos kansallinen laivasto ja sen muoto ovat suuren huomion ja monien odotusten kohteena, on selvää, että kolmesta Ranskan armeijasta juuri hän on tiennyt, kuinka parhaiten suojautua viimeisimpien budjettituhoilta. 3 vuotta. Hän menetti lentotukialuksen ainoalla Charles de Gaulle -luokan aluksellaan kahta Clemenceau-luokan laivaa vastaan ​​20-luvulla, mutta alus on paljon tehokkaampi, modernilla ja erittäin tehokkaalla ilma-aluksella. Kaikkiin tehtäviin, mitä ei ollut Foch tai Clemenceau. Se kuitenkin säilytti 80 suurta hyökkäysalustaan ​​ja korvasi erittäin edullisesti TCD Oragen ja Ouraganin sekä helikopteritukialuksen Jeanne d'Arcin kolmella Mistral-luokan hyökkäyshelikopteritukialuksella.

ranskalainen mistral-luokan hyökkäysalus Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Mistral-luokan PHA:t tarjoavat paremmat toimintaominaisuudet verrattuna niihin, jotka ne ovat korvanneet

Hän onnistui myös säilyttämään kuuden ydinsukellusveneen laivastonsa, joista 6 Rubia korvattiin kuudella Suffrenilla vuosikymmenen aikana, samalla kun hänen ensimmäisen luokan fregattilaivastonsa säilytettiin, 6 fregattia Horizon-ilmapuolustusfregattia ja 6 FREMM Alsace -torjuntafregattia. lentokonefregattia korvaamaan 2 Suffren-luokan hävittäjää ja 2 Cassard-fregattia sekä 2 sukellusveneiden vastaista sodankäyntifregattia, 2 FREMM Aquitaine -fregattia ja 11 FDI ​​​​Amiral Ronarc 'h:ta korvaamaan 6 F5 Tourville -luokkaa ja 3 F67 Georges Leygues. Ja jos 7 A70-avisonia korvataan vain yhdeksällä High Seas Patrollerilla, on kysymys kolmen ylimääräisen suoran suoran sijoituksen tilauksesta 17 Lafayette-stealth-kevytfregatin tilalle, jotka ovat myös korvanneet liikenteestä poistetut 69 A9-konetta. myydään vientiin 3-luvun alussa. sekä miinasodankäynnin laivasto, joka saa vain 5 uutta Miinasodankäynnin rakennusta 8 Eridan-miinanmetsästäjää vastaan, ovat kärsineet iskuja, jotka ovat verrattavissa armeijan tai ilma-armeijan kärsimiin iskuihin, mutta myös muut laivastot, kuten kuninkaallinen laivasto menetti puolet fregateistaan ​​ja hävittäjiistään vuosina 69–90.

Ranskan laivaston Forbin-ilmapuolustusfregatti Ranskan ja Italian Horizon-ohjelmasta Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
kaksi ilmapuolustusfregattia Forbin ja Chevalier Paul ovat nykyään Ranskan laivaston tehokkaimmin aseistettuja pinta-aluksia, joissa on 48 Aster-ilmatorjuntaohjusta

Samaan aikaan ja itse teknisen kehityksen lisäksi Ranskan laivaston käytössä olevat ja tulevat olemaan uudet alukset ja lentokoneet tarjoavat sille merkittäviä kapasiteetin lisäyksiä, kuten FREMM Aquitaine ja SSN Suffren, jotka kaikki ovat aseistettuja. MdCN-risteilyohjukset mahdollistavat iskemisen yli 1200 30 km:n päässä oleviin maakohteisiin tai kaikkiin fregatteihin, jotka on nyt varustettu Aster-ilmatorjuntaohjuksilla, ja erityisesti Aster 100:een, jonka kantama on yli 4 km ja jotka pystyvät kehittämään pääsyn estostrategia, johon vain neljä edellisen sukupolven erityisesti ilmatorjunta-alusta kykeni, suhteessa tämän hetken teknisiin kykyihin. Samoin Mistral PHA:t tarjoavat paljon laajemman valikoiman toimintakykyjä kuin aiempien TCD:iden käytettävissä, sekä amfibio- että ilmahyökkäykseen tai laivaston tai retkikunnan tukemiseen taistelussa. Merivoimien ilmailu on vihdoinkin nyt rivissä lentokoneita Rafale kykenevä kilpailemaan parhaita vihollisen lentokoneita vastaan, mukaan lukien maalla sijaitsevat lentokoneet, mutta myös suorittamaan laivojen vastaisia ​​tehtäviä tai iskuja maata kohti pitkien etäisyyksien päässä, paljon pidemmälle kuin Super Etendard ja F8 Crusader pystyivät aiemmin tarjoamaan koneen metsästykseen .

Muoto, joka on peritty kylmästä sodasta, mutta päivätty


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit