Miksi Puola kärsii puolustusbulimiasta?

Nyt useaan kuukauteen ei ole kulunut viikkoa ilman, että Puolan viranomaiset olisivat ilmoittaneet uusista asesopimuksista tai uusista puolustusinvestoinneista. Ukrainan sodan taustalla, jossa Varsova osoitti vertaansa vailla olevaa tukea Kiovalle ja Venäjän tiedottajien lisääntyvät ja toistuvat uhkaukset sitä ja sen naapureita kohtaan, maan viranomaiset ryhtyivät ponnisteluihin, joilla ei ole vertaansa vailla Euroopassa Puolan vallan muuttamiseksi. armeijat ja varustaa ne valmiuksilla, jotka tekisivät siitä ilman pienintäkään epäilystä Euroopan voimakkaimman koneellisen maajoukon. Ilmoituksen jälkeen F-35A salahävittäjien määräys ja Patriot-ilmatorjuntajärjestelmät vuonna 2019, Varsova päätti ostaa 250 M1A2 Abrams -panssarivaunua, sekä Javelin-ohjuksia Yhdysvalloista.

Venäjän hyökkäyksen alkaessa Ukrainassa ilmoitusten tahti kuitenkin kiihtyi dramaattisesti, oli kyseessä sitten muotomuutos siirtyä 4:stä 6:een, puolustusponnistelujen lisääntyminen yli 3 prosentin BKT:sta nykyiseen 2,12:een sekä uusia varustesopimuksia niin paljon kuin ne ovat laajoja, kutenBrittiläiset Type 31 fregatit, K2 mustat tankit Panther ja eteläkorealaiset itseliikkuvat K9-aseettai amerikkalaiset HIMARS-raketinheittimet. Eikä luettelo ole tietenkään suljettu, koska Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak vahvisti Varsovan aikomus tilata vähintään 96 amerikkalaista AH-64E Guardian -taisteluhelikopteria, italialaisten suureksi harmiksi Leonardo, joka teki valtavia ponnisteluja yrittääkseen sijoittaa uuden AW249:nsä dans le maksaa.

AH64E Apache Military Alliances | Puolustusanalyysi | Tykistö
Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak on ilmoittanut pyytäneensä virallisesti vientilupaa Yhdysvalloista 96 AH-64E Guardian -taisteluhelikopterille.

Jos kaikki nämä ilmoitukset pannaan tehokkaasti täytäntöön, Puolan armeijalla on vuonna 2030 vähintään 1500 2 modernia KXNUMX Black -panssarivaunua. Panther, Abrams M1A2 ja Leopard 2, yli 800 itseliikkuvaa Krabs- ja K9 Thunder -ase, 500 Himars- ja K239-raketinheitinjärjestelmää tai jopa yli 150 F35-, F16- ja FA-50-taistelulentokonetta, kun taas sen maaoperaatiovoimaa vastaava määrä on 90.000 3 miestä. Ei ole epäilystäkään siitä, että tällainen sotilaallinen voima, jossa yhdistyvät edistyneet laitteet ja yli merkittävä massa, todennäköisesti estäisi Venäjän sotilaallisen seikkailun Puolaa tai sen naapureita, erityisesti Baltian maita, vastaan. On kuitenkin selvää, että Varsovan ilmoittamaa pyrkimystä on erityisen vaikea tukea tälle maalle, jonka bruttokansantuote on edelleen 50 kertaa pienempi kuin esimerkiksi Ranskan ja jolla ei ole enää samoja taloudellisia ja sosiaalisia näkymiä kuin hänen vain muutama kuukausi sitten. Varsovan julkistamat yritysostoilmoitukset ylittävät tänään 8 miljardin euron kumulatiivisen investointimäärän eli 3 % maan bruttokansantuotteesta, ja yli 45 %:iin bruttokansantuotteesta ilmoitetut puolustusponnistelut lisäävät merkittävästi julkisia menoja, jotka ovat jo lähes 100 %. valtion BKT:sta. Vertailun vuoksi Berliinin ilmoittama 3 miljardin euron investointi edustaa vain kolmea prosenttia Saksan BKT:sta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit