LPM 2023: 5 teknologista pikavoittoa vahvistamaan Ranskan armeijoita korkeaa intensiteettiä vastaan

Tulemme tämän artikkelisarjan päätökseen, joka on omistettu aiheille, riskeille ja mahdollisuuksille, jotka kehystävät seuraavan sotilaallisen ohjelmointilain suunnittelua. Viime päivinä puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornun äänellä on paljastunut tiettyjä johtolankoja tämän LPM:n ensisijaisista tavoitteista, kuten operatiivisen reservin kaksinkertaistamisesta (Hypoteesi 1 artikkelista "Armeija risteyksessä") ja kuten teollisuuden uudelleenorganisointi maan strategisen autonomian vahvistamiseksi. On selvää, että suurin tuntematon tähän mennessä on edelleen tämän ponnistelun organisointi, rahoitus ja laajuus, aiheet, jotka herättävät lukuisia keskusteluja ja kommentteja tulevina viikkoina ja kuukausina. Ajan mittaan jatkuvien maailmanlaajuisten ponnistelujen lisäksi Ranskan armeijoissa on kuitenkin teknisiä mahdollisuuksia, jotka mahdollistaisivat kykyjen lisäämisen merkittävästi korkean intensiteetin kontekstissa vähentäen kustannuksia ja viivästyksiä. joita heillä todennäköisesti on.

Tässä artikkelissa tutkimme viittä näistä Quickwin-kelpoisiksi luokitelluista mahdollisuuksista. Yritämme arvioida niiden tehokkuutta yhdellä indikaattorilla, operatiivisella kerroinkertoimella eli CMO:lla, yhteenvedolla tarvittaviin investointeihin liittyvistä toiminnallisista hyödyistä: kova tappava suoja järjestelmä Leclerc-säiliölle, CIWS-järjestelmä ranskalaisille aluksille, a Rafale elektronista sodankäyntiä, vedenalaista taisteludronea sekä pystysuoran SYLVER-ohjusten laukaisujärjestelmän kehitystä.

Hard-Kill suojajärjestelmä Leclerc CMO x3 -säiliölle

Pidimme siitä tai emme, on enemmän kuin todennäköistä, että armeijalla on vain rajoitettu määrä panssarivaunuja seuraavien 15 vuoden aikana. Parhaassa tapauksessa, kuten edellä mainittiin, hän voi toivoa saavansa käyttöön 270 panssaroitua ajoneuvoaeli lähes 3 kertaa pienempi jako divisioonaa kohti kuin Puolan tai Amerikan armeijat. Väliaikaisen ohjelman tai ulkomaisen mallin hankinnan puuttuessa tälle mitoitusheikkeudelle ei ole ilmeistä vaihtoehtoa korkean intensiteetin toiminnan suhteen, kuten Ukrainan taistelut ovat osoittaneet. Kuitenkin, kuten Saksassa ou Iso-Britanniasta Samojen rajoitusten edessä armeija voisi käyttää tehokkaan teknologisen ratkaisun kompensoimiseksi tämän heikkouden, Hard-kill aktiivisen suojajärjestelmän, kuten kuuluisan Israelin Trophyn ja Iron Fistin, tai saksalaisen ADS:n ja TAPS:n. Tämä järjestelmä mahdollistaa panssarivaunuun kohdistuvien suorien uhkien, kuten rakettien ja panssarintorjuntaohjusten, sekä alhaisen alkunopeuden ammojen, kuten muotoiltujen panosten ammusten, sieppaamisen erittäin tehokkaasti. Näin ollen Israelin Trophy-järjestelmällä varustetut Merkava-panssarit eivät ensimmäisellä taistelusijoituksellaan vuonna 2011 Palestiinan miehitetyillä alueilla aiheuttaneet taistelutappioita, vaikka niiden APS oli siepannut kymmeniä raketteja ja panssarintorjuntaohjuksia, jotka olisivat vahingoittaneet vakavasti tai tuhosi kohteena olleet panssaroidut ajoneuvot.

Merkava MkIV M Trophy analysoi puolustusta | Awacs ja elektroninen sodankäynti | MBT-panssarivaunut
Kaikki Israelin Merkava Mk-IV:t on varustettu Trophy-järjestelmillä. Huomaa tutkat tornin molemmilla puolilla

Nykyiset APS:t, kuten Trophy tai Iron Fist, eivät kuitenkaan voi siepata kaikkia uhkia. Siten syöksyvällä lentoradalla varustetut ohjukset, vaeltavat ammukset, raskaat tykistöammukset ja toisen panssarivaunun ammukset jäävät näiden APS:ien kantaman ulkopuolelle, ainakin nykyisessä versiossaan. Viimeisen 30 vuoden tärkein voimakas konflikti, Ukrainan sota, on kuitenkin osoittanut, että suurin osa panssarivaunuista ja jalkaväen taisteluajoneuvoista, olivatpa ne venäläisiä tai ukrainalaisia, on tuhottu panssarintorjuntaohjuksilla ja raketteilla kireässä tulipalossa. , joita vastaan ​​Hard Kill APS on tehokkain. Lisäksi Hard-kill APS:n uudemmat versiot tarjoavat suojaominaisuuksia tunkeutuvia uhkia vastaan, kuten Javelin-panssarintorjuntaohjuksia tai vaeltavia ammuksia. Sellaisenaan, KF51 prototyyppi Panther kirjoittanut Rheinmetall sisältää APS Hard-kill Active Defence Systemin kaukotulia ja kineettisiä uhkia vastaan ​​(mukaan lukien nuolilaukaukset) sekä hard-kill Top Attack Protection System (TAPS) -järjestelmän uppoutuvia uhkia vastaan. Näin varustetun säiliön kestävyys kasvaa huomattavasti.

51 KF Panther Puolustusanalyysi | Awacs ja elektroninen sodankäynti | MBT-panssarivaunut
KF51 Panther Rheinmetallilla on pitkälle kehittynyt Hard-Kill APS, joka perustuu ADS:ään torjumaan kineettisiä uhkia ja TAPS-järjestelmää sukellusuhkiin.

Nykyinen Israeli Trophy -järjestelmä tarjoaa vähintään 2:n selviytymiskyvyn lisäyksen, koska ainakin yksi kahdesta Ukrainan tankista on tuhoutunut sotatarvikkeilla, joita vastaan ​​Trophy olisi ollut tehokas. Lisäksi Trophyn asentaminen olemassa olevaan panssaroituun ajoneuvoon maksaa keskimäärin 4 miljoonaa dollaria molemmille Leopard 2A7 kuin Challenger 3. Leclercin tapauksessa operatiivinen kerroin eli CMO olisi siis 2 (selviytymisen voitto) x 12(säiliön yksikköhinta m$)/(12 (säiliön yksikköhinta m$)+4(asennettu Trophy hinta), eli kertoimella 1,5, 1 Trophylla varustettu tankki vastaa siten 1,5 tankkia ilman sitä. Toisaalta tämä näkemys pätee vain siihen, mikä koskee eroa uuden Trophylla varustetun tankin ja sellaisen uuden säiliön välillä, jota ei olisi varustettu sillä. Ranskan armeijoiden tapauksessa, koska panssarivaunut on jo rakennettu ja rahoitettu, ei ole kysymys saman panssarin rahoittamisesta kahdesti. Toisin sanoen MLU:n muuntamiseen tarkoitettujen 200 ranskalaisen Leclerc-tankin varustaminen Hard-Kill-järjestelmillä antaisi vastaavan 400 panssarin taistelulaivaston.+200 tankkia / selviytymiskyky x2) 66 lisäsäiliön hinnalla (200×4/12) tai yhteisellä markkinajärjestelyllä 200/66.66 = 3.

Combat Ship Missile Protection System CIWS – CMO x4

Combat ship close protection systems tai CIWS ovat laivaston vastine panssaroiduille hard-kill -järjestelmille. Nämä voivat olla hyvin lyhyen kantaman ohjusjärjestelmiä, kuten SeaRam, automaattisia kevyttykistöjärjestelmiä, kuten Phalanx, tai sekajärjestelmiä, kuten Venäjän laivaston Pantsir. Näiden järjestelmien tehtävänä on siepata uhkia, jotka olisivat rikkoneet taistelualusten pitkän ja keskipitkän kantaman puolustuksen, erityisesti laivojen torjuntaohjuksia vastaan. Kaikki planeetan suuret laivastot varustavat tärkeimmät pinta-aluksensa tämän tyyppisellä suojalla Yhdysvalloista Kiinaan, Venäjältä Kreikkaan. Sellaisenaan Naval Groupilta tilatut 3 kreikkalaista suoraa suoraa suoraa sijoitusta eroavat ranskalaisesta versiosta kahdessa suhteessa: 2 Sylver 50 -järjestelmän lisäys 16 Aster 30 -ilmatorjuntaohjukseen sekä CIWS SeaRam -järjestelmä korikaton takaosassa. Koska todellakin tähän mennessä Ranskan laivaston rakennuksissa ei ole CIWS-järjestelmiä.

FDI HN puolustusanalyysi | Awacs ja elektroninen sodankäynti | MBT-panssarivaunut
Kreikkalaiset IDF:t varustetaan CIWS SeaRAM -järjestelmällä lähiohjusten suojaamiseksi

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Awacs ja elektroninen sodankäynti | MBT-panssarivaunut

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Useita Ranskan armeijoihin vaikuttavia kriittisiä heikkouksia on toistuvasti kuvattu Meta-Defensessa. Osana vuosien 2024–2030 sotilaallisen ohjelmointilain valmistelua julkisuuteen suohonneiden tietojen mukaan näyttää siltä, ​​että monet niistä on nyt otettu huomioon ja ratkaisuja suunnitellaan suhteellisen lyhyellä aikavälillä. Tämä koskee erityisesti kykyä tuhota vihollisen ilmatorjunta ja elektroninen sodankäynti Rafale, ilma- ja avaruusvoimien esikuntapäällikkö ilmoitti kansalliskokouksen puolustusvaliokunnan kuulemistilaisuudessa, että tätä alun perin FCAS:n puitteissa suunniteltua kapasiteettia nopeutetaan seuraavan LPM:n puitteissa. . Tämä pätee myös Ranskan laivaston fregateja aseistavaan SYLVER VERtical Launch Systemiin. Naval Group on ilmoittanut, että järjestelmään on ryhdytty lisäämään joustavuutta, jotta se pystyisi tarvittaessa kuljettamaan erilaisia ​​ohjuksia. Mitä tulee armeijan esikuntapäälliköksi, hän ilmoitti samassa yhteydessä kuin hänen AAE-kollegansa, että tavoitteena on nyt varustaa panssaroituja ajoneuvoja, kuten Griffon ja Jaguar, hard-Kill aktiivinen suojajärjestelmä, ollessaan tällä alueella. , Thales ja Nexter ilmoittivat viime vuonna PROMETHEUS-järjestelmän kehittämisestä. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit