Nuoli 3, KF-51 Panther, F-35...: Saksa kääntää selkänsä Ranskalle sanomatta sitä

- Mainonta -

Ranskan ja Saksan puolustusteollisuuden yhteistyöohjelmat ovat useiden kuukausien ajan kärsineet syvästä teollisesta erosta, kuten on tapahtunut Dassault Aviationin ja Airbus DS:n vastakkainasettelussa uuden taistelulentokoneiden ohjelman FCAS-sukupolven alalla tai Nexterin ja Rheinmetallin välillä. tulevan MGCS:n taistelutankkiohjelmassa. Lisäksi Berliini on etääntynyt tai jopa vetäytynyt tietystä yhteistyöstä, kuten amerikkalaisen P-8A Poseidons-hankinnan aiheuttamasta MAWS-meripartiolentokoneohjelmasta, Tiger 3 -taisteluhelikopterin kehittämisohjelmasta, jota valmistaa vain Pariisi ja Madrid (mutta joihin saksalaiset yritykset osallistuvat) tai tulevaisuuden kuolleena syntynyt CIFS-tykistöohjelma, joka on virallisesti pudonnut Kreikan kalenteriin, tietäen, että nyt on hyvin epätodennäköistä, että se voi todella ilmaantua jonain päivänä. Teollisten vastustusten lisäksi tapahtui hienovarainen, mutta yhä selvempi vetäytymisliike Saksan viranomaisten aloitteesta kaksi vuotta sitten, ja se on korostunut Angela Merkelin erottua kansliasta. Viime päivinä tehdyt julistukset, kuten Berliinin julkistamat päätökset, ovat kuitenkin tänään ottamassa uutta askelta eteenpäin tässä todennäköisessä avioerossa Pariisin ja Berliinin välillä puolustusalalla.

Lausunnot ovatkin moninkertaistuneet koko Reinin, mikä kyseenalaistaa tämän yhteistyön merkityksen sanan laajemmassa merkityksessä. Näyttävimmän teki epäilemättä itse Bundeswehrin esikuntapäällikkö kenraali Eberhard Zorn. Puhuessaan 12. syyskuuta liittovaltion ulkoasiainneuvoston DGAP:n edessä jälkimmäinen julisti, että se tarvitsee tänään rullaavia, purjehtivia ja lentäviä laitteita, jotka ovat todella saatavilla ja toimivia, eikä epämääräisiä tulevaisuuden eurooppalaisia ​​hankkeita, joiden suorituskyky on epävarma. Ja lisättäväksi, että viimeaikaiset esimerkit vahvistavat hänen reserviään, täsmentäen, että hän ei halunnut antaa esimerkkiä, joka ei kohdistuisi tiettyihin teollisuudenaloihin. Tämä julistus vaikutti pommin saksalaisessa lehdistössä, sillä monet asiantuntijat olivat tuominneet erityisesti FCAS- ja MGCS-ohjelmien edistymisen puutteen ja jättäneet ehdottamatta vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten brittiläistä FCAS-ohjelmaa. KF-51 Panther kirjoittanut Rheinmetall.

Tempest 3D Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Britannian myrskystä puhutaan yhä enemmän tehokkaana vaihtoehtona Saksan ranskalais-saksalaiselle FCAS-ohjelmalle

Tämä julistus tuli, kun virallisesti Berliinin kanta on edelleen tukea eurooppalaista yhteistyötä, kuten Olaf Scholz toisti 30. elokuuta Prahassa. Se ei kuitenkaan todennäköisesti ole kenraali Zornin työ, jota ärsyttää tietyn yhteistyön edistymisen puute. Muistakaamme, että kun hänen Luftwaffen vastineensa ilmaisi suosivansa amerikkalaista F-35:tä Typhoon ja Super Hornetille armeijansa modernisoinnista, Angela Merkel kiitti viimeksi mainittua siitä, ettei se ollut noudattanut virallista oppia. Toisaalta kenraali Zornin tämänpäiväiset lausunnot näyttävät yhdistävän monia ääniä eri puolilla Reiniä, asiantuntijoita ja poliitikkoja, jotka uskovat erityisesti, että Berliini on ainoa eurooppalainen toimija, joka pystyy rahoittamaan FCAS/FCAS:n ja MGCS:n kaltaisia ​​ohjelmia. Viimeisin järkyttävä ilmoitus vaikka odotettukinSaksan viranomaiset ilmoittivat eilen, että he ovat valinneet israelilaisen IAI:n Arrow 3 -ballistisen järjestelmän, joka on suunniteltu yhteistyössä Boeingin kanssa. Olaf Scholzin kaksi viikkoa sitten ehdottama eurooppalainen ilma- ja ohjustorjuntakilpi, ja tämä, kun Ranska ja Italia kehittävät puolelleen ballistista Aster Block 1NT -ohjusta, joka on todella eurooppalainen ja kykenee sieppaamaan yli 1500 km:n kantaman ohjuksia, eli olennainen osa Venäjän taktista arsenaalia.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit