Olaf Scholz haluaa Saksan johtavan Euroopan puolustukseen yksin!

- Mainonta -

Muutama päivä sitten kirjoitimme sen Saksa oli kääntymässä pois Ranskasta sanomatta sitä puolustusasioissa. Tästä lähtien se on sanottu, ja hyvin selkeästi. Konferenssin "Bundeswehr uudella aikakaudella" puitteissa tapahtuneen väliintulon yhteydessä Saksan liittokansleri Olaf Scholz on todellakin määritellyt selvästi Berliinin tiekartan vuosien ja vuosikymmenten aikana Euroopassa.. "Olkaamme täysin selvät, Saksa on valmis ottamaan johtavan aseman Euroopan mantereen suojelemiseksi." Ja lisätään "väkirikkaimpana maana, jolla on Euroopan tehokkain talous ja joka sijaitsee maanosan sydämessä, armeijastamme on tultava Euroopan puolustuksen kulmakivi ja oltava parhaiten varusteltu".

Ilmeisesti Berliini ei enää ajattele vähitenkään, että La Défensen Eurooppa tulisi rakentaa ranskalais-saksalaisen parin ympärille, eikä edes sitä, että Ranskalla voi olla ratkaiseva rooli La Défensen järjestämisessä vanhalla mantereella. Se on Olaf Scholzin sanojen mukaan aihe, joka koskee vain Saksaa ja Natoa, siis Yhdysvaltoja, ja muiden toimijoiden on ryhmiteltävä Saksaa tässä uudessa arkkitehtuurissa edustavan keskipisteen ympärille. Saksan liittokanslerin tänä aamuna ilmaisema kanta ei itse asiassa ole mitenkään yllättävä. Todellakin, useiden vuosien ajan voimakkaat poliittiset, mutta myös teolliset ja sotilaalliset voimat olivat työskennelleet Reinin toisella puolella saadakseen kansliaan takaisin oikeudenmukaisempien näkökohtien äärelle, olipa kyse sitten Yhdysvalloista tai Ranskasta.

Merkelin makropuolustus Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi
Pariisin ja Berliinin puolustusteollisuuden yhteistyö rakentui vuonna 2017 Angela Merkelin ja Emmanuel Macronin tavoitteelle suunnitella La Défensen Eurooppa ranskalais-saksalaisen parin ympärille.

Itse asiassa, olipa kyse liittopäivien toistuvasta haluttomuudesta tukea ja rahoittaa ranskalais-saksalaisia ​​puolustusteollisuuden ohjelmia, saksalaisten teollisuusmiesten yhä tiukempia asenteita näissä ohjelmissa, erityisesti Airbus DS:n ja Rheinmetallin osalta, ja jopa sotilaita, jotka epäsuorasti sen jälkeen, kun yksi heidän omistajistaan ​​lähetettiin eläkkeelle F-35:n julkisen tukemisen vuoksi, heikentää edelleen tätä yhteistyötä, ne kaikki syövät järjestelmällisesti perustan, jolle Angela Merkel ja Emmanuel Macron olivat vuosina 2017 ja 2018 piirtäneet päälinjat sille, mikä oli perusta, jolle Euroopan strateginen autonomia oli tarkoitus rakentaa. Ja itse asiassa varoitussignaaleja on ollut lukuisia ja toistettu vuodesta 2019 lähtien, alkaen Ranskan tarjouksen pidentää pelotteen tiukkaa hylkäämistä joillekin sen eurooppalaisille naapureille, teollisten ohjelmien edistymistä koskeviin toistuviin takaiskuihin. Berliinillä on kuitenkin monilta osin heikko asema varmistaakseen Euroopan puolustuksen keskeisen roolin.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit