Ranskalaisten sukellusveneiden myynti Australiaan: uskottavampi hypoteesi kuin miltä näyttää

Kun Australian viranomaiset ilmoittivat syyskuussa 2021 peruuttavansa SEA 1000 -ohjelman 12 Attack-luokan tavanomaisen moottorikäyttöisen hyökkäyssukellusveneen suunnitteluun ja paikalliseen valmistukseen Ranskan laivastoryhmän toimesta, Pariisin ja Canberran suhteet näyttivät heikentyneen pitkään. . Alle vuotta myöhemmin Ranskan ja Australian lehdistö mainitsi kuitenkin ilman suurta vakaumusta, että se on totta, Ranskan mahdollisuus tarjota Australialle neljän sukellusveneen myyntiä, jotta Australian kuninkaallinen laivasto voisi saada väliaikaisen ratkaisun vetäytymisen välillä. kuudesta Collins-luokan sukellusveneestä, jotka ovat olleet käytössä yli 4 vuotta, ja ensimmäisten australialaisten ydinsukellusveneiden saapuminen, jotka on kehitettävä Canberran, Washingtonin ja Lontoon yhdistävän Aukus-allianssin puitteissa. Tällä hypoteesilla, joka saattaa ensi silmäyksellä tuntua hullulta, voi kuitenkin olla paljon enemmän olennaista kuin miltä näyttää.

Ei tarvitse käydä läpi tapahtumia, jotka seurasivat toisiaan Australian pääministerin Scott Morrisonin sopimuksen purkamisilmoituksen ja hänen seuraajansa Anthony Albanesen ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tapaamisen välillä kesäkuun lopussa, jotta Ranskan ja Australian suhteiden uusimisen kunniaksi. Morrisonin julma päätös todellakin synnytti kunniattoman keskustelun Pariisin ja Canberran välillä, mikä kiteytti yleisen mielipiteen, jolle oli syötetty enemmän tai vähemmän vääriä tietoja useiden kuukausien ajan. Kuitenkin tuskin oli Scott Morrison lähtenyt Lodgesta, kun hänen seuraajansa alkoi ratkaista vaikeaa kysymystä Naval Groupille maksettavasta korvauksesta ohjelman päättymisestä. Kuukautta myöhemmin hän tuli tapaamaan ranskalaista kollegansa tehdäkseen puhtaan siivouksen tästä tapahtumasta, kun taas Emmanuel Macronin odotetaan viralliselle vierailulle Australiaan ennen vuoden loppua.

Albanian Macron Air Independent Propulsion AIP | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Emmanuel Macronin ja Anthony Albanesen tapaaminen toukokuun lopussa mahdollisti vankan pohjan rakentamisen maiden välisille suhteille.

Vaikka Pariisi ja Canberra normalisoivat suhteitaan, ranskalaisten sukellusveneiden hankinta tilapäisenä ratkaisuna saattaa vaikuttaa epäsopivalta, varsinkin kun Australian yleinen mielipide on ollut Naval Groupin Attack-ohjelman toteuttamista kritisoinut vuodesta 2015 lähtien, erityisesti faaraonien kanssa. budjetin ylityksiä on kommentoitu laajalti, muun muassa Australian parlamentissa, pidennettyjä määräaikoja ja täyttämättä jääneitä sitoumuksia paikallisen tuotannon osalta. Itse asiassa Ranskan ja Naval Groupin valitseminen valmiustilan sukellusveneiden valmistukseen vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä ja jopa erittäin riskialtiselta poliittisesti uudelle pääministerille, varsinkin kun Canberralle ehdotetaan muita ratkaisuja, jotka tulevat Saksasta, Ruotsista ja viime aikoina Etelä-Koreasta. Juuri tässä yhteydessä a Australian entisen apulaispuolustusministerin Kim Gillisin kirjoittama luottamuksellinen muistio on julkaissut salaa. Ja tämä kuvaa täysin erilaista todellisuutta kuin ne, jotka Australian yleiseen mielipiteeseen tislattiin neljän vuoden aikana.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit