FCAS, MGCS: Politiikka saa takaisin Ranskan ja Saksan puolustusteollisuuden yhteistyön hallintaansa

« Viime viikkoina on sanottu tai kirjoitettu paljon, uskon, että yhdellä lauseella lyhennämme sen sanomalla, että FCAS on prioriteettiprojekti. […] Sitä odottaa yhtä paljon Berliini kuin Pariisi, ja tämä projekti tehdään, emme voi olla suorempia Ranskan puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornu sulki yhdellä lauseella kaikki spekulaatiot Pariisin, Berliinin ja Madridin uuden sukupolven taistelulentokoneiden tulevaisuudesta. Ja lisää" Meidän on pohdittava, millaisia ​​tulevaisuuden hävittäjäkoneet ovat, koska tarvitsemme sitä, ja meidän on jo harkittava kalustomme uudistamista tällä alueella. Tämä pätee tietysti FCAS:iin, se pätee tietysti myös tulevaisuuden tankkiin ", jotta uuden sukupolven ranskalais-saksalainen panssarivaunuohjelma MGCS asetetaan tasa-arvoon. Lyhyesti sanottuna poliitikot ovat juuri saaneet hallintaansa ranskalais-saksalaisen yhteistyön teollisuuden puolustusohjelmien osalta lopettaakseen lähes vuoden kestäneet steriilet keskustelut teollisuusmiesten välillä tasapainoisen teollisen sopimuksen saavuttamiseksi.

On sanottava, että näiden asiakirjojen osalta puolustusvoimien ministerillä ei ollut juurikaan valinnanvaraa. FCAS-ohjelma on todellakin pysähtynyt lähes vuodeksi Dassault Aviationin ja Airbus Defence & Spacen välisten erimielisyyksien vuoksi kahden lentokonevalmistajan yhteistyön laajuudesta ohjelman NGF-pilarin suunnittelussa, jonka tavoitteena on kehittää itse taistelulentokoneita. Saksalaiselle yritykselle ei ole kysymys alihankkijan toimimisesta tietyissä asioissa, kuten lennonohjauksessa tai varkain, sillä kahdella alalla Airbus DS katsoo olevansa pitkälti samalla tasolla kuin ranskalainen vastineensa. Dassault Aviationin osalta Ranskan puolustusteollisuus on jo sopinut tarpeeksi vetäytyäkseen kaikkiin muihin ohjelman pilareihin, joista neljää seitsemästä pilotoi saksalaiset yritykset ja vain yhtä ranskalainen yritys. Lisäksi ranska sulkee pois tietyn taitotiedon ja tiettyjen kriittisten teknologioiden siirtämisen Saksan teollisuudelle teollisen yhteistyön perusteella. Itse asiassa ohjelma on ollut jäädytettynä useiksi kuukausiksi, ja ranskalaisen teollisuuden helmi ei ole epäröinyt presidenttinsä Eric Trappierin äänellä herättää julkisesti hypoteesia FCAS:n puhtaasta ja yksinkertaisesta epäonnistumisesta.

Saksa ja Ranska ilmoittavat tärkeimmistä maataistelujärjestelmistä MCS-sopimuksen Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
MGCS-ohjelman tavoitteena on kehittää valikoima raskaita panssaroituja ajoneuvoja, jotka vastaavat vuoden 2040 jälkeisten voimakkaiden konfliktien haasteisiin.

Tilanne ei ole paljon parempi MGCS-ohjelman kannalta, vaikka vaikeuksien syyt vaihtelevat merkittävästi. Itse asiassa alun perin tämän ohjelman tarkoituksena oli kehittää korvaaminen Leopard 2:n ja ranskalaisen Leclercin oli määrä suunnitella ja valmistaa ranskalainen Nexter ja saksalainen Krauss Maffei Wegman tiukasti tasapainoisessa yhteistyössä näiden kahden valmistajan välillä. Tässä järjestelyssä Nexter otti tietyllä tavalla aseman, joka Rheinmetallilla oli ohjelmassa Leopard 2. Jälkimmäisen osalta ei kuitenkaan ollut kysymys siitä, että heidät suljettaisiin pois niin tärkeästä ohjelmasta. Lobbauksella ja painostuksella, erityisesti liittopäivien taholta, Berliini antoi periksi teollisuusmiehelleen ja päätyi pakottamaan Pariisiin Rheinmetallin liittymään ohjelmaan, jokaisella teollisuusmiehellä oli silloin kolme yhdeksästä teknologisesta pilarista, kun taas Berliini vakuutti Pariisille, että teollisuus ranskalais-saksalainen tasapaino säilyisi. Tämän ohjelman tällä hetkellä estävä jumituskohta on ranskalaisen Nexter-yhtiön ja Rheinmetallin välillä, joista ensimmäinen haluaa varustaa uuden panssarivaunun uuden sukupolven 3 mm:n ASCALON-tykillä, toinen haluaa sen kantavan 9 mm:n Rh-tykkiään. -140 L /130, ilman että kukaan olisi valmis perääntymään tästä aiheesta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit