Britannia haluaa kaksinkertaistaa puolustusbudjettinsa 100 miljardiin puntaa vuodessa vuoteen 2030 mennessä

Iso-Britannia ja sen uusi pääministeri aikovat täysin pysyä Euroopan johtavana sotilaallisena voimana tulevina vuosina. Tämä on pohjimmiltaan se, mitä pääministeri Lizz Trussin asettaman uuden hallinnon puolustusministeri Ben Wallace sanoi. The Telegraph -lehden haastattelu. Konkreettisesti Lontoo aikoo nostaa puolustusmenonsa 2030 miljardiin puntaa vuodessa vuoteen 100 mennessä, mikä on yli 100 prosentin lisäys ja 52 miljardia puntaa verrattuna vuoden 2022 budjettiin, ja siten pitää kiinni korkeammasta puolustusponnistuksesta. sen BKT, kuten 3-luvun alkuun asti, vastatakseen Venäjän, mutta myös muiden planeetan valtojen asettamiin turvallisuushaasteisiin. Tällainen ponnistelu, joka edellyttää vuosittaisen yli 80 miljardin punnan eli 6 miljardin euron lisäystä, on yli kaksi kertaa suurempi kuin Pariisin vuoteen 7,5 mennessä suunnittelema. Tämä johtaisi myös Britannian puolustusvoimien ylittämiseen merkittävästi Saksan puolustusponnisteluihin. , jonka tavoitteena on saavuttaa 2024 prosenttia bruttokansantuotteestaan ​​tänä päivänä eli 2 miljardia euroa.

Toistaiseksi tämä on vain maailmanlaajuinen ilmoitus, eikä Ben Wallace edes koskenut haastattelussa mihinkään strategiseen akseliin, lukuun ottamatta tiettyjä erityisiä näkökohtia, jotka liittyvät elektroniseen sodankäyntiin, elektroniseen tiedusteluun tai droonien torjuntaan, jotka eivät suinkaan vaadi mitään. tällaisia ​​investointeja. Lisäksi Berliinin tai Pariisin tavoin on epätodennäköistä, että Lontoo pystyisi merkittävästi kasvattamaan armeijoidensa kokoa myönnetystä budjetista riippumatta, paitsi muodostaakseen suuren reservin. Siksi on todennäköistä, että suurin osa tästä määrärahojen lisäyksestä on tarkoitettu tukemaan erittäin laajamittaista teollista työtä, erityisesti lentoalalla Tempest-ohjelman jatkuessa ja luultavasti kiihtyessä, josta tulee entistä houkuttelevampi kansainvälisellä näyttämöllä. ., sekä kuninkaallisen laivaston laivaston laajentaminen rakentamaan uudelleen se, mikä on ollut Britannian suurin voimavara viimeiset 300 vuotta. Lopuksi voimme olettaa, että Britannian pelotteen vahvistamiseksi tehdään erityisiä ponnisteluja lisäämällä todennäköisesti ilmakomponentti sen ainoaan sukellusvenekomponenttiin.

Tempest FCAS Military Alliances | Puolustusanalyysi | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Tempest-ohjelman tulevaisuus on juuri selkiytynyt tämän Ben Wallacen ilmoituksen myötä

Sen lisäksi, että Euroopan teollisuuden tasapainot asettuvat uudelleen puolustukseen, tämä ilmoitus aiheuttaa myös paljon myllerrystä vanhalla mantereella, mukaan lukien Saksassa, joka ei ole useaan viikkoon lakannut esittämästä itseään tulevana suurvaltana. voima Euroopassa. Myös Ranska joutuu paineen alaisena, sillä Ison-Britannian budjetti voi suunnitelmien mukaan olla kaksinkertainen tämän alan kuusikulmioon verrattuna, mikä tietysti muodostaisi voimakkaan särön Pariisille, joka on aina pyrkinyt säilyttämään yhteyttä Lontooseen tällä alueella. Lopuksi, tällaisella budjetilla Iso-Britannia koristaisi itseään Euroopassa auralla ja vertaansa vailla olevalla vetovoimalla, mikä todennäköisesti heikentäisi kaikkia eurooppalaisia ​​ponnisteluja EU:n puitteissa tehtävän yhteisen puolustuksen puolesta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit