Rafale, Caesar, FDI, Scorpene…: Mitä ovat nämä ranskalaiset puolustusvälineet, joita viedään nykyään niin hyvin?

Ranskan puolustustarvikkeiden viennin tilauskertymä nousi 11,7 miljardiin euroon vuonna 2021, mikä on kolmanneksi paras vuosi tällä alalla koskaan mitattuna, kun taas vuosi 2022 lupaa olla yksi kaikista yli 20 miljardin euron ennätyksistä erityisesti 80 lentokoneen tilauksen ansiosta. Rafale Yhdistyneet arabiemiirikunnat yli 14 miljardilla eurolla. Itse asiassa vuodesta 1950 lähtien Ranska on liikkunut 3. ja 4. sijan välillä aseiden viejien maailmanlistalla Yhdysvaltojen, Neuvostoliiton/Venäjän jälkeen ja samalla tasolla Ison-Britannian kanssa. Ranskan vienti edustaa nykyään yli 80.000 8,5 suoraa ja välillistä työpaikkaa, ja sen keskimääräinen liikevaihto on 40 miljardia euroa vuodessa, mikä on XNUMX prosenttia tämän teollisuuden toiminnasta.

Viime vuosina tietyt laitteet ovat saavuttaneet suurta menestystä kansainvälisellä näyttämöllä. Siten, Rafale, jota puolustusministeri Hervé Morin kuvaili vuonna 2010 liian monimutkaiseksi, liian kalliiksi ja myymättömäksi, on nyt vakiinnuttanut asemansa lentokonevalmistaja Dassault Aviationin ja koko tiimin historialliseksi menestykseksi. Rafale, koneen on tilannut 7 kansainvälistä asiakasta: Egypti 54 koneelle, Qatar 36 koneelle, Intia 36 koneelle, Kreikka 24 hävittäjälle, joista 12 käytettyä, Kroatia 12 käytetylle lentokoneelle, Yhdistyneet arabiemiirikunnat 80 metsästäjälle ja viime aikoina Indonesia, joka virallisti ensimmäisen 6 laitteen tilauksen maailmanlaajuinen 42 hävittäjän tilaus. Muut maat ovat potentiaalisten asiakkaiden joukossa, kuten Serbie et Irak, vaikka Intia, Kreikka ja Egypti suunnittelevat uusien laitteiden tilaamista. Lopulta, Rafale on jo ylittänyt niiden ranskalaisten valmistajien odotukset, jotka osallistuvat sen valmistukseen Dassault Aviationin kanssa, kuten Safran M88-suihkuturbiinien osalta, Thales ajoneuvojen elektroniikkajärjestelmissä, mukaan lukien AESA RBE-2 -tutka, ja MBDA ammusten ja ilmaohjuksien osalta. -ilma ja ilma-maa/pinta.

nexter caesar 8X8 puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjäkoneet
Raskaan 8×8 version Nexter's CAESARista on tilannut Tšekki ja Tanska

Jos Rafale edustaa yli puolta Ranskan aseviennistä vuodesta 2015 lähtien arvoltaan, se ei ole yksittäinen menestys. Siten Nexterin CAESAR-kuorma-autokanuuna on saavuttanut merkittävän markkinaosuuden erittäin kilpaillulla alalla vain muutamassa vuodessa. Näin ollen Saudi-Arabia tilasi sen 6 × 6 -versiona yli 130 kappaletta, Indonesia 55 kopiota, Marokko 36 kopiota ja Thaimaa 6 kopiota, kun taas Ukraina sai 18 kopiota tätä tyyppiä Ranskan inventaariosta kykyjensä vahvistamiseksi. Venäjää vastaan. Tanska ja Tšekki ovat valinneet raskaamman ja paremmin panssaroidun 8×8-version, vastaavasti 15 ja 52 kopiota. Lopuksi, Belgia ja Liettua tilasi äskettäin uuden Mk2-version, jonka myös Pariisi tilasi täydentämään luettelonsa, vastaavasti 28 ja 18 esimerkkiä. Mitä tulee Rafale, CAESAR voisi saada uusia tilauksia, erityisesti Kolumbia, Espanja ja Irak. Puhutaan myös uudesta järjestelmien toimituksesta Ukrainaan, sillä toistaiseksi ei tiedetä, onko kyseessä tilaus vai lahjoitus, eikä myöskään siitä, mikä versio ja millä aikavälillä tämän kaupan pitäisi tapahtua.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit