Voiko Ranska palauttaa kohteliaisuuden Saksalle hollantilaisten sukellusveneiden suhteen?

Vaikka Haag on kiihdyttänyt ohjelmaansa hollantilaisten sukellusveneiden korvaamiseksi, Ranska ja Naval Group voisivat asettua soveltamalla samaa strategiaa kuin Saksan ja TKMS:n Norjassa.

Vuonna 2017 Norjan viranomaiset ilmoittivat usean vuoden ajan käynnistetyn kilpailun 6 Ula-luokan sukellusveneen korvaamisesta Norjan kuninkaallisessa laivastossa 80-luvun alusta lähtien.

Berliini olikin ehdottanut Oslolle, että se kehittäisi yhdessä uuden version Type 212 -sukellusvenestään, nimeltään Type 212CD, ja tilaamaan tässä tapauksessa kaksi alusta vahvistamaan Saksan laivaston käytössä olevan kuuden sukellusveneen laivastoa.

Näin kaikki kehityskustannukset jaettiin Berliinin ja Oslon kesken ja Norjan teollisuuskorvaus saattoi koskea myös kahta Saksan laivastolle tilattua laivaa, mikä teki tarjouksesta niin houkuttelevan, että TKMS:n kanssa kilpaileva telakka Naval Group Tämän kilpailun oli myönnettävä, että se ei pystynyt vastaamaan Saksan tarjousta.

Sama tilanne voi hyvinkin toistua suhteen Amsterdamin parhaillaan järjestämä kilpailu hollantilaisten Walrus-luokan sukellusveneidensä korvaamisesta, ja joka vastustaa Ranskan laivastoryhmä Black Sword -sukellusveneellä Shortfin Barracuda -perheestä, ruotsalaisen Saab/Kockumsin ja hollantilaisen Damenin muodostama konsortio A26:sta johdetun version kanssa ja saksalaisen TKMS:n Type 212 CD:llä.

Berliini todellakin tarjoaa hollantilaiselle kumppanilleen liittymistä saksalais-norjalaiseen Type 212 CD -ohjelmaan, kuten Oslossa viisi vuotta sitten tarjottiin, alentaakseen hintoja, mutta myös ohjelman ympärillä olevia teollisia riskejä.

Samalla tavalla Tukholma tarjoaa Amsterdamille erittäin houkuttelevan tarjouksen uuden A26-sukellusveneensä ympäriltä, ​​jonka kehitystyöt on rahoittanut Ruotsi omaa laivastoaan varten, kun taas ruotsalainen teollisuusmies on liittoutunut erittäin voimakkaan hollantilaisen Damen-telakan kanssa optimoidakseen mahdollisuuksiaan. .

Näissä olosuhteissa Naval Groupin tarjous Black Swordista, Shortfin Barracuda -sukellusveneestä, joka on peräisin Suffren-luokan SSN:ista, mutta joka on varustettu tavanomaisella anaerobisella propulsiolla, saattaa vaikuttaa erittäin epäedulliselta, mikä on vielä enemmän Australian SEA 1000 -sopimuksen peruuttamisen jälkeen. jonka tarkoituksena oli erityisesti suunnitella ja valmistaa 12 Shortfin Barracuda Attack -luokan sukellusvenettä, vaikka kapasiteetin kannalta ranskalaisen ryhmän ehdottama sukellusvene tarjoaa kilpailijoitaan huomattavasti paremman suorituskyvyn ja soveltuu paremmin hollantilaisten tarpeisiin. Laivasto.

Naval Groupin Marlin olisi valtava voimavara Alankomaiden sukellusvenelaivastolle
Pump-jet ja kaiuttomat laatat, Naval Groupin Black Sword on sukellusvene, joka on suunniteltu avomerelle ja korkealle intensiteetille

Black Sword on todellakin paljon vaikuttavampi kuin A26 tai Type 212 CD, sen pituus on lähes 90 metriä ja sukellus uppouma yli 4000 tonnia, kun taas ruotsalaisen A66 Blekingen 2000 metriä ja 26 tonnia ja 73 metriä. 2500 tonnin uppoumalle Type 212 CD:lle, mikä tekee laivasta paljon kestävämmäksi ja tehokkaammaksi erityisesti avomeren tehtäviin, joissa kaksi muuta sukellusta on optimoitu kapeita meriä ja rannikkoalueiden kehitystä varten, kuten Itämerellä ja Pohjanmerellä.

Siten Australian kilpailun aikana Shortfin barracuda oli suurelta osin ohittanut Type 212:n ja Soryun, juuri sen offshore-ominaisuuksien ja erityisesti sen kyvyn liikkua suurella nopeudella ja pysyä hiljaa, periytyneen sen yhteydestä sukellusveneisiin. -Suffren -luokan ydinvoimalla toimivat hyökkäyspurjehtijat.

Lisäksi, kuten Suffren, Black Swords voi käyttää useita erittäin kehittyneitä sotatarvikkeita, kuten F-21 raskaita torpedoja, SM-39-keskimuuttuvia laivojen torjuntaohjuksia ja MdCN-risteilyohjuksia. Saksan ja ruotsalaisten tarjousten voittamiseksi on kuitenkin välttämätöntä pelata samoilla budjettiaseilla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit