AbramsX, Panther, Musta Panther : Pitäisikö MGCS-ohjelmaa nopeuttaa nousevan kilpailun edessä?

- Mainonta -

AUSA-näyttelyn yhteydessä, joka pidetään 10.–12. lokakuuta Washingtonin esikaupunkialueella, panssaroitujen ajoneuvojen valmistaja General Dynamics Land Systems, entinen Chrysler ja kuuluisan Abrams-taistelupanssarivaunun ja Stryker-panssarivaunun suunnittelija, esittelee uuden sukupolven panssaroituja ajoneuvoja, jotka perustuvat hybridi-sähkövoimaan ja alan uusimpien teknisten edistysaskeleiden, kuten Hard-Kill-järjestelmien ja uuden sukupolven visualisointi-/komento-/viestintäjärjestelmien, integrointiin. Niiden joukossa on StrykerX, joka on uusittu 8 × 8 -aluspanssarivaunu, joka on varustettu kaikilla näillä teknologioilla, sekä AbramsX, amerikkalaisen tankin perusteellinen uudelleenkäynnistys, jonka pääominaisuuksista olemme jo keskustelleet edellisessä artikkelissa. Esityksen alkaessa näyttää siltä, ​​​​että GDLS:n strategia heijastelee yhä enemmän Rheinmetallin strategiaa KF-51:n ympärillä. Panther, koska AbramsX:ää ei esitetä mallin muodossa, vaan toimivana panssarivaununa teknisen esittelyn ja prototyypin puolivälissä, jotta Yhdysvaltain armeijalle voidaan tarjota potentiaalinen ratkaisu suhteellisen lyhyellä aikavälillä ja nykyaikaistamiskustannukset pienemmillä. sen panssarivaunulaivasto.

Ilmeisesti GDLS ei aio jättää sitä muille pelaajille, kuten eteläkorealaiselle Hyundai Rotemille K2 Blackin kanssa. Panther, mutta erityisesti saksalainen Rheinmetall KF-51:llä Panther, mahdollisuus vakiinnuttaa asemansa maailmanmarkkinoilla ja erityisesti kansallisilla markkinoilla, koska amerikkalaisilta valmistajilta puuttuu vaihtoehtoja. USA:n armeija onkin osoittanut aiemmin kykynsä kääntyä eurooppalaisen tai jopa aasialaisen toimittajan puoleen vastatakseen tarpeisiin, joita sen teollisuus ei kyennyt tuottamaan, tai määräajoissa ja liian korkein kustannuksin. Tässä mielessä AbramsX on todellakin vastaus Panther Saksalainen, vaikka se nojaakin tiettyihin edistyneempään teknologiaan kuin saksalainen tankki, erityisesti käyttövoiman suhteen. Tosiasia on, että vuonna 14 esitellyn venäläisen T-2015 Armatan jälkeen, joka näyttää ottaneen hienovaraisia ​​ensimmäisiä operatiivisia askelia Ukrainassa, Panther ja AbramsX näyttävät todellakin antavan uutta sysäystä raskaiden tankkien modernisoinnissa ja toimintakyvyn laajentamisessa tavoitteena saatavuuden saavuttaminen ennen tämän vuosikymmenen loppua. Tässä yhteydessä uuden sukupolven ranskalais-saksalainen MGCS-panssarivaunuohjelma, jonka ei ole tarkoitus ottaa käyttöön ennen vuotta 2035, saattaa näyttää olevan aikataulusta jäljessä verrattuna kilpaileviin malleihin, yhtä paljon kuin K2 Black. Panther Eteläkorealainen, perinteisempi mutta heti saatavilla, voisi hyvinkin houkutella monia nopeasti saatavilla olevia ratkaisuja etsiviä toimijoita. Kuten usein tapahtuu, monet tekijät vaikuttavat tällaiseen ongelmaan, ja tietää, onko MGCS-ohjelman nopeuttaminen tarpeellista ja merkityksellistä, on paljon monimutkaisempaa kuin ensi silmäyksellä luullaan.

51 KF Panther Saksa | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut
AbramsX:tä vähemmän edistynyt Rheinmetallin KF-51 on kuitenkin menestyneempi ja suunnittelijansa mukaan valmis tuotantoon suhteellisen lyhyellä aikavälillä.

Pääargumentti MGCS-ohjelman nopeuttamisen puolesta ei ole mikään muu kuin Ranskan ja Saksan armeijoiden merkittävät lyhyen ja keskipitkän aikavälin tarpeet panssarivaunujen ja raskaiden panssaroitujen ajoneuvojen osalta. Itse asiassa Ranskan armeijat ottavat käyttöön tulevina vuosina vain 200 Leclerc-panssarivaunua, parhaimmillaan 270, jos kaikki laivaston modernisoitavat panssarit todella modernisoitiin. Sama pätee Reinin toisella puolella, kun taas Bundeswehr suunnittelee vain 356:ta Leopard 2, kun MGCS tulee käyttöön. Ranskan teollisuudella ei kuitenkaan enää nykyään ole kykyä tuottaa uusia Leclerc-tuotteita, eikä Saksan teollisuudella ole enää kykyä tuottaa uusia Leopard 2 ovat rajallisia ja kooltaan riittämättömiä vastaamaan tuleviin tarpeisiin Euroopassa. Lisäksi Leclerc MLU ja Leopard 2A7, vaikka ne ovat edelleen tehokkaita modernisoinnin jälkeen, eivät tarjoa uuden sukupolven ominaisuuksia, jotka ovat verrattavissa esimerkiksi KF-51:n tarjoamiin Panther Rheinmetallilta. Juuri asettuakseen tähän markkinarakoon saksalainen ryhmä on kehittänyt tankkinsa omilla varoillaan ja esitellä sitä ei mielenosoituksena vaan prototyyppinä, jotta saksalaiset päättäjät voivat tehdä nopean ja helpon päätöksen. . reagoida operatiivisiin hätätilanteisiin.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Saksa | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit