Berliinin kannalta MAWS-meripartioohjelman tulevaisuus on Pariisin käsissä

- Mainonta -

Syyskuussa 2017 Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoittivat ennennäkemättömästä kumppanuudesta Ranskan ja Saksan välillä puolustusteollisuudessa antaakseen tuolloin esitellyn yhteisen näkemyksen La Défensen Euroopan rakentamisesta. Ranskalais-saksalainen pariskunta. Nyt kuuluisien FCAS-ohjelmien rinnalla taistelulentokoneiden korvaajien kehittämiseen Rafale et Typhoon, ja MGCS korvaamaan Leclercin raskaat panssarit ja Leopard 2, sisälsi myös Maritime Airborne Warfare System eli MAWS-ohjelman, jonka avulla oli tarkoitus suunnitella seuraava ranskalais-saksalainen meripartiojärjestelmä ranskalaisen Atlantique 2:n ja saksalaisen P-3C Orionin tilalle. Kuten FCAS:n ja MGCS:n tapauksessa, MAWS-ohjelma kohtasi nopeasti Ranskan ja Saksan eriäviä etuja ja tarpeita. Itse asiassa, missä Ranska saattoi modernisoida Atlantique 2:nsa, joka otettiin käyttöön 90-luvulla odottaessaan MAWS:n saapumista vuoden 2030 tai jopa 2035 jälkeen, saksalaiset P-3C:t olivat paljon vanhempia ja kuluneita ja tarvitsivat ainakin väliaikaisen ratkaisun.

Niinpä Saksan puolustusministeriö ilmoitti kesäkuussa 2020 luopuvansa 8 P-3C Orion -laitteensa modernisoinnista, mikä on liian kalliiksi pidetty operaatio liian lyhyellä tehojaksolla ja että se harkitsee siksi siirtymistä väliaikaiseen ratkaisuun. odotti MAWS-ohjelman edistymistä, ja joutui sitten myös Dassault Aviationin ja Airbus DS:n väliseen vastakkainasettelua. Edellinen piti itseään laillisena suunnitella uutta lentokonetta Atlantique 2:sta saamansa kokemuksensa vuoksi, ja toinen piti itseään laillisena, koska uusi lentokone voisi hyvinkin. olla peräisin matkustajakonemallista, kuten Boeing 8:stä johdettu amerikkalainen P-737A Poseidon. Berliini ilmoitti sitten harkitsevansa viiden amerikkalaisen P-5A Poseidonin hankkimista vanhimpien P-8C:idensa tilalle., Kun taas Ranska ehdotti Berliinille neljän viimeisen Atlantic 4:n nykyaikaistamista ja siirtämistä 2:sta käytössä olevista18 muuta modernisoidaan Ranskan laivastolle. Lopulta Berliini hylkäsi ranskalaisen ehdotuksen ja tilasi käytännössä viisi amerikkalaista P-5A:ta vuonna 8, kun taas MAWS-ohjelman ympärillä olevat tukokset säilyivät.

Atlantic 2 Navy Saksa | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation
Ranskan laivasto modernisoi parhaillaan 18:aa 22:sta Atlantique 2:sta varmistaakseen siirtymisen MAWS-ohjelmaan tai kansalliseen vaihtoehtoon.

Saksan päätös sai alkunsa hyvin luonnollisesti monia kysymyksiä MAWS-ohjelman tulevaisuudesta, erityisesti Ranskassa, kun taas Dassault Aviation mainosti jo Falcon 10:tä kansallisena vaihtoehtona Ranskan laivaston ATL2-lentokoneiden korvaamiseksi. Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan jälkeen, joka johti toistuviin uhkauksiin Saksan ja Euroopan merivoimien etuja kohtaan Itämerellä ja Pohjanmerellä, sekä Berliinin ilmoituksen poikkeuksellisesta ponnistelusta puolustustaan ​​nykyaikaistaakseen poikkeuksellisella budjettimäärärahalla. 100 miljardilla eurolla Saksan viranomaiset ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan ​​laajentaa P-8A Poseidonin tilausta 7 yksiköllä eli yhteensä 12 koneella, mikä antaisi kuolemaniskun MAWS-ohjelmalle luomalla aivan liian merkittävän aukon. muodostaa perustan yhteistyölle Ranskan laivaston, jonka on korvattava 18 Atlantic 2 -koneensa vuoteen 2035 mennessä, ja Saksan välillä, jonka laivastolla on 12 P8-A Poseidonia alle 10 vuoden kuluttua tästä päivämäärästä. Tämän jälkeen ei ole kuitenkaan annettu virallista julistusta näiden seitsemän lisäposeidonin hankinnan puolesta Defence News -sivusto näyttää tietävän miksi. Amerikkalaisen sivuston mukaan Berliini todellakin odottaisi paluuta Pariisista, erityisesti puolustusvoimien ministeriön ja DGA:n aiheesta tekemän tutkimuksen osalta, jotta voitaisiin sovitella tavalla tai toisella. sen väliaikaisten ja tulevien valmiuksien koko ja luonne.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Saksa | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit