Italia haluaa päästä Sikorskyn S-97 Raideriin osana Yhdysvaltain armeijan FVL-ohjelmaa

Monet odottivat, että AUSA-näyttelyssä Washingtonissa julkistetaan Future Long Range Airborne Assault -ohjelman eli FLRAA, joka on yksi Yhdysvaltain armeijan Future Vertical Lift -ohjelman pilareista, voittaja, jonka osan kohdista olemme maininneet useaan otteeseen. avaimet viime päivinä. Mutta he olivat pettyneitä, kun Yhdysvaltain armeijan esikuntapäällikkö kenraali James McConville ilmoitti Yhdysvaltain armeijan konferenssissa tämän tapahtuman avajaisissa, että Päätös julkistetaan "muutaman kuukauden sisällä". Mutta kenraali Luca Goretti, Italian ilmavoimien esikuntapäällikkö, näyttää siltä, ​​että valinta on jo tehty. Todellakin, tämä julisti yhdysvaltalaiselle erikoislehdistölle, että se aikoi tehdä saada Italia mukaan FLRAA-ohjelmaan, jos se valitsee Sikorsky S-97 Raiderin varustettu vastakkain pyörivillä roottoreilla, jotka ovat Bellin V-280 Valoriin päin kääntyvien roottoreiden periaatteella, kuten V-22 Osprey.

Italialaiselle esikuntapäällikölle Raider tarjoaa itse asiassa erittäin mielenkiintoisia esityksiä ja teknisiä mahdollisuuksia Italian armeijalle, mutta myös maan ilmailuteollisuudelle, jolla on jo roottorien asiantuntemusta, keinuu AW609, prototyyppi, joka teki ensimmäisen lentonsa vuonna 2003, eikä se ole toistaiseksi onnistunut vakuuttamaan Italian armeijaa. On mahdollista, että toisen prototyypin menetys onnettomuudessa vuonna 2015 heikensi luottamusta tähän teknologiseen lähestymistapaan maassa. Mutta kenraali Gorettin haastattelun aikana kehittämä tärkein kiinnostus ei liittynyt mihinkään kykyyn tai toiminnalliseen näkökohtaan. Se oli todellakin puhtaasti kaupallista, Rooma on todellakin erittäin tyytyväinen osallistumiseensa F-35-ohjelmaan, kun taas sveitsiläiset ja saksalaiset lentokoneet kootaan ja huolletaan Camerin tehtaalla Milanon länsipuolella. Siten italialaisen kenraalin kehittämän vision mukaan Italian osallistuminen FLRAA-ohjelmaan antaisi Roomalle mahdollisuuden vahvistaa asemiaan Euroopassa ja toimia teknologisena ja kaupallisena keskuksena vanhalla mantereella. mainostaa amerikkalaista mallia muille armeijoille, mutta täsmentää, että, kuten tapahtui Typhoon, Italia aikoi myös osallistua tämän alan eurooppalaisiin ohjelmiin.

V280 1 Analyysipuolustus | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Bell V280 Valor osallistuu FLRAA-kilpailuun korvatakseen UH60 Black Hawkin

Tällä tavalla asemoimalla Rooma pyrkii ennen kaikkea lujittamaan pitkäaikaisia ​​ja todella hedelmällisiä kumppanuuksiaan Yhdysvaltain puolustusteollisuuden kanssa vakiinnuttaakseen asemansa Euroopassa. Siten monet Agustan suunnittelemista italialaisista helikoptereista olivat amerikkalaisia ​​lisenssimalleja tai niistä johdettuja malleja, ja Rooma onnistui vuonna 1958 asettamaan G-91:n Naton tavalliseksi kevyeksi hävittäjäksi, vaikka se oli suorituskyvyltään huonompi kuin brittiläisten tai ranskalaisten mallien. erityisesti verrattuna tämän kilpailun yhteydessä tarjottuun Dassault Etendardiin. Italialais-amerikkalainen yhteistyö laajeni vuosien varrella muille alueille, kuten merivarpusen Aspide-ohjuksiin tai tutkoihin ja ilmaisinjärjestelmiin. Viime vuosina Euroopassa F-35-ohjelman puitteissa kerättyjen voittojen, Fincantierin tytäryhtiön Australin valinnan LCS-luokan Independencen tuotantoon ja italialaisen FREMM-mallin valinnan välillä. Yhdysvaltain laivaston Constellation-fregattin luokkaan kuuluva Italian teollisuus on todellakin suuri edunsaaja Yhdysvaltojen kanssa tehtävässä yhteistyössä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Construction d'Hélicoptères Militaires | Contrats et Appels d'offre Défense

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit