Miksi saksalainen eurooppalainen ilmatorjuntakilpi on kauhea epäonnistuminen Ranskalle?

Saksan liittokansleri Olaf Sholz ilmoitti 29. elokuuta Prahassa Saksaan keskittyvän aloitteen käynnistämisestä ilmatorjuntakilven luomiseksi Eurooppaan. Kesti alle kaksi kuukautta, ennen kuin Saksan diplomatia antoi tälle aloitteelle sisältöä. Lokakuun 13. päivänä Saksa ja 14 muuta Euroopan maata (Belgia, Bulgaria, Viro, Suomi, Unkari, Latvia, Liettua, Norja, Alankomaat, Tšekki, Romania, Yhdistynyt kuningaskunta, Slovakia ja Slovenia) ovatkin allekirjoittaneet yhdessä sopimuksen "European Sky Shield" -ohjelman synnyttämiseen tähtäävä aieilmoitus. Tämä Berliinin kiistaton menestys mahdollistaa todennäköisesti ilma- ja ohjuspuolustusvalmiuksien huomattavan vahvistamisen Itä- ja Pohjois-Euroopassa. Mutta ennen kaikkea se on valtava tyrmäys Ranskalle ja sen presidentille Emmanuel Macronille.

Itse asiassa Berliinin suunnitteleman kaltainen kilpi, joka perustuu koordinoituun monikerroksiseen puolustukseen, joka perustuu saksalaisen Diehlin kehittämään keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmään IRIS-T SLM, ilmatorjuntajärjestelmään ja pitkäkestoiseen ilmatorjuntajärjestelmään. kantaman amerikkalainen Patriot-ohjustorjuntajärjestelmä, joka on tehokas erityisesti lyhyen ja keskipitkän kantaman ballistisia ohjuksia vastaan, ja ilmakehän ulkopuolinen ohjustentorjuntajärjestelmä, kuten Israelin Arrow 3 tai amerikkalainen Aegis Ashore pitkän ja erittäin pitkän kantaman torjuntaan. osa, jolla on tärkeä rooli pelotteena, ilman että ydinaseiden käyttö koostuu tai vastustaa sitä. Sellaisenaan Naton ohjustorjuntakilven sijoittaminen liiton itäpuolelle, Aegis Ashore -järjestelmän sijoittaminen Romaniaan ja toinen Puolaan, oli aiheuttanut venäläisten vihan aikanaan. merkityksetön rooli molemmin puolin asentojen kovettamisessa pelotteen alalla. Toisin sanoen ottamalla hallintaansa tämän La Défensen strategisen osan vanhalla mantereella Berliini onnistui siellä, missä Ranska oli epäonnistunut. suurelta osin Saksan ansiotaja ehdottaa Ranskan pelotteen laajentamista koskemaan joitakin sen eurooppalaisia ​​naapureita vuonna 2020.

MDA AEGIS ASHORE Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Aegis Ashore -ilmakehän ulkopuolinen ballistinen ohjusjärjestelmä ja SM3-ohjus ovat suurempia ja kalliimpia kuin Arrow 3, eivätkä ne ole liikuteltavia. Toisaalta niillä on äärettömän ylivoimainen todistettu toimintavarmuus, parantunut suorituskyky ja hyötyvät kahdesta Naton puitteissa Eurooppaan asennetusta toimipaikasta Puolaan ja Romaniaan.

On sanottava, että tässä asiakirjassa Berliini on tehnyt erityisen hyvää työtä vahvistaakseen omia asemiaan ja ottaessaan johtoaseman, josta on vastedes vaikea kilpailla Euroopan puolustuksessa. Ensinnäkin Saksa on, hyvin todennäköisesti tarkoituksella, välttänyt tiettyjen Euroopan maiden, erityisesti Ranskan ja Italian, mukaan ottamista tähän aloitteeseen, mutta kuitenkin EU:n 2. ja 3. taloutta ja väestörakennetta. Toisaalta Berliinille oli ilmeisen tärkeää jättää nämä kaksi maata ulkopuolelle, koska niillä on ainoa eurooppalainen tarjous keskipitkän ja pitkän kantaman ilmatorjunta- ja ohjustentorjuntajärjestelmistä Euroopassa, SAMP/T Mamba ja Aster 15/30/Block1NT ohjus. Rooman ja/tai Pariisin läsnäolo olisi siten huomattavasti estänyt Saksan hegemoniaa, erityisesti järjestelmien valinnassa, varsinkin kun SAMP/T voi yksinään korvata saksalaisen IRIS-T SLM:n ja American Patriotin. suorituskyky ja ominaisuudet ovat parempia kuin nämä kaksi järjestelmää. Kutsumalla Pariisin tai Rooman Berliini olisi siis heikentänyt omaa otettaan koko järjestelmästä, varsinkin kun samaan aikaan Saksa on pyrkinyt sulkemaan ranskalaisen MBDA:n pois Euroopan ohjuspuolustusohjelmasta EHDI.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit