Puola tilaa 300 eteläkorealaista K239 Chunmoo -raketinheitintä muodostamaan Euroopan mahtavimmat maajoukot

En 2020, Varsova aloitti edistyneet neuvottelut Etelä-Korean kanssa, alun perin tavoitteenaan arvioida mahdollisuutta hankkia uusi K2 Black -panssarivaunu Panther Hyundai Rotemin ikääntyvän PT-91:n tilalle Saksa ja Ranska olivat kieltäytyneet Puolasta liittymästä MGCS-ohjelmaan, ainakin sen suunnittelun alkuvaiheessa. Ilmeisesti nämä neuvottelut ovat olleet enemmän kuin hedelmällisiä, sillä muutaman kuukauden ajan viralliset ilmoitukset Varsovan ja Soulin suurista sopimuksista eivät lakkaa saapumasta. Tästä syystä Puolan viranomaiset ilmoittivat tämän vuoden heinäkuussatilasi 180 K2 tankkia, ja kuukautta myöhemmin Puolan parlamentti vahvisti tilauksen 212 tela-alustaiselle itseliikkuvalle 155 mm K9A1 Thunder -tykille. Neuvottelut aloitettiin 800 tankin ja 400 itseliikkuvan tankin rakentamisesta paikallisesti. Syyskuussa Varsova ilmoitti tilauksesta 48 eteläkorealaista FA-50-kevythävittäjää, korvaamaan jälkimmäiset Mig-29 ja Su-22 odottamassa vuonna 35 tilattujen F-2020-koneiden toimitusta Yhdysvaltoihin.

Puolan puolustusministeri Mariusz Błaszczak julkisti tänään viimeisimmän osan tästä strategisesta yhteistyöstä. Hän todellakin vahvisti allekirjoittavansa ensi viikon Etelä-Korean-vierailullaan tilauksen 300 K239 Chunmoo -raketinheitinjärjestelmästä, joka on olennaisesti samanlainen kuin nykyään kuuluisa amerikkalainen HIMARS, jonka ensimmäiset toimitukset voitaisiin tehdä jo aikaisin. kuin ensi vuonna. Puolan ministeri ei paljastanut tämän sopimuksen määrää eikä erityisesti sen tuotantomenetelmiä, mutta tällaisella käskyllä ​​Puolan armeijalla on 670 K9 155 mm, 300 K239 ja HIMARS jo tilattu ja neuvotteluvaiheessa. , ei vain Euroopan mahtavin tykistö, vaan myös kaikkien muiden vanhan mantereen maiden tulivoima, joka antaa periksi kentällä vain Yhdysvaltain armeijalle läntisessä leirissä.

Yhdysvaltain joukkojen HIMARS System Military Alliances | Puolustusanalyysi | Tykistö
Varsova aikoo edelleen hankkia suuren määrän HIMARS-laitteita, luultavasti 200 kopiota pitääkseen kiinni tavoitteestaan ​​saada 500 modernia usean raketinheittimen vuosikymmenen loppuun mennessä.

Vaikka Mariusz Błaszczak ei ollut erityisen avoin tulevasta sopimuksesta, hän kuitenkin tarkensi, että se ei kyseenalaistanut Varsovan aikomusta ostaa amerikkalainen HIMARS. Viime toukokuussa hän oli todellakin allekirjoittanut aiesopimuksen 500 näistä järjestelmistä Lockheed-Martinilta. Puola kuitenkin uskoo nyt, että Yhdysvallat ei pysty toimittamaan haluttuja järjestelmiä Varsovan odottamassa ajassa, kuten tapahtui uusien amerikkalaisten F-50-koneiden sijaan viivästysten vuoksi. Ja tilaus päätettiin jakaa kahteen osaan, 16 K300 Chunmooa toisella puolella ja hyvin todennäköisesti 239 HIMARSia toisella, jolloin yhteensä 200 järjestelmää on todella saatavilla. Sitten se linjaa enemmän kuin 80 järjestelmää taisteluosastoa kohden, jonka tiheys on kaksi kertaa suurempi kuin amerikkalaisten yksiköiden ja 12 kertaa suurempi kuin kahden ranskalaisen divisioonan käytössä olevien 13 yksikköraketinheittimen rikkoutuminen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Tykistö

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit