Yhdysvaltain laivasto vahvistaa pelkonsa Taiwanin liittämisestä Pekingin toimesta vuoteen 2027 mennessä

Taiwanin liittäminen Kiinan kansantasavallan toimesta vuoteen 2027 mennessä muodostaa nyt toimivan skenaarion kaikille amerikkalaisvoimille, joiden on nopeasti muututtava vastatakseen kansan vapautusarmeijan asettamaan huomattavaan haasteeseen.

Maaliskuussa 2021 Yhdysvaltain Tyynenmeren joukkojen komentaja, amiraali Phil Davidson hämmästytti kuulijansa ilmoittamalla, että hänen mielestään oli odotettavissa, että Kiinan viranomaiset aloittaisivat sotilaalliset operaatiot Taiwanin saaren liittämiseksi liittoon täältä tänne 2027.

Amerikkalaisen upseerin mukaan Pekingin esittämän liikeradan, jonka mukaan Kiinasta tulisi maailman sotilaallinen voima vuoteen 2050 mennessä, ja havaittujen ponnistelujen todellisuuden välillä oli räikeä kaksijakoisuus, joka viittasi risteytyskäyriin Yhdysvaltojen välillä. ja Kiina paljon aikaisemmin.

Lisäksi ottaen huomioon Kiinan rannikoiden ja Taiwanin rannikoiden välisen lyhyen välimatkan tarjoamat edut ja Kiinan asevoimien merivoimien kiellossa saavutetut edistysaskeleet, kaikki sai uskomaan, että Pekingillä olisi jopa operatiivisia mahdollisuuksia. ennen vuosikymmenen loppua, eli ennen kuin amerikkalaisten joukkojen vuodesta 2017 alkaen toteutettujen modernisointi- ja laajennusohjelmien vaikutukset voivat painaa tehokkaasti voimatasapainoa.

Näyttää siltä, ​​että tämä määräaika 2027 on nyt koko Yhdysvaltain laivaston työhypoteesi. Voimassa, merivoimien operaatioiden päällikkö amiraali Gilday ei sanonut mitään muuta puheessaan Atlantic Councilin järjestämässä digitaalisessa konferenssissa.

Hänen mukaansa kaikki johtaa siihen, että Peking harkitsee sotilaallisia toimia Taiwania vastaan ​​ennen vuotta 2027, eli presidentti Xi Jinpingin uuden toimikauden päättymistä. Ennusteidensa tueksi NOC täsmensi tämän Kiina on toistaiseksi noudattanut täydellisesti vallan nousun aikatauluaan, eikä mikään viittaa siihen, että asiat olisivat toisin tulevina vuosina.

Ja lisätä, että tämä määräaika 2027 edusti korkeaa määräaikaa ja että hänen täytyi ennakoida Kiinan mahdollista hyökkäystä Taiwania vastaan ​​tänään ja koko tämän ajanjakson ajan.

Taiwanin liittäminen Kiinan joukkojen toimesta

Amiraali Gildayn esittämä hypoteesi ei suinkaan ole merkityksetön, vaikka se olettaisikin Kiinan erittäin tärkeää riskinottoa. Todellakin, tänään Kiinan armeijat eivät ole läheskään pystyneet tehokkaasti toteuttamaan laajaa amfibiooperaatiota Taiwania vastaan, ja vielä vähemmän merisaartostrategiaa, kun taas Kiinan laivastolla on käytössään vain noin kolmekymmentä modernia hävittäjää, yhtä monta fregattia, pian kolme lentotukialusta ja noin kymmenen suurta amfibioalusta sekä noin neljäkymmentä sukellusvenettä.

Ilmavoimien osalta Peking voi luottaa tuhanteen nykyaikaiseen hävittäjään, mukaan lukien noin sata uuden sukupolven J-20-hävittäjää, mutta alle kaksikymmentä tukikonetta (Awacs, lennonaikainen tankkaus); kun taas sen maajoukot rivissä noin XNUMX operatiivista prikaatia, mukaan lukien kahdeksan amfibioprikaatia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions Yhdysvallat vs. Kiina | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit