RapidFiren ansiosta Ranskan laivastolla on vihdoin CIWS-sulkusuojajärjestelmä

60-luvun puolivälistä lähtien uudet Neuvostoliiton taistelualukset varustettiin lähisuojausjärjestelmillä AK-630, tutkaohjauksella varustetulla 30 mm:n kuusiputkikanuunalla, joka oli tarkoitettu sieppaamaan rakennusta uhkaavia taistelulentokoneita, helikoptereita ja laivojen torjuntaohjuksia, jotka on voitettu sen pitkän ajan. ja keskipitkän kantaman puolustus, jonka tarjoavat maa-ilma-ohjukset ja laivaston tykistö. Noin viisitoista vuotta myöhemmin Yhdysvaltain laivasto alkoi käyttää uusiin rakennuksiinsa nyt kuuluisaa Phalanx-järjestelmää, 20 mm:n tykkiä, joka on myös kuusiputki, joka pystyy ampumaan erittäin korkealla tulinopeudella yli 4000 laukausta minuutissa, sieppaamaan saapuvia ilmauhkia hyvin lyhyellä kantamalla. Näin käsite Close-In Weapon System tai CIWS (lausutaan Jos-kyllä-s) varmistaakseen pinta-alusten lopullisen suojan ohjuksia, raketteja, lentokoneita ja jopa tykistöä vastaan.

Siitä lähtien järjestelmä on laajalti demokratisoitunut, ja useat järjestelmät varustavat nykyään länsimaisia ​​laivastoja, olivatpa ne sitten tykistöjärjestelmiä, kuten Phalanx tai Goalkeeper, tai erittäin lyhyen kantaman ohjuksia, kuten SeaRam American ja French Simbad, mutta myös Venäjällä. Kashtanin ja uusi Naval Pantsir-Mja Kiinassa Tyyppi 730 (30 mm heptatube tykistö) ja HQ-10 (ohjukset). Ja suurin osa ns. 1. luokan pintataistelualuksista, jotka on otettu käyttöön vuodesta 1990 lähtien, oli varustettu niillä. Vain yksi suuri maailman laivasto ei käyttänyt tämäntyyppistä järjestelmää, Ranskan laivasto. Itse asiassa Pariisin mielestä näitä järjestelmiä pidettiin tarpeettomina, sillä hän tiesi, että ranskalaisilla aluksilla oli suuri ja tehokas elektronisen sodankäynnin ja houkuttimien valikoima maa-ilmaan ohjuksia ja laivaston tykistöä täydentäen kohdatakseen todellisen uhan tänä aikana. Tosiasia on, että vuosina 1990–2010 riskit, että ranskalaiseen fregattiin todella kohdistui suuri määrä laivantorjuntaohjuksia, jotka ylittivät sen käytössä olevan puolustusjoukon tarjoamat puolustuskyvyt, olivat erittäin pienet.

Phalanx CIWS ja Bofors 40mm L70 Gun ROCN Di Hua PFG 1206 20151024 Puolustusanalyysi | CIWS ja SHORAD | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Phalanx-järjestelmä varustaa yli kahdenkymmenen merivoimien alukset ympäri maailmaa

Mutta viime vuosina riski on kehittynyt huomattavasti, ja nyt ei suinkaan ole poissuljettua, että ranskalaiseen alukseen kohdistuu ohjuksia ja vihollisen droneja. Sen vuoksi tuli nyt välttämättömäksi suojata tämän tyyppisiltä uhilta ei vain elektronisilla sodankäyntijärjestelmillä ja maa-ilma-ohjuksilla jo varustettuja fregatteja ja hävittäjiä, vaan myös tuki- ja toisen luokan aluksia, kuten uusi huoltoalus. Fleet tai BRF, Jacques Chevallier -luokka, tai uudet Ocean Patrollers, jotka korvaavat A69 avison tulevina vuosina. Tätä varten Thales- ja Nexter-ryhmät ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen RapidFire-järjestelmän, ranskalais-brittiläisellä 40 CTA:n 40 mm:n tykillä teleskooppiammuksilla varustetun laivaston tornin, joka on jo varustellut EBRC Jaguar -panssaroituja ajoneuvoja ja toimii siten CIWS:n roolissa. Laivaston laivat. RapidFiren lopullinen versio esiteltiin Euronaval 2022 -näyttelyssä, mutta on selvää, että uusi ranskalainen CIWS tarjoaa todella lupaavan suorituskyvyn sekä toisen linjan yksiköiden suojaamiseksi että suurten pintayksiköiden kestävyyden vahvistamiseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | CIWS ja SHORAD | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit