Voiko Peking määrätä Taiwanin saarron ennen vuotta 2027?

Useiden alan asiantuntijoiden mukaan hypoteesi Kiinan laivaston ja kansan vapautusarmeijan ilmavoimien Taiwanin saartamisesta vaikuttaa nyt todennäköisimmältä puuttuvan nopeasti asiaan riskialtisen ja kalliin amfibiotoiminnan sijaan..

Muutama päivä sitten Yhdysvaltain laivaston operaatioiden päällikkö amiraali Gilday korosti Kiinan kansantasavallan ja Taiwanin välisen hypoteettisen konfliktin riskejä lyhennetyn aikataulun vuoksi.

Amerikkalaisen upseerin osalta Yhdysvaltain laivasto arvioi nyt senKiinan hyökkäys autonomista saarta vastaan ​​vuodesta 1949 lähtien on todennäköistä täältä tänne 2027, ja se voi tapahtua jopa aivan lähitulevaisuudessa, mikä täsmentää, että mahdollisuuksien ikkuna oli jo alkanut.

Hänen huomautuksensa saivat laajalti tunnustusta presidentti Xi Jinpingin Kiinan kommunistisen puolueen XNUMX. kongressin yhteydessä annetuilla julistuksilla, mutta myös Kiinan ylimmän johdon uudelleenorganisoinnilla, joka nosti Kansan vapautusarmeijan johtoon tunnetut kenraaliupseerit. kokemuksestaan ​​ja uskollisuudestaan ​​Kiinan presidenttiä kohtaan.

Hypoteesi Taiwanin yhä uskottavammasta saarrosta

Se on tässä yhteydessä Taiwanin kansallisen turvallisuusviraston johtaja Chen Ming-tong puhuu Kiinan päivitetystä uhasta saarelle. Hänen mukaansa ei ole epäilystäkään siitä, että Peking haluaa nopeuttaa koko aikatauluaan, jonka tavoitteena on liittää saari takaisin Kiinan kansantasavaltaan.

Amiraali Gildayn tavoin hän uskoo, että Kiina voisi ryhtyä operaatioihin, joiden tarkoituksena on pakottaa Taiwan alistumaan Pekingiin väkisin jo vuonna 2023.

Hänen mukaansa hypoteesi saaren saartamisesta on nykyään todennäköisin, ja tämä voisi tapahtua jo ensi vuonna, kun tiedetään, että Taiwanin valloitus on nyt keskeinen merkki Xi Jinpingin poliittiselle toimille. Vaikuttaa olennaiselta, että tämä toteutetaan tehokkaasti ennen hänen kolmannen toimikautensa päättymistä vuonna 3, varsinkin jos hän aikoo, kuten on todennäköistä, hakea myöhemmin muihin tehtäviin.

Taiwanin saarto vaatii suuren laivaston säiliöaluksia, kuten YU-20
Kiinan ilmavoimilla on noin kolmekymmentä Y-20 raskasta kuljetuskonetta, mutta näistä vain noin kymmenen lentokonetta on tarkoitettu lennon aikana tapahtuvaan tankkaukseen, mikä on riittämätön laivasto tukemaan merisaartoa Taiwanin ympärillä.

Saaren meri- ja ilmasaarron asettaminen on kuitenkin Kiinan joukkojen kannalta vaivalloinen toimenpide, erityisesti vuonna 2023, jolloin Kansan vapautusarmeijan muutos on saavuttanut vasta puolet tavoitteistaan.

Kiinan laivaston ja ilmavoimien voima

Tänä päivänä Kiinan laivastolla on siis 3 lentotukialusta, 55 modernia hyökkäyssukellusvenettä, mukaan lukien 6 ydinvoimalla toimivaa, 10 suurta amfibiohyökkäysalusta, joita tukee 40 pienempää hyökkäysalusta. , 8 risteilijää, 45 hävittäjää, 30 fregattia ja XNUMX torjunta-alusta. sukellusveneen korvetit.

Ilmassa Peking voi luottaa 1600 20 moderniin hävittäjään ja hävittäjäpommikoneeseen, mukaan lukien noin sata 5. sukupolven J-200-konetta ja 60 pitkän matkan pommikonetta, mutta vain 35 raskasta kuljetuskonetta, XNUMX Awacia ja tuskin yhtä monta tankkerikonetta. .

Vaikka tällainen voima on epäilemättä enemmän kuin merkittävä, se ei ole vapautettu tietyistä heikkouksista, jotka voisivat heikentää Taiwanin vastaisen saartostrategian soveltamista.

Kiinan laivaston nykyiset rajat


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions China vs Taiwan | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit