Fincantierin edessä Naval Group vetää jälleen suoria suoria sijoituksia Kreikkaan

Kreikan pintalaivaston modernisointi on kriittinen aihe Ateenalle. Hieman yli vuosi sitten Kreikan viranomaiset ilmoittivat 3 FDI-fregatin tilauksesta Ranskan laivastoryhmältä ja aloittivat kuulemisen kuuden sukellusveneiden vastaisen korvetin paikallisesta rakentamisesta. . Pariisin ja Ateenan välisen suorien sijoitusten tilauksen yhteydessä allekirjoitetun puolustussopimuksen johdosta Rafale, monet ihmiset katsoivat, että Naval Groupin Gowind 2500 oli suuri suosikki tässä kilpailussa, varsinkin kun ranskalainen korvetti tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle ja edistyneet sukellusveneiden vastaiset sodankäyntiominaisuudet. Mutta tämä tapahtui ottamatta huomioon Italiaa, joka tarjosi Ateenalle Qatarille jo myytyjen Doha-luokan korvettien paikallista rakentamista ja joka toisin kuin ranskalaiset Gowinds pystyy sijoittamaan maa-ilma-ohjuksen myös keskipitkällä kantamalla Aster. edullisina rahoitusratkaisuina.

Sittemmin nämä kaksi teollisuusmiestä ovat moninkertaistaneet tarjouksia ja ehdotuksia. Fincantieri on vedonnut taloudellisiin näkökohtiin ehdottamalla kreikkalaisen telakan ostamista korvettien rakentamiseksi, mutta myös lupaamalla Ateenalle rakentaa kaikki vientialukset tälle telakalle raskaiden tilanteiden vuoksi. omaa infrastruktuuriaan Italiassa. Mitä tulee French Naval Groupiin, se korosti Gowind 2500:n täydellistä täydentävyyttä kolmen jo tilatun suoran sijoituksen kanssa, ja jonka ensimmäisen yksikön rakentaminen on jo alkanut Lorientissa, kun taas valmistaja käytti Euronavale Show 3 -näyttelyä hyväkseen allekirjoittaakseen lukuisia teollisuustuotteita. yhteistyösopimukset tämän ohjelman puitteissa kreikkalaisten kumppaneiden kanssa. Alun perin syyskuulle ilmoitettu Ateenan välimiesmenettely on lykätty kesän loppuun budjettisyistä. Tämän ohjelman rahoittamiseen suunniteltua 2022 miljardin euron budjettia olikin tällä välin leikattu 2 miljoonalla Helleenien laivaston neljän Meko HN -fregatin modernisointia varten, mikä velvoitti kaksi ranskalaista ja italialaista valmistajaa muuttamaan tarjouksensa. vuoden 500 alusta julkistettu päätös.

ensimmäisen fregatin ensimmäisen lohkon kuivatelakalla 6973383 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Ensimmäinen Kreikan suorien ulkomaisten sijoitusten lohko laskettiin lokakuun lopussa Lorientissa, vajaa vuosi Pariisin ja Ateenan välisen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Tässä asiassa näyttää siltä, ​​​​että Naval Group on valinnut alkuperäisen strategian torjuakseen Italian tarjouksen. Sen sijaan, että Ranskan laivastoryhmä olisi ehdottanut homoteettisesti alennettua tarjousta, joka kattaa vain 4 Gowind 2500 -konetta, kuten Fincantieri teki, Kreikan lehdistön mukaan, sitoutui luottamaan Ateenan tarjoamaan vaihtoehtoon neljännestä suorien sijoitusten fregatista sekä kahteen paikallisesti valmistettuun Gowind 2:een, kaikki 2500 miljardilla eurolla. Kahden korvetin korvaaminen suoralla suoralla sijoituksella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet vakuuttaa Hellenic Admiralty, uusi ranskalainen fregatti, joka tarjoaa ominaisuudet ja suorituskyvyn paljon parempia kuin kaksi korvettia, molemmilla ilmatorjunta-alalla 1,5 Aster 32 -ohjuksen pitkän kantaman kanssa. sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä, laivan suosikkialalla, joka ei kärsi kilpailusta Euroopassa. Neljännen suoran ulkomaisen sijoituksen Kreikan laivastolle tarjoama lisäarvo ylittää kuitenkin paljon aluksen kyvyt ja kuljetettavan aseistuksen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit