Mirage 2000:n seuraajalle on todellakin kaupallinen markkinarako!

Mirage 10:n prototyyppi nousi ensimmäistä kertaa lentoon 1978. maaliskuuta 2000. Ilmavoimien Mirage III/V ja IV tilalle tarkoitettu lentokone oli kiistaton menestys sekä teknisesti että toiminnallisesti. ja kaupallinen, 601 lentokonetta valmistettiin, joista puolet oli tarkoitettu vientiin 8 kansainväliselle ilmavoimille.

Näin on myös teknisestä ja toiminnallisesta näkökulmasta, sillä "2000" on ensimmäinen lentokone, jossa yhdistettiin Mirage III:n menestyneen Delta-siiven suorituskyky sähköisiin lennonohjaimiin ja edistyneisiin korkean nostolaitteisiin. erittäin korkea suorituskyky tälle yksimoottoriselle lentokoneelle, jota monet pitävät kuuluisan F-16:n ainoana kilpailijana.

Tosiasia on, että amerikkalaisen lentokoneen tavoin Mirage 2000 edustaa edelleen monien asevoimien aseistettua nyrkkiä, lähes 45 vuotta ensimmäisestä lennostaan, ja sitä pidetään edelleen Kreikan, mutta myös Intian parhaana käytössä olevana hävittäjänä. itse lentäjistä, ainakin hänen nimetyn seuraajansa saapumiseen asti Rafale.

Syyt Mirage 2000:n menestykseen

Alle 15 metriä pitkä ja 10 metrin siipien kärkiväli ranskalainen hävittäjä luotti SNECMA:n erinomaiseen uuteen turboruihkumoottoriin M53, joka kehitti 6,8 tonnia kuivatyöntövoimaa ja lähes 10 tonnia jälkipolttimella, ja massa oli vain 7 600 kg tyhjänä. .

Tämä moottori tarjoaa lentokoneelle huomattavan suorituskyvyn, jonka suurin nopeus on 2.2 Mach korkealla ja 1,2 Mach matalalla, mutta myös nousunopeudella mitattuna yli 18 000 m/min merenpinnan tasolla.

Lisäksi sen delta-siipi antaa sille erinomaisen nostokyvyn ja ohjattavuuden, erityisesti keski- ja suurella nopeuksilla. Ja jos sen koneessa oleva elektroniikka kesti kauemmin kuin lentokoneen rungon saavuttaminen, Mirage 2000 oli kuitenkin F-16:n tasolla tällä alueella 80-luvun lopusta lähtien, varsinkin kun se saattoi luottaa uusiin ammuksiin, myös erittäin hyvin. tehokkaita, kuten MICA-ilma-ilma-ohjus.

Sen lisäksi, että se pystyy kilpailemaan useimpien nykyaikaisten taistelulentokoneiden kanssa, mukaan lukien joitain paljon raskaampia ja kalliimpia, Mirage 2000 valmisteli täydellisesti maaperän Rafale. Niinpä Egypti, mutta myös Qatar, Intia, Kreikka ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat valinneet Dassault Aviationin lippulaivan ottamaan vallan urhealta vuodelta 2000.

Mutta jos Rafale on kutsuttu korvaamaan Mirage 2000 näissä ilmavoimissa, mutta tämä ei tarkoita ranskalaisten yksimoottoristen lentokoneiden pelin loppua. Näyttääkin siltä, ​​että käytettyjen lentokoneiden hankinnalla on merkittävää kansainvälistä kysyntää erityisesti Arabiemiirikuntien, mutta myös Qatarin laivastolle.

Viehätysvoima elää vielä tänäkin päivänä

näin ollen, Marokko aikoo varustaa itselleen noin kolmekymmentä Emirati Mirage 2000-9, kun taas viimeaikaisissa tiedoissa mainitaan Mirage 2000 EDA:n ja DDA:n mahdollinen hankinta Qatarin ilmavoimista Indonesia siirtymäkauden ratkaisuna korvaamaan edelleen käytössä olevat Su-27:n ja Su-30:n, kunnes laivaston teho kasvaa Rafale.

Mitä tulee Kreikkaan, Intiaan, Taiwaniin ja Egyptiin, kaikki näyttävät päättäväisiltä käyttää laivastoaan vuodesta 2000 potentiaalinsa loppuun, koska lentokone osoittautuu edelleen tehokkaaksi ja tehokkaaksi erityisesti sieppaus- ja ilmaylivoimatehtävissä.

Rafale Mirage2000 qatar e1625759333293 Hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Indonesia voisi hankkia Qatari Mirage 2000:n väliaikaisena ratkaisuna odotettaessa uuden sukupolven hävittäjien, kuten Rafale ja KF-21.

Tämän laitteen ilmeinen houkuttelevuus kansainvälisellä näyttämöllä osoittaa, jos se olisi tarpeellista, että yksimoottorisille hävittäjille, jotka ovat erittäin suorituskykyisiä, mutta edullisia ostaa ja käyttää, on todellakin merkittävät markkinat, samoin kuin Mirage. 2000, F-16 tai JAS-39. Sitä kohti on lisäksi matkalla useat viimeaikaiset ohjelmat, kuten Etelä-Korean KF-21 Boramae, turkkilainen TFX tai intialainen Tejas Mk2.

Dassaultin ja ranskalaisen ilmailun BITD:n huippuosaamisalue

Tämä markkinarako on kuitenkin ollut nimenomaan Ranskan ilmailuteollisuuden huippualue 50-luvun lopusta lähtien ja Mirage III:n saapumisesta lähtien. Lentokone, joka tuolloisten amerikkalaisten analyytikoiden mukaan tarjosi suorituskykyä. verrattavissa amerikkalaisiin laitteisiin, jotka ovat usein paljon raskaampia ja kalliimpia.

Tämä havainto on lisäksi se, joka pakotti Yhdysvaltain ilmavoimat antamaan periksi Fighter Mafialle F-16:n suunnittelussa, jossa sen kenraalit suosivat epäröimättä F-15:tä ja F-111:tä 70-luvun alussa.

Ei kuitenkaan Rafale, joka kehittyy keskikokoisten hävittäjien kategoriassa, kuten F/A-18 ja Typhoon, eikä sen seuraaja, hypoteettisesta FCAS-ohjelmasta johtuva NGF, joka kehittyy ilman pienintäkään epäilystä raskaiden hävittäjien kategoriassa (yli 30 tonnia), jos arvioimme sen mittoja ja tavoitteita, tarjoa mitään vastausta näille markkinoille.


LOGO meta Defense 70 Hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

  1. […] Mirage 10:n prototyyppi nousi ensimmäistä kertaa lentoon 1978. maaliskuuta 2000. Ilmavoimien Mirage III/V ja IV tilalle tarkoitettu lentokone oli kiistaton menestys molemmilta kannalta katsottuna. kaupallinen, jossa valmistettiin 601 lentokonetta, joista puolet oli tarkoitettu vientiin 8 kansainväliselle ilmavoimille, mutta myös teknisestä ja toiminnallisesta näkökulmasta, "2000" oli ensimmäinen lentokone, joka yhdisti Delta-siiven suorituskyvyn, mikä teki menestyksestä. Mirage III:n ja sähköisten lennonohjaimien ja kehittyneiden korkean nostolaitteiden yhdistelmän, joka tarjoaa erittäin merkittävän suorituskyvyn tälle yksimoottoriselle lentokoneelle, jota monet pitävät kuuluisan amerikkalaisen F-16:n ainoana kilpailijana. Tosiasia on, että amerikkalaisen lentokoneen tavoin Mirage 2000 edustaa edelleen monien asevoimien aseistettua nyrkkiä lähes 45 vuotta ensimmäisestä lennostaan, ja sitä pidetään edelleen Kreikan, mutta myös Intian, parhaana käytössä olevan hävittäjänä. lentäjät itse ainakin hänen nimeämän seuraajansa saapumiseen asti Rafale. Alle 15 metriä pitkä ja 10 metriä leveä ranskalainen hävittäjä luotti SNECMA:n erinomaiseen uuteen turboruihkukoneeseen M53, joka kehitti 6,8 tonnia kuivatyöntövoimaa ja lähes 10 tonnia jälkipolttimella, vain 7600 2.2 kg:n massalle tyhjänä. erittäin korkea suorituskyky, maksiminopeus 1,2 Machia korkealla ja 18.000 Mach matalalla, mutta myös nousunopeudella mitattuna yli 2000 16 m/min merenpinnan tasolla. Lisäksi sen deltasiipi antoi sille erinomaisen nostokyvyn ja hyvä ohjattavuus, erityisesti keskisuurilla ja suurilla nopeuksilla, ja jos sen elektroniikka kesti kauemmin saavuttaakseen halutun suorituskyvyn, Mirage 80 oli tällä alueella F-XNUMX:n tasolla XNUMX-luvun lopusta lähtien, varsinkin kun se pystyi luottaa uusiin ammuksiin, jotka olivat myös erittäin tehokkaita, kuten MICA-ilma-ilma-ohjus. LUE LISÄÄ. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit