HIMARS armeijalle, oire teollisen pilotoinnin puutteesta Ranskassa?

Ranskan armeija voisi kääntyä amerikkalaisen HIMARSin puoleen pitkän kantaman iskutarpeissaan. Aiheen asiantuntijat ovat kuitenkin useiden vuosien ajan vaatineet Ranskan viranomaisia ​​kehittämään samanlaisen järjestelmän.

Kuten monilla muillakin alueilla, Ranskan armeijassa vain 13 yhtenäisen raketinheittäjän edustamaa pitkän kantaman tykistöä (joista 8 on tosiasiassa toiminnassa) vähennettiin suuresti 2000-luvulla ja 2010 enemmistön käsityksen varjolla, jonka mukaan. niin sanottujen korkean intensiteetin hyökkäysten uhka oli ohi ja että ilmavoimat pystyivät yksinään tarjoamaan nämä syvät iskuvoimat.

Tällä alueella Ukrainan sodan kahdeksan ensimmäisen kuukauden opetukset osoittivat sen tämä kapasiteetti osoittautui ratkaisevaksi, kun taas suuri osa ilmavoimista neutraloitiin molemmin puolin maa-ilmapuolustuskyvyn kaikkialla.

Ja Yhdysvaltojen Ukrainan joukoille kesäkuussa luovuttamien ensimmäisten HIMARS-järjestelmien saapuminen muiden nykyaikaisten tykistöjärjestelmien, kuten amerikkalaisen M777:n, saksalaisen Pzh2000:n ja ranskalaisen CAESARin rinnalle, merkitsi selvää muutosta hyökkäysvoiman tasapainossa. Ukrainan hyväksi.

Itse asiassa useiden kuukausien ajan pitkän kantaman tykistöjärjestelmät, olivatpa sitten suurikaliiperiset itseliikkuvat järjestelmät, jotka saavuttavat 50 kilometriä tänään ja yli 70 kilometriä huomenna, sekä raketinheitinjärjestelmien tarkkuuslaitteet, kuten amerikkalainen HIMARS tai eteläkorealainen K239. 80 ja 300 km:n välillä, ovat kokeneet poikkeuksellisen heräävän kiinnostuksen läntisten armeijoiden keskuudessa.

Pelkästään Puola ilmoitti 300 K239 Chunmoon tilauksen Soulista, ja 200 muuta HIMARSia Washingtonin kanssa, jotka muodostavat noin 624 eteläkorealaisella 9 mm K155-itseliikkuvalla tykillä Länsi-Euroopan mahtavimman tykistökapasiteetin ja yhden koko planeetan tehokkaimmista.

Myös Ranskassa ongelma on ajankohtainen, ja se on myös yksi tärkeimmistä edistymisen aloista, jotka on tunnistettu osana valmistelua seuraavaa sotilaallista ohjelmointilakia 2023–2029 valmistellaan.

Eteläkorealainen K239 Chunmoo on vaihtoehto amerikkalaiselle HIMARSille
Puola on vahvistanut 300 eteläkorealaisen K239 Chunmoo -järjestelmän tilauksen

On sanottava, että Ranskan 13 LRU:ta eivät ole pelkästään huomattavan riittäviä kattamaan armeijan tarpeita korkean intensiteetin yhteydessä, vaan ne myös saavuttavat käyttöikänsä lopun vuoteen 2030 mennessä.

Valitettavasti vaikka tämäntyyppinen tarve olikin kaikkein ennakoitavinta, armeijan kenraalin esikunnan näkemyksen mukaan ei tällä hetkellä ole mahdollista saada kansallista tai edes eurooppalaista ratkaisua ranskalaisten LRU:iden korvaamiseen ja armeijan tarvittavien varusteiden tarjoamiseen tällä alueella. lähitulevaisuudessa.

Tästä syystä ranskalaisilla ei ole osana tulevan LPM:n valmistelua tällä hetkellä muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä maahantuotujen valmiiden ratkaisujen, luultavasti kuuluisan amerikkalaisen HIMARS-ratkaisun puoleen, kuten myös ko. LRM-koneiden hankinta 80-luvun puolivälissä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 useita raketinheittimiä | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit