Etelä-Korean laivastolla on laajennettu strateginen rooli Pohjois-Korean kehittyvän ydinuhan edessä

Uusien Pohjois-Korean ydinvektorien saapuessa Etelä-Korean laivasto hankkii ensimmäisiä iskukykyjä maata kohti ottaakseen paikkansa 3-akselisessa doktriinissa, joka varmistaa strategisen tasapainon Pjongjagia vastaan.

2010-luvun loppuun saakka Pohjois-Korean strategisten järjestelmien aiheuttama uhka koostui pääosin ydinvoimakelpoisista maapallon ballistisista ohjuksista SCUD-perheen lyhyen kantaman järjestelmillä, sitten 2000-luvun alusta lähtien puhtaasti kansallisten järjestelmien, kuten Hwasong-7 tai Nodong-1 keskipitkän kantaman ballistinen ohjus.

Pjongjang on testannut 2010-luvun toiselta puoliskolta uusia korkean suorituskyvyn alkuperäiskansojen järjestelmiä, onko puolibalistisen lentoradan ballistiset ohjukset, kuten KN-17, mannertenväliset ohjukset, kuten Hwasong-14, ja jopa keskikokoisia ballistisia ohjuksia ja ohjuksia KN-23 hypersonic purjelentokoneilla, yhtä hyvin kuin uusia risteilyohjusmalleja.

Samaan aikaan Pohjois-Korean laivasto alkoi varustautuauusi sukellusveneluokka, joka johdettiin Neuvostoliiton Romeo-luokasta ja nimettiin Sinpo-luokalle, joka pystyy toteuttamaan ballistisia ohjuksia vaihtamalla keskitason SLBM:ää, muodostaen uuden uhan naapurilleen ja ennen kaikkea heikentämään Soulin toteuttamaa "kolmen akselin" oppia.

Pyongyangin ydinuhan kohtaamiseksi Etelä-Korean asevoimat ovatkin kehittäneet sen hillitsemiseen kykenevän opin, joka rakentuu kolmen toisiaan täydentävän osatekijän ympärille: ehkäisevien iskujen käyttö Etelä-Korean ydinlaitoksia ja ydinvoimakkuuksia vastaan. Pohjoinen heti, kun uhka uhkaa Ydiniskun katsotaan olevan välitöntä, ydinvektorien sieppaamista suuren havainto- ja sieppausjärjestelmien verkoston ansiosta, joilla on antiballistinen ominaisuus, ja joukko massiivisia tavanomaisia ​​iskuja, joilla heikennetään vastustajan komento, viestintä ja logistiikka.

Tässä yhteydessä uusien uhkien ilmaantuminen, erityisesti pohjoiskorealaiset sukellusveneet, jotka pystyvät toteuttamaan ydinkelpoisia ballistisia aseita, on luonnollisesti muuttanut uhan topologiaa, johon Etelä-Korean laivaston syvällinen muutos vaikuttaa erityisesti antamalla sille uusi rooli "3-akselin" opissa.

Etelä-Korean laivasto on hankkinut ballistisilla ohjuksilla varustettuja aluksia maan ohjustorjuntakilven tiivistämiseksi
Hävittäjä Jeongjo le Grand laukaistiin heinäkuussa 2022, KDX-ohjelman toisen erän ensimmäinen alus, joka on varustettu antiballistisilla ominaisuuksilla SM-3 Block1B -ohjuksella ja SPY-1D(v)-tutkalla.

Tätä varten Etelä-Korean laivasto on aloittanut suuren ponnistelun hankkiakseen laajan laivaston autonomisia järjestelmiä, sekä pinta- että vedenalaisia ​​laivaston droneja sekä ilmadroneita.

Siten, jos nykyään autonomiset järjestelmät, kuten vuodesta 2017 lähtien kehitetty vedenalainen sukellusveneiden vastainen taisteludroni ASWUUV, edustavat vain 1 % maan laivaston kohdistamasta laitteistosta, nyt ilmoitettu tavoite on saavuttaa 9 % vuoteen 2025 mennessä, lähes 30 %. vuoteen 2030 mennessä ja lopullinen tavoite noin 45 prosenttia 2040-luvun alkuun mennessä.

Niiden tehtävänä on nimenomaan pitää Pohjois-Korean laivaston voimavarat pysyvästi hallinnassa ja erityisesti pystyä jäljittämään ja siten tuhoamaan lyhyellä varoitusajalla ydinvoimalailla varustettuja laivoja ja sukellusveneitä, jotka ovat SLBM-ohjuksilla aseistettuja sukellusveneitä tai korvetit ja fregatit, jotka on mahdollisesti varustettu risteilyohjuksilla, ja täyttävät siten opin ensimmäisen näkökohdan. Mutta Etelä-Korean laivaston rooli ei lopu tähän.

Itse asiassa se vastaanottaa pian seuraavan vuoden aikana ensimmäisen kolmesta Jeongjo the Great -luokan hävittäjästä, Sejong Suuren luokan suuren ilmatorjuntahävittäjän evoluution, joka on erityisesti suunniteltu täyttämään "Jeongjo the Great -luokan" toisen osan. 3 akselia” -oppi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit