Kiinalaiset sukellusveneet varustetaan pian litiumioniakuilla?

Kiinan lehdistön mukaan kiinalaiset Type 039A Yuan -luokan sukellusveneet voitaisiin pian varustaa litiumioniakuilla, mikä parantaisi niiden suorituskykyä myös maata ympäröivän ensimmäisen saaristolinjan ulkopuolella.

Siinä tapauksessa ettäsotilaalliset toimet Taiwania vastaan ottaakseen autonomisen saaren hallintaansa vuodesta 1949 lähtien Kiinan laivaston sukellusvenelaivastoa vaadittaisiin ottamaan strateginen rooli, erityisesti pitämällä kurissa kaikki amerikkalaiset ja liittolaisten laivastot, jotka voisivat tulla Taipein tukemiseen.

Jos lentotukialuksia ja tankkerilentokoneita ei ole riittävää määrää länsivallan vastustamiseen kykenevän meri- ja ilmasaarron varmistamiseksi, Kiinan laivaston sukellusveneiden tehtävänä olisi havaita ja nimetä kohteita Kiinan pitkän kantaman laivantorjuntajärjestelmät, kuten DF-21D ja DF-26, mutta myös ohjaamaan kiinalaisten pitkän kantaman pommittajien mahdollisia hyökkäyksiä.

Kiinan laivasto voi kuitenkin toistaiseksi luottaa vain siihen 6 Tyypin 09-III Shang- ja Shang-G-luokan ydinsukellusveneitä, ja sen on siksi pääosin luotettava tavanomaisella moottorilla toimiviin sukellusveneisiinsä tämän tehtävän suorittamisessa.

Neljäkymmentä modernia tavanomaista Song- ja Yuan-luokkien hyökkäyssukellusvenettä sekä kymmenen venäläisen suunnittelun Kilo- ja Improved Kilo -sukellusvenettä, jotka ovat käytössä Kiinan laivastoissa, tarjoavat kaikkea muuta kuin mitättömän suorituskyvyn laivojen ja sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä. lähellä Kiinan rannikkoa ja läheisillä merillä, kuten Etelä-Kiinan merellä

Nämä alukset kärsivät kuitenkin heikosta autonomiasta ja energiakapasiteetista sukeltaessaan suorittamaan estotehtäviä aavalla merellä, kuten sellaiset, jotka ovat tarpeen liittoutuneiden laivaston ja sen ydinsukellusveneiden loitolla. heidän tehtäväänsä.

Jopa parikymppinen Tyyppi 039A Yuan-luokka, joilla on Stirling-järjestelmästä johdettu AIP (Air Independent Propulsion) -järjestelmä ja siksi pidennetty sukellusautonomia niin kauan kuin ne pitävät alhaisen nopeuden, olisivat tällaisessa tilanteessa erittäin huonossa asemassa länsimaisiin ja erityisesti amerikkalaisiin SSN:hin nähden. koska niiden on määrä nousta pintaan ladatakseen akkujaan ja kehittyäkseen vain alhaisella nopeudella sukelluksen aikana.

Kiinalaiset Type 09-III ydinkäyttöiset sukellusveneet
Kiinan laivastolla on tällä hetkellä vain 6 modernia SSN Type 09-III luokkia Shang ja Shang-G

Tällä alueella Kiinan autoteollisuudesta peritty uusi teknologia voi pian muuttaa pelin Pekingille ja sen laivastolle. Todellakin, Hongkongin sivuston mukaan (ja nyt hyvin lähellä Pekingiä) Etelä-Kiinan Morning Post, Kiinan laivasto voisi pian alkaa asentaa litiumioniakkuja tavanomaisesti toimiviin sukellusveneisiinsä perinteisten lyijyakkujen sijaan, joita on käytetty lähes vuosisadan sukellusveneissä.

Tässä Kiinan esikunta aikoo luottaa Kiinan autoteollisuuden edistymiseen tällä alueella, josta on tullut maailman johtava sähköautojen valmistaja, ja edistyneellä litium-ioni-akuilla. Alun perin mobiililaitteisiin, kuten älypuhelimiin ja tabletteihin, kehitetyt Lithium-Ion-akut ovat sittemmin valloittaneet sähköautomarkkinat.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit