Pitäisikö meidän ottaa inspiraatiota Etelä-Korean 3-akselisesta doktriinista Venäjän ydinuhan hillitsemiseksi Euroopassa?

Pelotteen osalta kylmän sodan alusta lähtien käytetty klassinen oppi perustuu molempien osapuolten ydiniskujen ja reagointivalmiuksien tasapainoon. Eurooppalaisen teatterin ja Varsovan liiton ja Naton vastakkainasettelun lisäksi XNUMX-luvun jälkipuoliskolla sitä sovellettiin myös muualla planeetalla, kuten Intian ja Pakistanin vastakkainasettelussa tai Kiinan ja Pohjoisen hallinnassa. Yhdysvaltojen Korean ydinuhka.

Pohjois-Korean ohjusten pääkohteella Etelä-Korealla ei puolestaan ​​ole ydinaseita. Mutta toisin kuin Japani tai suurin osa Euroopan maista, jotka luottavat Yhdysvaltain ydinsateenvarjoon uhan hallinnassa, Soul on kehittänyt rinnakkain sen kanssa opin, jonka tarkoituksena on antaa maalle mahdollisuus neutraloida uhka. Pohjois-Korean ydinvoima tarvittaessa. ilman, että on turvauduttava Yhdysvaltojen suojelemiseen käyttämiin keinoihin.

Etelä-Korean 3-akselinen oppi

Nimetty " 3-akselinen oppi", tämä perustuu kolmeen toisiaan täydentävään näkökohtaan, joiden tarkoituksena on riistää Pjongjang sen ydiniskuvalmiuksista. Ensinnäkin Etelä-Korean armeijat varustelevat itseään keinoilla, jotka pystyvät iskemään ja tuhoamaan Pohjois-Korean laukaisupaikkoja, olivatpa ne maalla tai merellä, hyvin lyhyellä varoitusajalla heti, kun Etelä-Korean viranomaiset ovat varmoja ydinvoiman lähestymisestä. Pjongjangin käynnistämät iskut.

Toiseksi maa käyttää tärkeää ja tiheää ilma- ja ohjuspuolustusverkostoa siepatakseen Pohjois-Korean armeijoiden laukaisemat vektorit, jotka olisivat välttyneet ehkäiseviltä iskuilta.

Lopuksi kolmas komponentti sisältää kaikkien Pohjois-Korean strategisten kohteiden tuhoamisen tavanomaisilla tarkkuusiskuilla, olivatpa ne komento- ja viestintäkeskukset, logistiset solmut ja kaikki arvokkaat kohteet. lisätty, jotta Pjongjang riistetään sen kyvystä komentaa, koordinoida ja tukea. sen suuri armeija.

ballistinen ohjus pohjois-korea Ennaltaehkäisevät iskut | Saksa | Sotilaalliset liitot
Pohjois-Korealla on nyt liikkuvia kiinteän polttoaineen ballistisia järjestelmiä, jotka voidaan ottaa käyttöön hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Tässä suhteessa on huomattava, että tämä "kolmen akselin" oppi on todennäköisesti huonosti määritelty, koska neljäs akseli, joka ehdollistaa 3 muuta, on välttämätön sen toteuttamiseksi. On todellakin välttämätöntä, että Soulilla ja sen armeijalla on pääsy erittäin tärkeisiin ja tehokkaisiin tiedusteluvalmiuksiin verrattuna vastustajan käytettävissä oleviin keinoihin, koska sitä ei vaadita ainoastaan ​​tulevien ydiniskujen ennakoimiseksi, vaan myös kaikkien niiden tarkkaan paikantamiseksi. Pjongjangin käytettävissä olevat mahdollisuudet tuhota erityisen lyhyellä varoitusajalla.

Lisäksi Soulilla on oltava erittäin reaktiivisia iskuresursseja, varsinkin kun Pohjois-Korealla on nyt uusia kiinteän polttoaineen ohjuksia, joita mobiilijärjestelmät voivat ottaa käyttöön lyhyellä viiveellä. Itse asiassa Soulilla on oltava ennaltaehkäisevien iskujen sotilaallisten keinojen lisäksi myös erittäin tehokas tiedustelukapasiteetti ja lyhennetty komentoketju, jotta sitä voidaan soveltaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 ennaltaehkäisevää iskua | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit