Slovakian jälkeen myös Bulgaria ja Romania ovat kääntymässä F-16:een

Jos Yhdysvallat ja Lockheed-Martin ovat saavuttaneet useita kaupallisia menestyksiä Euroopassa ja ympäri maailmaa viime vuosina F-35:llä, kun taas Itävalta, Tšekki ja Espanja ovat valmiita liittymään niiden 10 maan joukkoon, jotka eurooppalaiset ovat jo tilaaneet lentokoneen tai aloitti yksinoikeudelliset viralliset neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa tästä aiheesta, toinen amerikkalainen lentokone, joka suunniteltiin 70-luvun alussa, viedään edelleen menestyksekkäästi: F-16, myös Lockheed-Martinin rakentama. Näin ollen vuodesta 2018 lähtien Marokko, Slovakia ja Taiwan ovat hankkineet amerikkalaisen yksimoottorisen hävittäjän uusimman F-16V Block 70/72 -standardin mukaiseksi erityisesti EASA-tutkalla, ja useat maat, mukaan lukien Kreikka, ovat sitoutuneet modernisoimaan. laivastonsa tämän standardin mukaiseksi hankkimalla päivityssarjoja. Viime päivinä oli Bulgarian vuoro ilmoittaa aikovansa tilata F-16V:t korvaamaan sen MIG-29:t, kun taas Romania ilmoitti ostavansa 32 käytettyä F-16:ta Norjasta, jotka on tarkoitus kehittää yhdessä 14 Yhdysvalloista vuonna 2012 hankitun lentokoneen kanssa. 21, poistaakseen sen viimeiset MIG-XNUMX:t käytöstä.

Sofian osalta tämä ilmoitus päättää kiistanalaisen prosessin, joka aloitettiin vuonna 2013, kun maa aloitti neuvottelut käytettyjen F-16-koneiden hankkimiseksi useilta amerikkalaisten lentokoneiden historiallisilta operaattoreilta, kuten Belgialta ja Hollannista. Vuonna 2016 maan poliittinen epävakaus kuitenkin voitti tämän prosessin, ja uudet neuvottelut aloitettiin muiden kumppaneiden kanssa, mukaan lukien yritys hankkia Typhoon ja käytettyjä F-16-koneita, mutta myös ruotsalaisia ​​Gripenejä. Neuvottelut ruotsalaisen Gripenin ympärillä jatkuivat vuonna 2017, kun Boeing ehdotti Super-Hornetiaan, ja Bulgarian parlamentti hyväksyi 1,3 miljardin euron budjetin Mig-29:n korvaavien taistelukoneiden hankinnan rahoittamiseen, mutta myös uusia merivoimien partioveneitä.

mig 29 BUlgaria analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Bulgaria
Bulgarian ilmavoimat linjaavat edelleen tusinaa Mig-29-konetta ja seitsemän Su-7-konetta

Lopulta vuonna 2018 Sofia ilmoitti päätöksestään ostaa 8 F-16V:tä Washingtonista, mikä päätti kaikki jatkoneuvottelut. Tämä ei kuitenkaan ollut tämän palautuvan tiedoston loppu, Bulgarian presidentti Rumen Radev, joka itse oli entinen hävittäjälentäjä, kielsi kahdeksan F-8:n hankintaa heinäkuussa 16., arvioivat budjettikehyksen liian suureksi maassa, jonka BKT oli huipussaan 57 miljardia dollaria. Muutama kuukausi myöhemmin, tämä yritti päästä lähemmäksi eteläkorealaista KAI:ta hankkiakseen kevyen hävittäjä FA-50 Golden Eagle F-16:n sijaan., laite on 3 kertaa halvempi ostaa kuin amerikkalainen hävittäjä. Lopulta 3. marraskuuta Itä-Euroopan uhan uudelleen muodostuessa Bulgarian poliittiset erimielisyydet poistettiin, ja parlamentti hyväksyi ylivoimaisella enemmistöllä (162 ääntä puolesta, 49 vastaan ​​ja 11 tyhjää) määräyksen 8 F-16V. , ammukset ja varaosat, yhteensä 1,3 miljardin dollarin arvosta, lentokone toimitetaan vuodesta 2027 alkaen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Bulgaria

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit