Ranskan laivasto haluaa mallintaa kykystrategiansa ilmailuohjelmien pohjalta

Kun se otettiin käyttöön vuonna 2002 laivaston ilmailun 12F-laivueessa korvatakseen vedenpaisumusta edeltävän F-8F Crusaderin, ensimmäinen Rafale Marine toimitettiin F1-standardin mukaan, jolla oli silloin vain ilmasta ilmaan -ominaisuudet. Mutta ohjelman alusta lähtien laitteen skaalautuvuus ja versioiden suunnittelu olivat puolustusministeriön ja tiimin strategian ytimessä. Rafale. Näin vuonna 2005 ilmavoimat alkoivat vastaanottaa ensimmäistä kertaa Rafale B ja C F2-standardin mukaan, erikoistuneet Air-Ground-iskuihin korvaamaan ranskalais-brittiläisten SEPECAT Jaguarien vetäytymisen, jota seurasi vuonna 2009 Rafale F3, joka pystyy suorittamaan molemmat tehtävät, molemmat Rafale Ilmavoimien B ja C Rafale Ranskan laivaston M, mikä antaa sille aseman monikäyttöisenä lentokoneena. Sittemmin on ilmestynyt 3 muuta peräkkäistä versiota, F-3O4T ja sitten kuuluisa F-3R, joka on tehokkaasti kaikkialla ja joka pystyy suorittamaan samanaikaisesti ilma-ilma-, ilma-maa-, ilma-pinta- ja tiedustelutehtäviä, ja joihin 144 Rafale jo toimitettuja Ranskan ilmavoimille kuljetettiin vuodesta 2018. Tästä eteenpäin Dassault Aviation ja tiimi Rafale kehittävät F-4-versiota, jonka pitäisi saapua vuonna 2024 ja joka antaa lentokoneille ominaisuudet, jotka on lainattu kuuluisalta viidennen sukupolven taistelulentokoneista, jota seuraa vuonna 5 F2030-versio, jonka pitäisi mahdollistaa Rafale ohjata ja kehittyä taisteludroneiden rinnalla.

Tämä skaalautuvuuden hallinta joustavasti ja suunnitelmallisesti tarjoaa lukuisia etuja sekä toiminnallisesta että teollisesta ja kaupallisesta näkökulmasta. Ensinnäkin tämä mahdollistaa laitteiden tehokkaan vanhenemisen välttämisen, ja säännöllinen kehitys viiden vuoden välein tarjoaa uusia ominaisuuksia, jotka on mukautettu muuttuviin uhkiin ja tarpeisiin. Näin on Rafale Tuleva F4 saa uuden version SPECTRA-itsepuolustusjärjestelmästään sekä uuden MICA NG-ilma-ilma-ohjuksen, jotta laitteen kestävyys ja kuolleisuus voidaan mukauttaa mahdollisten vastustajien käytettävissä olevien keinojen muutoksiin. Ranska ja sen asiakkaat. Ei ole mitenkään yllättävää huomata, että ensimmäiset ulkomaiset toimijat Rafale, Egypti ja Qatar, ovat myös muuttaneet omaa Rafale F3 kohti F-3R-versiota, kun taas kaikki tähtäävät nyt F4-versioon, mikä todistaa tämän Dassaultin ja Ranskan ilmavoimien noudattaman teollisen ja operatiivisen strategian tarkkuuden.

RAFALE F4 puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Skaalautuvuus Rafale on yksi ohjelman ja laitteen tärkeimmistä resursseista Ranskassa ja kansainvälisellä näyttämöllä

Lisäksi tämä lähestymistapa tarjoaa monia etuja sekä budjetin että kansainvälisen tarjouksen kilpailukyvyn kannalta. Itse asiassa, vaikka suurimman osan käytössä olevasta kalustosta vaaditaan kehittymään viiden vuoden välein, tämän ratkaisun avulla valmistaja ja sen alihankkijat voivat varmistaa tuotantotyökalunsa kestävyyden ajan mittaan. Version vaihto edustaa teollista investointia, joka vastaa 5 % uuden laitteen tuotannosta, kun taas 20 laitteen kalusto tuottaa pitkällä aikavälillä viiden vuoden aikana 450 laitteen vuosituotantoa vastaavan tuotannon. uudet laitteet, eli teollinen vauhti, joka riittää pitkälti ylläpitämään teollisuustyökalua koko laivaston käyttöiän, 18–30 vuoden ajan. Tämän näkyvyyden ansiosta valmistajat voivat myös suunnitella infrastruktuuriin, tuotantolaitteisiin ja työvoimaan liittyvien investointiensa kuoletuksen turvallisella tavalla ajan kuluessa, mikä parantaa ohjelman budjettia. Laivaston esikunnan päällikkö, amiraali Pierre Vandier ilmoitti puhuessaan Finance Bill 40:n puitteissa kansalliskokoukselle, että hän aikoo tulevaisuudessa inspiroitua tästä toistuvasta evoluution lähestymistavasta sen omissa aluksissa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit