Airbus DS tarjoaa Etelä-Korealle yhteistyön uusien taistelulentokoneidensa vientiin

Syyskuun puolivälissä, Varsova tilasi Etelä-Koreasta 48 kevyttä FA-50-hävittäjää 3 miljardilla dollarilla. T-50 Golden Eagle -koulutus- ja hyökkäyslentokoneista johdettu laite korvaa edelleen käytössä olleet Mig-29:t Puolan ilmavoimien kanssa ja tukee jo käytössä olevia F-16:ita sekä vuonna tilattuja F-35A:ita. 2019. Varsovan mukaan, joka on myös tullut läheiseksi Souliin kanssa tilaus K2-panssarivaunut, itseliikkuvat K9-tykit ja K239 usean raketinheitin Ennennäkemättömässä pyrkimyksessä modernisoida ja laajentaa sotilaallisia voimavarojaan tähän tilaukseen vaikuttivat suurelta osin Etelä-Korean ilmailuteollisuuden tarjoamat houkuttelevat hinnat ja toimitusajat, erityisesti verrattuna toiseen harkittuun vaihtoehtoon, F-16V American. On selvää, että eteläkorealaisten tarjousten houkuttelevuus tällä alalla ei ole jäänyt Airbus DS:lle, eurooppalaiselle ilmailukonsernille, joka näyttää ehdottaneen Soulia. yhteistyö FA-50:n, mutta myös muiden eteläkorealaisten koneiden vientiä varten, erityisesti Eurooppaan.

Etelä-Korean teollisuusministerin Lee Chang-yangin mukaan, jota Yonhap-lehdistötoimisto lainaa, Airbus DS:n toimitusjohtaja Michael Schoellhorn olisikin tehnyt hänelle tämänsuuntaisen ehdotuksen Soulissa pidetyssä kokouksessa, jotta laajentaa eurooppalaisen ryhmän yhteistyötä Etelä-Korean avaruusilmailuteollisuuden kanssa. Ministerin antamien yksityiskohtien mukaan keskustelua olisi käyty useista aiheista, kuten Airbusin tutkimus- ja kehitystyöpaikan rakentamisesta Etelä-Koreaan, kuten Intiassa, Malesiassa, Singaporessa ja Kiinassa jo tehdään. Lisäksi harkittaisiin yhteistyön tekemistä puolijohteiden, akkujen, näyttöjärjestelmien, ohjelmistojen ja 3D-tulostuksen saralla.

KF21 Boramae ensimmäinen lento Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
KF-21 Boramae teki ensimmäisen lentonsa heinäkuussa 2022

Alihankinta- ja yhteistyökehityksen teknologisen yhteistyön lisäksi tässä keskustelussa puhuttiin kuitenkin myös Airbus DS:n ja Etelä-Korean ilmailuteollisuuden yhteistyöstä Soulin kehittämien lentokonetaisteluaseiden vientiä varten Eurooppaan. Tätä keskustelua vauhditti epäilemättä FA-50:n myynti Puolalle, varsinkin kun vastaavaa lentokonetta ei ole toistaiseksi Airbus DS -luettelossa. Mutta Golden Eaglen tapauksen lisäksi uhkaa myös, ja suhteellisen lyhyellä aikavälillä, KF-21 Boramae, uusi keskikokoinen taistelulentokone, jonka kaksi prototyyppiä ovat intensiivisen testikampanjan kohteena ja joka on pian vahva kilpailija. ruotsalaista JAS-39 E/F Gripeniä vastaan, mutta myös vastaan Rafale Ranskalainen ja sen uudet versiot F4 ja sitten F5, varsinkin kun eteläkorealainen hävittäjä tarjotaan aggressiiviseen hintaan, mikä tekee siitä vaihtoehdon näille kahdelle lentokoneelle sekä amerikkalaiselle F-16V:lle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit