Ranska esittelee A330 MRTT:n suorituskykyä Intiassa Garuda 22 -harjoituksen aikana

Suuret kansainväliset sotaharjoitukset tarjoavat mahdollisuuden jakaa osallistuvien armeijoiden tietoja ja kokemuksia sekä parantaa joukkojen yhteentoimivuutta. Joskus on myös mahdollisuus esitellä yksi tai useampi sotilasvaruste, varsinkin kun tiedämme, että kumppani neuvottelee tällä alalla. Siksi ei ole yllättävää, että ilma- ja avaruusvoimat lähettivät Intiaan Garuda 2022 -harjoituksen aikana, joka pidettiin 26. lokakuuta - 12. marraskuuta 2022 Intian lentotukikohdassa Jodhpurissa, yli viisi konetta. Rafale ja 130 lentäjää, A330 MRTT Phoenix -tankkerilentokone, Intia on mukana laajassa konsultaatiossa kuuden näistä lentokoneista hankkiakseen nykyaikaistaakseen ja laajentaakseen lentotankkauskapasiteettiaan, joka koostuu tällä hetkellä vain kuudesta IL-6 MKI:stä ja ylittää 6 hävittäjäkonetta, joihin esimerkiksi Ranska aikoo sijoittaa 78 Phoenixia 540-15 taistelukoneelle, mukaan lukien Ranskan laivasto.

Jos maiden lentäjien ja lentokoneiden suorittamat harjoitukset mahdollistivat toistensa menetelmien keskinäisen ymmärtämisen syventämisen, kuten tapahtui kuuden edellisen toiston aikana vuorotellen Intiassa ja Ranskassa, Garuda 6 -harjoitus on erityisen kunniaksi. MRTT:n esitykset, jotka pystyvät toimittamaan molemmat Rafale, länsimaissa valmistettuja Mirage 2000 ja Intian Jaguareja sekä venäläisiä Su-30 MKI:itä ja paikallisia Tejas Mk1:itä. Harjoitukseen osallistui tänä vuonna 30 lentokonetta. Ja ilmeisesti kaikki tehtiin vakuuttaakseen New Delhi kiinnostuksesta hankkia eurooppalainen huoltoalusta, mukaan lukien matkustaminen Ranskasta Intiaan 5:n rinnalla. Rafale, toimitusten toistuessa Rafale Intiaanit, jotka osoittivat jälleen kerran kahden laitteen muodostaman pariskunnan suorituskyvyn pitkän matkan tehoprojisointiin. Phoenix on itse asiassa erityisen monipuolinen lentokone, joka pystyy toimimaan lennon tankkaajan roolissa, polttoaineen kantavuus 110 tonnia, sekä käytettäväksi tavarankuljetuksessa tai jopa lääkintäkuljetuksissa, joiden evakuointikapasiteetti on 130 tonnia. XNUMX paarit sekä koota nämä kapasiteetit varmistamalla samanaikaisesti hävittäjien tankkaus lennon aikana sekä tehtävään tarvittavien teknisten ryhmien ja materiaalien kuljetukset.

Garuda 2022 rafale tejas Su30mki puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Tankkeri lentokone
Les Rafale French kehittyi IAF:ssä käytössä olevien eri hävittäjälentokonemallien rinnalla Garuda 22 -harjoituksen aikana, tässä Tas Mk1 (etualalla) ja Su-30MKI (taustalla)

New Delhille uusien tankkerikoneiden hankinta on merikäärme, joka alkoi 2000. EADS (josta on sittemmin tullut Airbus) voitti ensimmäisen kilpailun vuonna 2009 venäläisiä IL-78:ita vastaan, mutta se peruttiin vuoden jälkeen. julkisen talouden jännitteiden taustalla, ja se käynnistetään uudelleen pian sen jälkeen. Vuonna 2013 Airbus asettui jälleen kerran A330 MRTT:lle, ja kuten ennenkin, sopimusta ei koskaan allekirjoitettu ja kilpailu peruuntui vuonna 2016 tällä kertaa Intian puolustustoiminnan uudelleenjärjestelyn yhteydessä Narendra Modin valinnan jälkeen pääministeriksi vuonna 2014. Vuonna 2020 Intian ilmavoimien tiukka vaatimus kohdata samanaikaisesti lännessä Pakistania ja koillisosassa Kiinaa vastaan, aloitettiin uusi kuuleminen ilman, että varsinaista virallista kilpailua käynnistettiin. Sen jälkeen Ranska on moninkertaistanut aloitteita yrittääkseen vakuuttaa New Delhin eurooppalaisen lentokoneen suorituskyvystä, joka on jo käytössä 10 ilmavoimien kanssa ja jotka IAF on valinnut kahdesti myöhemmissä kilpailuissa, mukaan lukien alkuperäisten liiketoimintaehdotusten avustus. leasingratkaisuna tai muunnos käytetystä A330-200:sta MRTT-versioksi kustannusten vähentämiseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Tankkeri lentokone

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit