Ukrainan sota katkaisi Venäjän sotilasohjelman

Vuodesta 2012 lähtien Vladimir Putinin paluu Kremliin ja Sergei Shoigun saapuminen puolustusministeriöön, venäläinen sotilasohjelma, joka on järjestetty monivuotisten GPV-ohjelmien kautta, on ollut Moskovan armeijoiden jälleenrakentamisen ytimenä. . Viimeisen vuonna 2017 aloitetun GPV:n tarkoituksena oli antaa Venäjän armeijalle lujittaa digitaalista ja teknologista valtaansa mahdollisiin vastustajiinsa nähden. Sen vuotuinen budjetti on 2.000 30 miljardia ruplaa eli XNUMX miljardia euroa joka vuosi uusien laitteiden hankintaan ja modernisointiin. käytössä olevista laitteista. Niinpä Sergei Choïgou ilmoitti tuskin yli vuosi sitten perinteisen tällä alalla saavutetun edistyksen arvioinnin aikana, että tästä lähtien Venäjän armeijoilla oli yli 70 % "modernista" kalustosta. Ukrainan tosiasiat ovat kuitenkin pitkälti muuttaneet Venäjän ministerin puhetta.

Todellakin perusteella visuaalisesti vahvistettu venäläisten laitteiden tuhoaminen Ukrainan erityissotilasoperaation alkamisen jälkeen, näyttää siltä, ​​että puolet tuhoutuneista, vaurioituneista tai vangituista panssarivaunuista oli modernisoimattomia Neuvostoliiton malleja, kuten T-72A/B/B-Obr1989, T-80BV tai erilaisia ​​kadonneita T-62/64-malleja. Sama koskee panssaroituja jalkaväen taisteluajoneuvoja, joiden tappioista 80 % muodostuu modernisoimattomista BMP-1 tai 2 tai tykistöjärjestelmistä, joiden menetetyistä järjestelmistä 90 % periytyi neuvostoajalta. Itse asiassa 70 prosenttia nykyaikaisista laitteista havaitaan häviöissä vain lentokoneiden, laivojen ja ilmatorjunta- ja elektronisten sodankäyntijärjestelmien osalta. Oli miten oli, niiden kauheiden tappioiden edessä, jotka ovat suurelta osin heikentäneet Venäjän armeijoiden kykyjä, Kreml ilmoitti marraskuun alussa, että se oli kumonnut nykyisen GPV:n, sekä seuraavan GPV:n valmistelutyöt, Venäjän teollisen puolustuksen suoran hallinnan ottaminen ja investointien keskittäminen taloudellisiin, tehokkaisiin ja nopeasti valmistettuihin laitteisiin, jotta voidaan vastata lännen tukemien Ukrainan armeijoiden asettamiin haasteisiin. .

venäläisten panssarivaunujen tappiot Analysoi puolustus | Hävittäjäkoneet | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Vain puolet dokumentoiduista taisteluissa hävinneistä venäläisistä panssarivaunuista koskee "moderneja" panssaroituja ajoneuvoja venäläisen luokituksen mukaan, kaukana Sergei Shoigun muutama kuukausi sitten ilmoittamasta 70 %+:sta.

Kremlin päätös, joka on lisäksi nopeutettu, koska sen pitäisi tulla voimaan ennen 14. marraskuuta, on tilanteen kannalta järkevä. Suurin osa venäläisistä eliittijoukoista joutui sijoiltaan sijoiltaan taistelujen ensimmäisten kuukausien aikana, mutta Moskova aikoo nyt luottaa puolustusstrategiaan, joka perustuu samanaikaisesti laajan linnoitusverkoston rakentamiseen Ukrainan etenemisen estämiseksi ja nykyisten ja tulevien mobilisointiponnistelujen tuloksena oleva massa aseistaa nämä puolustukset. Venäläiset sotilaat eivät kuitenkaan nopean koulutuksen ja aiemman sotilaallisen kokemuksen puutteen vuoksi pysty käyttämään tehokkaasti nykyaikaisia ​​ja erittäin teknologisia aseita, varsinkin kun nämä materiaalit eivät ole aiemmin loistaneet tehokkuudellaan edes asianmukaisesti koulutettujen sotilaiden käsissä. Lisäksi länsimaisille sanktioille alttiina oleva Venäjän puolustusteollisuus kamppailee valmistaakseen tätä nykyaikaista laitteistoa, kun taas se pystyy halvemmalla valmistamaan uudelleen 70- ja 80-luvuilta peräisin olevia laitteita, jotka ovat tehottomampia mutta yksinkertaisempia ja joissa ei ole tuontikomponentteja.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit