Kızılelma drone, T-FX-hävittäjä, Altay-tankki: Turkin teollisuus on paineen alla seuraavan sukupolven ohjelmiinsa

- Mainonta -

Turkin maainterventiosta Pohjois-Syyriaan vuonna 2018, Ankaran sotilaallisesta osallistumisesta Libyan sisällissotaan vuonna 2019 sekä jännitteistä Turkin ja Kreikan ilma- ja merilaivaston välillä Egeanmerellä vuonna 2020, ja erityisesti ensimmäisen S-400:n toimituksesta lähtien. Ilmatorjuntapatterissa heinäkuussa 2020 Turkin puolustusteollisuus, joka oli tähän asti erittäin dynaaminen presidentti Erdoganin vaikutuksesta, joka oli tehnyt siitä poliittisen toimintansa keskeisen merkin, koki erittäin vaikeita aikoja eurooppalaisten ja amerikkalaisten pakotteiden yhteisvaikutuksissa. Itse asiassa monet keskeiset ohjelmat, kuten uuden sukupolven taistelupanssari Altay, taisteluhelikopteri Atak tai uuden sukupolven taistelulentokone T-FX, kokivat vakavia vaikeuksia, koska niiltä puuttuivat keskeiset osat, jotka oli tarkoitus saada valmiiksi, kuten moottori ja voimansiirto Atlaylle, turbiinit Atakille ja suihkuturbiinit T-FX:lle.

Huolimatta tietyistä Ankaran yrityksistä poistaa pakotteet neuvottelujen kautta, suurin osa niistä säilytettiin, mikä johti huomattaviin viivästyksiin, vientisopimusten menettämiseen ja tiettyihin umpikujaan, ja nämä suuret ohjelmat, jotka symboloivat hallinnon julkisia toimia, olivat haitallisia poliittisesta syystä. näkökulma. Sen vuoksi Ankara moninkertaisti aloitteet yrittääkseen löytää vaihtoehtoja, kansallisia korvaavia ratkaisuja, jotka esiteltiin kerralla lähempänä toimitusta, koska se ei ole toistaiseksi pystynyt tarjoamaan järjestelmien aseiden varustamiseen vaadittavaa suorituskykyä ja luotettavuutta. Näin kuuluisan TB2 Bayraktarin takana oleva drone-asiantuntija Baykar lähestyi ukrainalaisia ​​ratkaisuja uusien drooniensa, kuten Akincin, tehostamiseksi. Altay-tankin käyttövoimaa varten Ankara siirtyi lähemmäs Etelä-Koreaa lainaamalla K2 Black -tankin ratkaisua Panther, kun taas T-FX-prototyypin osalta TAI kääntyi F110-reaktorin puoleen, joka käyttää jo turkkilaisia ​​F-16-koneita ja jonka lisäksi kokonaan Turkin teollisuus tuottaa ja ylläpitää.

Akinci Bayraktar Analysis Defense | Hävittäjäkoneet | MBT-panssarivaunut
Taisteludrone-valmistaja Baykar on edelleen erittäin dynaaminen länsimaisista sanktioista huolimatta. Kesti alle kaksi vuotta ennen sotilaallisen vaiheen päättymistä MALE-kaksimoottorisen AKinci-droonin käyttöönottoon.

Itse asiassa viime päivinä Ankaran ilmoitukset ovat moninkertaistuneet osoittamaan sen puolustusteollisuuden dynaamisuutta ja teknisyyttä. Joten lokakuun lopussa Atlay BMC:n valmistaja ilmoitti, että ensimmäisen 100 tankin erän valmistus on alkanut, ja että ensimmäiset kopiot toimitetaan Turkin viranomaisille vuonna 2023. 3 viikkoa myöhemmin, 21. marraskuuta, oli Baykarin vuoro julkaista video, joka esitti sen uuden tehokkaan taisteludroni Kızılelman koeajoja, mikä viittaa siihen, että ensimmäinen laitteen lento tapahtuu lähiviikkoina. Lopulta 23. marraskuuta lentokonevalmistaja TAI julkaisi kuvia T-FX:n prototyypin kokoonpanon edistymisestä ja tarkensi, että laite lähtee hallista vuonna 2023. Monet muut ohjelmat ohjuksien, laivaston droonien alalla. , tai jopa erilaisia ​​panssaroitujen ajoneuvojen malleja, on myös esitelty viime viikkoina, mikä antaa radikaalisti erilaisen käsityksen Turkin puolustusteollisuuden dynamiikasta kuin se on ollut viime vuosina. Ja hyvästä syystä: 18 maassa järjestetään seuraavat presidentinvaalit.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | MBT-panssarivaunut

75 % tästä artikkelista on vielä lukematta,
Tilaa päästäksesi siihen!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 6,90 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit