6 toistuvia mutta virheellisiä lausuntoja FCAS:n seuraavan sukupolven lentokoneohjelmasta

- Mainonta -

Tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmän FCAS-ohjelma julkistettiin vuonna 2017 pian sen jälkeen, kun Emmanuel Macron saapui Elyséelle ensimmäiselle toimikaudelleen, ja se edustaa MGCS-ohjelman ohella yhtä Ranskan tavoitteen kahdesta pääpilarista - Saksa kehitti tänä päivänä vahvistaa Euroopan strategista autonomiaa puolustuksen alalla kahden maan välisen strategisen teollisen yhteistyön ympärillä. Siitä lähtien ohjelma on integroinut Espanjan siihen, mutta sitä ovat leimanneet ennen kaikkea kasvavat ja jakavammat jännitteet Pariisin ja Berliinin välillä, erityisesti näiden kahden maan teollisuusmiesten välillä, erityisesti ohjelman ensimmäisen ja seitsemän pääpilarin ympärillä. , Next Generation Fighter tai NGF, joka on ollut Dassault Aviationin ja Airbus DS:n kireän yhteenottamisen kohteena lähes vuoden ajan. Loppujen lopuksi näyttää siltä, ​​​​että Ranskan ja Saksan viranomaiset ovat onnistuneet poliittisen painostuksen avulla pakottamaan kaksi suurta valmistajaa sopimaan teollisesta jakamisesta ja ohjelman johtajuudesta ainakin erän 7B osalta. tekninen demonstraatio vuodelle 1.

Silti, kuten aiemmin todettiin, FCAS-ohjelma ei ole läheskään yksimielinen sekä yleisessä mielipiteessä että erikoistuneissa piireissä Reinin molemmin puolin. Ohjelman tuen vahvistamiseksi Ranskan poliittiset viranomaiset, olivatpa sitten puolustusvoimien ministeriö, parlamentin jäsenet ja jopa presidentti Macron itse, ovat koristaneet tätä ohjelmaa lukuisilla hyveillä, mikä ei ole vain toivottavaa ja hyödyllistä Ranskan strategisille tavoitteille, vaan myös tietyllä tavalla, joka on monessa suhteessa välttämätön. Tässä artikkelissa tutkimme kuutta toistuvaa väitettä, jotka useimmiten esitetään tämän ohjelman perustelemiseksi, sen olennaisuuden ja siten sen merkityksen määrittämiseksi.

"Ransalla ei ole enää budjettivaroja kehittää yksinään FCAS:n kaltaista ohjelmaa"

Ensimmäinen ja tärkein argumentti, jonka sekä Ranskan presidentti, puolustusvoimien ministeriö (F. Parly) että monet presidentin enemmistöön kuuluvat parlamentaarikot ovat toistuvasti esittäneet, on tarkoitettu pysäyttämättömäksi. Hänen mukaansa FCAS-ohjelman odotetaan maksavan 80–100 miljardia euroa, joten millään Euroopan maalla, etenkään Ranskalla, ei ole nyt resursseja rahoittaa tällaisen laitteen ja sen järjestelmien kehittämistä ja tuotantoa. Se on myös ilman pienintäkään epäilystä esitetyistä väitteistä kyseenalaisin. Todellakin, ottaa esimerkkiä ohjelmasta Rafale, tämä on maksanut suunnitellun 225 lentokoneen toimittamisen jälkeen noin 65 miljardia euroa, kun otetaan huomioon alustavat tutkimukset, lentokoneen tuotanto, eri standardien tutkimus ja lentokoneen modernisointi. Samaan aikaan vientiin on nyt tilattu 284 lentokonetta noin 40 miljardin euron arvosta. Ottamatta edes huomioon valtion tämän teollisuuden aiheuttaman yllättäen aiheuttamia sosiaalisia säästöjä, nämä Ranskan teollisuuteen sijoitetut ja sijoitettavat 105 miljardia euroa merkitsevät yksinään yli 50 miljardia euroa vero- ja sosiaalituloja. valtio.

- Mainonta -
DassaultAviation RAfale Partio Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Ohjelma Rafale ovat maksaneet ranskalaisille veronmaksajille noin 500 miljoonaa euroa vuodessa, mikä on suurelta osin hyväksyttävää maailman 7. suurimman talouden julkiselle taloudelle.

Jäljellä oleva maksu ohjelmasta Rafale, jota monet Ranskan poliittiset johtajat pitivät myös usein talousarvion kannalta kestämättömänä, ei niin kauan sitten, on siis 15 miljardia euroa, joka perustuu 30 vuoden teolliseen toimintaan 3 miljardin euron vuosivauhdilla, eli vain 500 euroa. miljoonaa vuodessa. Voimmeko tästä näkökulmasta sanoa, että tämä summa olisi "siemätön" Ranskan julkiselle taloudelle, maan, jonka BKT on 2.500 50 miljardia dollaria, ja armeijalle, jonka vuosibudjetti on pian yli 90 miljardia euroa? FCAS:n saattaminen osaksi kansallista lainsäädäntöä on suoraa, vaikka otetaan huomioon korkeammat kustannukset, sillä Ranskan BKT on kasvanut huomattavasti 2000- ja XNUMX-luvuista lähtien, varsinkin Rafale viime vuodet viittaavat erinomaiseen vientidynamiikkaan tulevina vuosikymmeninä, mikäli laite ja sen järjestelmä osoittautuvat toimivaksi, kuten Rafale tänään ja Mirages ennen sitä, tehokas ja taloudellisesti merkityksellinen, eikä amerikkalainen ohjelma, jossa on monia piilokustannuksia. Emme siis voi sanoa, että Ranska ei voi rahoittaa FCAS-ohjelmaa yksin, parhaimmillaan voimme sanoa, että se ei halua tehdä niin.

"Millään yksittäisellä Euroopan maalla ei ole enää FCAS:n suunnitteluun tarvittavia tekniikoita"


LOGO meta Defense 70 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit