Onko Etelä-Korea uhka Euroopan puolustusteollisuudelle?

Viime vuosina kansainväliselle aseviennille on ilmaantunut uusi toimija. Vaikka Etelä-Korea vei alle miljardi dollaria laitteita 1-luvun alussa, vuonna 2010 se kirjasi yli 2021 miljardia dollaria tilauksia, ja vuosi 10 näyttää vielä lupaavammalta, etenkin kun on tehty useita suuria sopimuksia Puolan, mutta myös muiden kanssa. menestystä Aasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Euroopassa. Tosiasia on, että Etelä-Korean puolustusteollisuudesta on nykyään tullut vahva kumppani sekä länsimaissa, myös Yhdysvaltoja ja eurooppalaisia ​​vastaan, että liittoutumattomalla alalla eurooppalaisia ​​vastaan ​​mutta myös Venäjää vastaan. Etelä-Korean läsnäolon nopea kasvu erityisesti tietyillä eurooppalaisten puolustusyritysten kannalta keskeisillä aloilla, kuten panssaroitujen ajoneuvojen, tykistö, ohjuksia ja sukellusveneet, uhkaa nyt suoraan Euroopan vientiä, joka on itse riippuvainen viennistä kestävyyden takaamiseksi.

On sanottava, että Etelä-Korean asevientitarjouksesta ei puutu ansaksia, jotka todennäköisesti viettelevät heidän potentiaalisia asiakkaitaan. Toisaalta ne tunnustetaan usein tehokkaiksi, kuten nyt kuuluisa K9 Thunder itseliikkuva tykistöjärjestelmä, joka on ollut käytössä 2000-luvun alusta lähtien, ja vietiin 8 asevoimiin, mukaan lukien 5 Naton jäsenmaata (Viro, Suomi, Norja, Puola ja Turkki yli 600 kappaletta). Saksalaisten Pzh2000:n ja amerikkalaisen M109:n suora kilpailija K9 tarjoaa todellakin suorituskykyä, jossa ei ole mitään kadehdittavaa sen kahdelle kilpailijalle, olipa kyse sitten liikkuvuudesta, suojauksesta ja tulivoimasta, kiitos 155 mm/52 kaliiperin aseen, joka on varustettu 48-moottorilla. kierroksen automaattilatausjärjestelmä, joka pystyy ylläpitämään jatkuvaa tulinopeutta 6-8 laukausta minuutissa.

k9 tankki suomi e1669044748865 saksa | Puolustusanalyysi | Tykistö
Tehokas, hyvin suojattu ja edullinen K9 Thunder on voittanut jo 5 Euroopan maata

Toinen Soulin esittämä keskeinen argumentti ei ole mikään muu kuin sen laitteiden hinta sekä hankinnan että toteutuksen osalta. Siten K9:ää tarjotaan hintaan 5-6 miljoonaa dollaria, joka on yli puolet sen tärkeimpien länsimaisten kilpailijoiden Pzh2000 ja M109 hinnasta, ja hintaan, joka on lähellä venäläisten 2S19 Msta-s-mallien vientiversioita. huomattavasti vähemmän tehokasta. Sama koskee K2 Musta taistelutankki Panther, jota jotkut pitävät tasapainoisimpana nykyaikaisista panssarivaunuista, tarjottiin myyntiin noin 8 miljoonaa dollaria yksikköä kohden, jälleen puolet kalliimmaksi kuin Leopard 2 saksalaista ja amerikkalainen M1A2 Abrams, varmasti raskaampi ja luultavasti paremmin suojattu, mutta myös vähemmän liikkuva. Tämä hintojen aggressiivisuus ei koske vain panssaroituja ajoneuvoja, Etelä-Korean Dosan Anh Changho -sukellusveneet, täysin nykyaikaisia ​​3700 tonnin laivoja, tarjotaan vientiin alle miljardin dollarin, eli samaan hintaan kuin saksalainen Type 212CD, mutta silti 30 % kevyempi ja ilman pystysuoraa ohjuksen laukaisujärjestelmää, joka pystyy vastaanottamaan ohjuksia risteilyillä ja keskipitkällä nopeudella. muuttaa ballistiikkaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Saksa | Puolustusanalyysi | Tykistö

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit