Thales valmis vastaamaan Ranskan armeijoiden SHORAD/CIWS-tarpeisiin

Useita kriittisiä heikkouksia iskevät Ranskan armeijat on kuvattu useita kertoja Meta-Defensessa. Osana vuosien 2024–2030 sotilaallisen ohjelmointilain valmistelua julkisuuteen suohonneiden tietojen mukaan näyttää siltä, ​​että monet niistä on nyt otettu huomioon ja ratkaisuja suunnitellaan suhteellisen lyhyellä aikavälillä. Tämä koskee erityisesti kykyä tuhota vihollisen ilmatorjunta ja elektroninen sodankäynti Rafale, ilma- ja avaruusvoimien esikuntapäällikkö ilmoitti kansalliskokouksen puolustusvaliokunnan kuulemistilaisuudessa, että tätä alun perin FCAS:n puitteissa suunniteltua kapasiteettia nopeutetaan seuraavan LPM:n puitteissa. . Tämä pätee myös Ranskan laivaston fregateja aseistavaan SYLVER VERtical Launch Systemiin. Naval Group on ilmoittanut, että järjestelmään on ryhdytty lisäämään joustavuutta, jotta se pystyisi tarvittaessa kuljettamaan erilaisia ​​ohjuksia. Mitä tulee armeijan esikuntapäälliköksi, hän ilmoitti samassa yhteydessä kuin hänen AAE-kollegansa, että tavoitteena on nyt varustaa panssaroituja ajoneuvoja, kuten Griffon ja Jaguar, hard-Kill aktiivinen suojajärjestelmä, ollessaan tällä alueella. , Thales ja Nexter ilmoittivat viime vuonna PROMETHEUS-järjestelmän kehittämisestä.

On myös toinen alue, jolla Ranskan armeijat ovat erittäin alttiina, varsinkin korkean intensiteetin yhteydessä, läheinen ilma-, ohjus- ja drone-suojaus, jota kutsutaan lyhenteellä SHORAD (Short Range Air- Defense) maajärjestelmille ja lyhenteellä CIWS (Close-In Weapon System) laivoille. Koska ilmauhkaa, mutta myös vakavaa tykistö- tai risteilyohjustyyppistä uhkaa ei ole esiintynyt viimeisten 25 vuoden taistelujen aikana, Ranskan armeijat ovat pitkään jättäneet huomioimatta tämän kyvyn, ja lisäksi se on alttiina tuskallisille budjettivälitysmenettelyille lähes 3 vuosikymmenen ajan. Ukrainan sota osoitti tämäntyyppisten järjestelmien ratkaisevan roolin taistelujoukkojen suojelemisessa, vaan myös tavanomaisten ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmien riittämättömyyden torjua uusia uhkia, kuten roaming droneja, sekä edullisia että helppokäyttöisiä sotatarvikkeita. , vaikka sillä voi olla merkittävää haittaa erityisesti siviiliinfrastruktuurille.

Mamba Aster30 Analysis Defense | CIWS ja SHORAD | Ilmapuolustus
SAMP/T Mamba -järjestelmä ja sen laivaston vastine PAAMS tarjoavat erinomaiset sieppausominaisuudet pitkällä ja keskipitkällä etäisyydellä. Mutta sen ei tiedetä siepata hitaita tai edullisia uhkia, kuten droneja ja raketteja.

Toistaiseksi Ranskan armeijalla on todellakin erittäin tehokkaat keinot luoda ilmasulku-/suojavyöhyke käyttämällä Aster 30 -ilmatorjuntaohjukseen perustuvia Mamba- ja PAAMS-järjestelmiä sekä hyväkapasiteettinen risteilyohjus Aster 15:n kanssa. Crotale ja Mistral-3. Näitä järjestelmiä ei kuitenkaan ole suunniteltu vastustamaan drone-hyökkäyksiä, koska ohjus itse maksaa 3–10 kertaa kohteensa hintaa, eivätkä torjumaan massiivisia niin sanottuja "kyllästys"-hyökkäyksiä, eli liian monia, jotta ne voisivat tehokkaasti käsitellä niitä. puolustuksesta. Ilmeisesti puuttuu järjestelmä, joka pystyisi varmistamaan yksiköiden tai kriittisten infrastruktuurien tiiviin ja terminaalin puolustuksen pitkän ja keskipitkän kantaman puolustuksesta paenneiden uhkien ottamiseksi vastaan ​​ja tuhoamiseksi, minkä vuoksi järjestelmän tuntuvan kiristyksen vuoksi. jännitteiden vuoksi tämä tarve on nyt ensisijainen tavoite Ranskan armeijalle seuraavan LPM:n puitteissa. Ja Thales-ryhmä näyttää olevan täysin valmis vastaamaan tähän tarpeeseen sekä toimintakyvyn että määräaikojen osalta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | CIWS ja SHORAD | Ilmatorjunta

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit