DARPA valitsee General Atomicin suunnittelemaan Liberty Lifter -kuljettaja Ekranoplanensa

Viime toukokuussa Pentagonin tutkimus- ja kehitysvirasto DARPA ilmoitti käynnistettiin uusi Ekranoplan-konseptiin perustuva strateginen kuljetuslentokone suunnitteluohjelma. Nämä amfibiolaitteet käyttävät maailmiötä eli ylipainetta, joka syntyy siiven ja maan väliin, kun lentokone lentää erittäin alhaisella korkeudella, nostaakseen nostoaan, jolloin ne voivat kuljettaa erittäin raskaita kuormia. tärkeää suurella nopeudella, samalla kun kuluu vähemmän polttoainetta. Vaikka konseptia oli tutkittu 60- ja 70-luvuilla, erityisesti Neuvostoliitossa, suunniteltaessa pitkän kantaman laivaston iskulentokoneita, tuolloin käytettävissä olevat tekniikat eivät olleet sopivia tekemään siitä todella toimivaa sotilaslentokonetta. Se on nyt erilainen DARPA:n mukaan, joka aikoo käyttää tätä periaatetta ei suunnitella laivantorjuntaohjuksia kuljettavia lentokoneita, vaan kuljettaa suuria logistisia kuormia erittäin pitkiä matkoja ja mahdollisimman nopeasti.

Vaikka jännitteet Kiinan kanssa kasvavat edelleen, amerikkalaiset armeijat odottavat yhä enemmän toisen maailmansodan Tyynenmeren sotaan verrattavaa skenaariota, joka pakottaa amerikkalaiset joukot sijoittautumaan erittäin laajalle alueelle ja laajentamaan huomattavasti sen logistisia linjoja, jotta estääkseen Pekingiä laajentamasta omaa puolustuskehäänsä erityisesti eteläisellä Tyynellämerellä. Lisäksi Yhdysvaltain armeijat, jotka ovat tiiviimpiä, luottavat nyt Joint All-Domain Command and Control -doktriiniin, joka edellyttää suurta joukkojen liikkuvuutta ja siten entistä tiukempaa logistiikkavirtaa. Kuitenkin perinteiset strategiset kuljetukset, jotka perustuvat aluksiin, jotka pystyvät kuljettamaan erittäin suuria rahtia, mutta jotka ovat hitaita, haavoittuvia ja edellyttävät sopivaa satamainfrastruktuuria, sekä strategiseen lentoliikenteeseen, joka on erittäin nopea, mutta kuljetuskapasiteetilta rajoitettu ja myös infrastruktuurista riippuvainen, ei täytä tätä kehittyvää tarvetta.

A90 Orlyonok WIG Ekranoplan analysoi puolustusta | Amfibiohyökkäys | Liikenneilmailu
Neuvostoliiton ekranoplan A90 Orlyonok suunniteltiin 70-luvulla ja otettiin käyttöön vuonna 1979, mutta vain 5 esimerkkiä rakennettiin.

Tässä tulee esiin Liberty Lifter -ohjelma, joka on nimetty viitaten toisen maailmansodan Liberty Ships -rahtialusohjelmaan, jolla oli ratkaiseva rooli liittoutuneiden voitossa sekä Euroopassa että Tyynellämerellä. Luotamme Ekranoplaneihin, jotka eivät vaadi mitään erityistä infrastruktuuria lastaamiseen ja purkamiseen, lukuun ottamatta rantaa ja riittävää vesialuetta (josta ei puutu Tyynellämerellä), ja jotka pystyvät kuljettamaan paljon suurempia kuormia mihin tahansa strategiseen kuljetuskoneeseen. samanlaisilla, luokkaa 600 km/h nopeuksilla American R&D Agency aikoo antaa amerikkalaisjoukoille ratkaisevan edun tässä todennäköisessä yhteenotossa. Ehdotuspyynnön jälkeen, klassinen DARPA-menettely, se on erikoistunut taisteludroneihin General Atomics, erityisesti kuuluisan Predatorin ja Reaperin alkuperästä, jonka virasto on juuri valinnut. American, toteuttaakseen teknologinen demonstraattori, jonka kokonaisbudjetti on 8 miljoonaa dollaria.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys | Liikenneilmailu

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit